Cumartesi, Haziran 27, 2015

Makyaj Masası Düzeni #2 : Ahşap Kutu


Makyaj malzemelerimiz arttıkça onları nerede, nasıl saklayacağımız da büyük bir dert haline geliyor. 
Bu konuda sürekli arayış içerisindeyim. Her yeni üründen sonra "Bu defa oldu!" desem de bir süre sonra artan makyaj malzemeleri ile birden o düzen de yetersiz ve çirkin gelmeye başlıyor.

 Bu düşüncelerle her gördüğüm ürüne potansiyel makyaj masası düzenleyici gözüyle bakıp düzenime sürekli yeni düzenleyiciler ilave ettikçe sizlerle de paylaşmaya karar verdim. Hem ürün inceleme yazılarının arasında yeşillik olur, hem de belki sizlere de fikir verir.

Makyaj masası düzeni ile ilgili benzer bir yazıyı çook uzun zaman önce bölmeli düzenleyiciler vesilesiyle yazmıştım. Bugün de düzenleyicilerim arasına yeni eklenen ahşap kutudan bahsetmek istiyorum.


Çok fazla makyaj malzemeniz varsa yada en azından sürekli kullanmadığınız ürünler fazlaysa ahşap bir kutu, makyaj masasının olmazsa olmazı diye düşünüyorum. Ben, bunca zamandır bir ahşap kutu arayışındaydım ve bu süre boyunca minik kolilerde bir sürü malzeme duruyordu! 

Neden sadece "kutu" değil, "ahşap kutu" dediğimi merak edecek olursanız cevabı basit : ahşap kutular hem daha dayanıklı hem de daha şık. Teneke yada karton kutuların aynı şıklığını sağlayamadığını düşünüyorum.

Benim ahşap kutu arayışım görseldeki bu şık, beyaz kutu ile son buldu. Özellikle beyaz olması (böylece göz yormuyor) ve makyaj malzemelerimi alabilecek boyutlarda olması (23x15) tercih sebebim oldu.


Peki bu ahşap kutuları nasıl kullanabiliriz?
Elbette canımız neyi istiyorsa içine onu koyabiliriz. Tabi bence koyacağımız bu ürünler sürekli kullandığımız ürünler olmamalı. Düzenlemenin yanında "saklama" işlevi de olmalı. Sürekli kullanılan ürünleri böyle kutularda sakladığımızda kutuların içinin düzeni de oldukça çabuk bozulur.


Bahsettiğim düşüncelerden dolayı ilk kutuyu elimdeki testerlara, sample ürünlere ayırdım. Mağazaların tester konusunda ellerinin bollaşmasından dolayı (kesinlikle yakınmıyorum! :) ) koyacak yer bulamıyordum. Ahşap kutu ilaç gibi geldi!


Aldığım 2.kutuya ise asıl olarak paletlerimi koymayı düşünüyordum. Şimdilik o kadar büyük bir düzenlemeye adım atamasam da birkaç palet ve ruj koydum. Bu noktada sık kullanmama kriteri kadar kutularından çıkartmadığım ürünler olmasına da dikkat ettim. Ama bu tamamen benim takıntımdan kaynaklanıyor :) 


Benim tercihim kutuları bu şekilde doldurmak oldu. Bunun yanısıra, örneğin, çok fazla göz kalemi veya maskarası olan biri aynı ürün grubunun tamamını koymak için de kullanabilir. Kısacası ortalık yerde, dağınık bir şekilde bırakmak istemediğiniz tüm ürünlerinizi dilediğinizce düzenlemek için böyle kutular ideal!

Ben, bu yazıda gördüğünüz kutuları Boyner Evde'den %50 indirim ile 20 TL'ye aldım. İncelemek veya online almak isterseniz tık tık.

Ahşap kutuları farklı boy ve renklerde, birçok yerde bulmak mümkün. Hatta hobi eşyaları satan yerlerden çıplak bir ahşap kutu alıp kendiniz de boyayabilirsiniz.

Elbette bu yazımda paylaştığım çok temel bir düzenleme yöntemi. Artık makyaj masası düzenlemeyi bloga da düzenli olarak yazmayı düşündüğüm için ileride daha güzel ürün ve yöntemleri paylaşmayı umuyorum.

Makyaj malzemelerinizi nasıl saklamayı/düzenlemeyi tercih ediyorsunuz? Böyle ürünleri temin ettiğiniz mağazalar hangileri?

Sevgiler ^^


 makyajmaceralari@hotmail.com

12 yorum:

  1. Çok hoş olmuş canım güzel günlerde kullan bende her girdiğim mağazada herşeye makyaj kutusu gözüyle bakıyorum ona şunu koyarım buna şunu diye diye kutu doldurdum evi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım :) Aynı durumdayım. Kozmetik deliliği kadar düzenleyici deliliği de oluşmaya başladı bizde :D

      Sil
  2. merhaba canım blogunu yeni keşfediyorum severek takip edicem :) bende bloguma beklerim tatlım :) http://fundanndunyasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım makyaj düzeni ile ilgili değişiklik yapmaya (gerçi her seferinde tatmin olamayıp yeniden eskiye ufak dönüşler yapsam da :) ve bu tarzdaki düzen yazılarını okumaya beni kalbimden vurdun valla ^^ Beyaz ahşap kutular çok şık duruyor böyle tester vs ya da büyük parçaları saklamak için biçilmiş kaftan bende bakayım bir iyi fikir (Gerçi benim şifoniyerim de beyaz farklı renkte alsam kötü durur mu fazla beyaz da göz yorar mı bilemedim :P ) Bu tarz paylaşımlarını merakla bekleyeceğim :-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda hiçbir zaman tatmin olmayacağız muhtemelen :) Düzen yazılarını sevmene çok sevindim ^^ Sık sık güzel ürünler bulup yazmayı umuyorum. Bence iş düzene gelince beyaz-beyaz çok şık duruyor :)

      Sil
    2. Beyaza beyaz şık olur diyorsun tamam o zaman aradığım gibi bir kutu bulursam aklımda olsun :)) Fikir için çok sağol canım :-*

      Sil
    3. Başka renk olsa birbirini boğarlar derdim ama beyaz başka :) Ne demek tatlım :*

      Sil
  4. Blogunuz çok hoşuma gitti, bu ahşap kutular da iyi fikirmiş :)
    http://gozdebirkardesler.blogspot.com
    Beklerim, Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Ne de güzel olmuş çok hoşuma gitti :) Sizi takibe aldım bana da bekliyorum. :) http://guldentavsiyeler.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil