Pazartesi, Temmuz 13, 2015

MAC Patentpolish Dudak Kalemi


MAC Patentpolish Dudak Kalemi, MAC'in en son gelen ürünü. Daha önce de zaman zaman satışa sunulmuş olan bu ürün, şimdi geri gelmiş. 


Her ne kadar adı "dudak kalemi" olsa da vaatleri hem dudak balmını, hem parlatıcıları, hem de dudak kalemini işaret ediyor. Yani hem nemlendirme, hem ışıltı, hem de düzgün hatlı uygulama vaat ediyor.

İnternette yaptığım araştırmalar sonucunda 14 renk seçeneği arasından Ruby rengini almaya karar verdim. 


Ürün, kalem ruj formunda. 


Ruby'nin rengi, orta tonlu gül olarak tanımlanmış. Ambalajında ve sürülmeden önce kahvelik içeren bir bordo gibi görünüyor.


Ucu, yuvarlak hatlı. Her ne kadar uygulama kolaylığı vaat etse de ucunun şeklinden dolayı kolay uygulayacağımdan şüpheliydim. Ancak gerçekten de genel olarak kolay uyguladım. Sadece üst dudağımdaki "v" şeklindeki hattı doldururken, hemen hemen her rujda olduğu gibi zorlandım.


Ürünün ucu çevrilerek açılıyor. Boyunun tamamı, kapalı haldeyken görünen miktarın yaklaşık 4-5 katı.


MAC Patentpolish'i, renk verme konusunda renkli bir dudak balmına benzetebilirim. Opak bir yapısı yok. Uygulama yoğunluğunu arttırdıkça renk koyulaşıyor ancak düzgün bir görüntü sağlamak için defalarca üstünden geçmeye de gerek yok. Tek katta da ıslak ve hafif renkli görüntüsünü veriyor.


Uygular uygulamaz mentol hissetmesem de uyguladıktan kısa bir süre sonra dudaklarımda karıncalanma başladı. Rahatsız edici olmasa da belirgin bir etki.


Dudaklara gerçekten nem sağlıyor ve bunu 1-2 saat koruyor. Gördüğünüz gibi parlatıcı sürmüşüm gibi yoğun bir ışıltı da veriyor. Tabi bu etki, parlatıcı sürmüşcesine yapışkanlık hissini az da olsa beraberinde getiriyor. Dudaklarımı ayıramayacak yada gerçekten rahatsız olup daralacak kadar olmasa da hafif bir yapışkanlık var.


Dudağımdaki fotoğraflardan ilkini hemen uygulama sonrasında çektim. Diğer fotoğraflar ise yaklaşık 1 saat sonra çekildi.

Kalıcılık konusunda benzerlerinden daha başarılı. Yeme-içme olmadan 2 saat (hatta belki biraz daha fazla) kalabiliyorken bir şeyler yiyip içince de hemen çıkmıyor.  Sadece ışıltısında ve renginde biraz azalma oluyor.
Çıkmaya başladığında önce ışıltısı ve ıslak duruşu gidiyor. Bunlar gitse de dudakta hafif bir renk kalmaya devam ediyor.

Ürünün fiyatı 58 TL. MAC'in klasik fiyat aralıklarından biri. Daha hesaplı bir ürün olsa "Islak ve hafif renkli duruşu seviyorsanız mutlaka deneyin!" derdim. Fiyat böyleyken bu kadar iddialı konuşamayacak olsam da ben sevdim. Opak, mat rujların duruşundansa böyle duruşları sevdiğim için bu aralar elimden düşmüyor.

Mağazalarda henüz satışa sunuldu mu emin değilim ama şu anda yoksa bile 1-2 hafta içinde satışta olacaktır. İnternet üzerinden almak veya incelemek isterseniz buradan inceleyebilirsiniz.

MAC Patentpolish dudak kalemleri hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Sevgiler ^^

 
 makyajmaceralari@hotmail.com


5 yorum:

  1. Çoook beğendim rengini ve yapısınııı!!! Daha sonrası için aklımda!!! Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ^^ Mutlaka dene, senin de seveceğinden eminim :)

      Sil
  2. Güzel bir ürüne benziyor, bir şans verilebilir :)

    YanıtlaSil
  3. Ben aldım fakat kullanmadım Zebramo'da satıyorum.

    YanıtlaSil