Cuma, Temmuz 10, 2015

Urban Decay Electric Far Paleti


Herkese merhaba!
Urban Decay'in birçok başarılı ürünü olsa da en büyük ününü şüphesiz ki paletleri sağlıyor. Her ne kadar en meşhurları Naked paletler olsa da en dikkat çekici paletinin Electric olduğunu düşünüyorum.


Paletin ambalajı ve kutusu bile kalitesini hissettiriyor. Alıştığım paletlerden daha ağır.

5 mat ve 5 metalik bitirişli olmak üzere 10 adet fardan ve çift taraflı bir fırçadan oluşuyor. Fırçanın cruelty-free (hayvanlar üzerinde deney yapılmadan elde edilmiş) olduğu özellikle belirtilmiş.Farların her biri 1.2 gr.

Her bir farkta ufak tefek ilave maddeler olsa da genel içeriği şu şekilde:

"Talc, Mica, Dimethicone, Diisostearyl Malate, Zinc Stearate, Polyethylene Terephthalate, Silica, Calcium Sodium Borosilicate, Polyurethane-11, Isobutylphenoxy Epoxy Resin, Tin Oxide, Hexylene Glycol, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol."


Paletin kutusunun arkasında içeriğinin minik bir resmi var. Elektric palet sıkıştırılmış pigmentlerden oluştuğu için kutudaki fotoğrafta farların her biri pigment halinde resmedilmiş.


Bu paletin hem bu kadar ilgi çekici hem de bu kadar çekinilen bir palet olmasının sebebine gelelim : capcanlı renkleri!

İlk bakışta suluboya paletini andıran Electric, yeşil/mavi ve pembe/mor tonlarının ağırlıkta olduğu bir palet.


Paletin içinde bulunan fırça, yumuşak kıllara sahip.


Daha geniş olan tarafı farı göz kapağına güzelce yaymak için ideal.


Küçük olan tarafı ise ben farı göz pınarlarıma ve göz altlarıma uygurken kullanıyorum. Özetle; çoğu paletteki gibi vasıfsız değil, gayet iş gören bir fırça olduğunu düşünüyorum.


Paletteki renklerin hiçbiri yumuşacık değil. Metalik bitirişli olanlar yumuşak diyebileceğim farlar. Ancak mat bitirişli farların yapısı klasik mat far yapısı : pudramsı, tebeşirimsi.


Revolt, ışıltılar içeren açık, metalik bir gümüş rengi. Metalik renkler arasında en zayıf renk veren far bu.
 

Gonzo, mat bitirişli ama minik ışıltılar içeren bir turkuaz. Tebeşirimsi yapıya sahip ve renk verme konusunda ancak ortalama bir mat farın bir tık üstünde.
 

Chaos, mat bitirişli ve ışıltılar içeren bir mavi. Yakın çekimlerde bir türlü açık çıkmasını engelleyemesem de aslında saks mavisine benzeyen bir koyulukta olduğunu yukarıdaki fotoğraflarda görebilirsiniz.


Jilted mavi alttonlu, metalik bir fuşya. Yumuşak bir dokusu var ve rengini kolayca veriyor. Dener denemez aşık olduğum renklerden biri.


Slowburn mat bitirişli ancak bol ışıltı içeren bir turuncu-kırmızı. Savage ile birlikte paletin en başarılı mat farı. Yumuşak bir dokusu yok ama renk verme konusunda başarılı.


Savage sıcak tonlu, mat bir açık pembe. Mat farlara has dokuya sahip olsa da gördüğüm en başarılı mat pembe far.


Urban, metalik bitişli bir koyu mor. Paletteki diğer metalik farlar gibi yumuşak ve renk verme konusunda başarılı.

Freak, paletteki en kolay ve yoğun renk veren metalik far diyebilirim. Altın sarısı alt tonlu bir açık yeşil.



Fringe "teal" olarak tanımlanan bir renk. "Cam göbeği" olarak çevrilse de aslında bildiğimiz petrol mavisi.

Thrash altın ışıltılar içeren mat bitirişli, sarıya dönük bir açık lime yeşili. Paletin kolay renk veren mat farlarından.


Özetleyecek olursam : paletin Revolt dışındaki metalik farları oldukça başarılı. Hem dokuları güzel hem de renk verme konusunda başarılılar. Mat bitirişli farlardan Gonzo ve Chaos biraz daha zor farlar (yani mavi tonları.) Diğer 3 mat far, onlara göre daha kolay renk veriyor ve daha az pudramsı/tebeşirimsi yapıdalar.

Farların bazsız performansları bile tatmin edici. Kusurlu yanları ise tozutuyor olmaları. O kadar ki, göz kapağıma yaptığım makyajdaki renkleri göz altıma uygulamama gerek kalmadan göz altı çizgim o renklere sahip olmuştu!

Paletteki renkler birbiriyle oldukça uyumlu. Göze uygulandığında çok canlı duruyorlar. Başka bir palette yer alan benzer renkteki bir far ile beraber uyguladığınızda bile farkı görebilirsiniz.
Ben bu güzel renklerin canlılığına yazık etmemek için kaş kemiği dışında pek fazla karıştırmamaya çalışıyorum. Sadece yumuşak ve hafif hareketlerle geçişi sağlıyorum.

Özellikle gökkuşağı benzeri makyajlar yapmak için harika bir palet. Günlük hayatta çok sık kullanılmasa da ben renkli farların kullanmayı bildikçe güzel olduğunu düşünüyorum. Hele bu mevsimde! Takma kirpik kullanmaya başlar başlamaz özellikle Instagram hesabımda bu paletle yaptığım makyajlar yer alacak.

Paletin fiyatı 155 TL. Sephora mağazalarında bulabilirsiniz. Henüz tüm Urban Decay ürünleri her Sephora'da yer almıyor. Tüm ürünlerin (dolasıyıla Electric paletin) bulunduğu mağazalar : (İstanbul) İstinye Park, Demirören, Palladium, Akasya, Akmerkez, Capacity ; (Ankara) Panora, Tunalı Hilmi; (İzmir) Agora.

Elimdeki en pahalı kozmetik ürünüm bu palet. Aldığıma hiç pişman olmadım. İnanılmaz bir yapıya sahip olmasa da çok başarılı renklere sahip. Renkli makyajı sevmeyenler için uç bir seçenek olsa da renkleri sevenler bakmalı.

Urban Decay Electrici'i nasıl buluyorsunuz? Bu kadar renkli olması sizin için çekici mi yoksa almakta tereddüt etmenize mi neden oluyor?

Sevgiler ^^


 makyajmaceralari@hotmail.com

4 yorum:

  1. oww gene çok pahalıymış urban decay :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle maalesef ama Dior, Chanel gibi markalarla kıyaslayınca en azından verilen paraya değiyor :)

      Sil
  2. Yapacağın makyajları merakla bekliyorum canım:)

    YanıtlaSil