Çarşamba, Haziran 24, 2015

Makeup Geek Farlarım - Creme Brulee, Burlesque, Cocoa Bear, Chickadee & Peach Smoothie


Blogumda genelde güncel, yararlı ürün incelemelerine yer vermeye çalışıyorum. Geçtiğimiz 1-2 ay yeni ürün konusunda oldukça yoğundu. Kısa bir süredir ise ortalık duruldu. Hal böyle olunca biraz da  keyif yazılarına vakit ayırmak istedim. Bu yüzden bugün büyük bir hevesle aldığım Makeup Geek farlarımdan bahsetmek istiyorum.
 

Elimde şimdilik 5 adet Makeup Geek far var. Bu farlar (alttaki fotoğraf,soldan sağa) Creme Brulee, Burlesque, Cocoa Bear, Chickadee ve Peach Smoothie.
 

Creme Brulee: "Sand", yani "kum rengi" olarak tanımlanan bir renge sahip. Benim gözümde oldukça yumuşak bir krem-kahverengi. Mat bitirişli. Oldukça yumuşak, ipeğimsi bir dokuya sahip. Pigmentasyonu mükemmel olmasa da çoğu mat fara göre iyi denilebilecek seviyede. Hem göz kapağında tek başına kullanılabilecek bir renk hem de ideal bir geçiş rengi.

Burlesque: Bu yazıda bahsettiğim farlar arasında en çok beğendiğim far. Aynı zamanda aralarında tek metalik bitirişli far. Minik ışıltılar içeren, kahverengi alt tonlu bir bordo/vişne çürüğü. Farklı ışıklarda rengi de biraz değişiyor ama her haliyle gerçekten çok güzel. Hem yumuşacık yapısı hem de oldukça başarılı renk verişiyle kullandığım en başarılı farlardan biri oldu. Yağ gibi kayıyor. Tek darbede rengini çok güzel veriyor. Makeup Geek farlardan almayı düşünürseniz mutlaka aklınızda olsun.

Cocoa Bear:  Mat bitirişli bir kırmızı-kahve. Creme Brulee ve Burlesque kadar yumuşak yapıda olmasa da yapısı kötü değil. Alışık olduğumuz mat farlardan daha başarılı renk verse de bu konuda çok iyi olduğu söylenemez.
 
 

Chickadee:  Mat bitirişli bir sarı-turuncu far. "Sarı-turuncu" kulağa oldukça korkutucu gelse de bu far gerçekten yumuşak bir tona sahip. Burlesque ile birlikte en çok beğendiğim renk bu oldu. Kırmızı ve bronz tonlu makyajlarda çok güzel bir geçiş rengi olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca göz kapağına uygulamak için de ideal. Renk verme konusunda diğer mat farlardan daha başarılı. Rengini kolayca veriyor.
 
 

Peach Smoothie: Bu 5 far arasındaki en kullanışlı renk. Şeftali-bej tonunda, mat bitirişli. Mat farlar arasında Chickadee'den sonra en başarılı pigmentasyona sahip olan far. Göz kapağına baz olarak kullanmaya elverişli.

Farların her biri 1.8 gr. Yanılmıyorsam MAC'in boş paletlerine yerleştirilebilir boyuttalar.
Her biri kolay karıştırılıyor ve tozutma problemi oldukça az. Bazsız kullandığımda da çizgilere dolabileceği izlenimi yaratmadı.



(Soldan sağa) Creme Brulee, Burlesque, Cocoa Bear, Chickadee, Peach Smoothie.

Genel olarak renk verişlerini, yapılarını beğendim. Denediğim normal MAC farlarda istediğimi bulamamış olduğum için bence bu farlar "MAC ile yarışır." değil, "MAC'den daha başarılılar." seviyesindeler. Üstelik fiyatları 5.99 USD ! Tek sıkıntı ne yazık ki ülkemize gönderim yapmıyor olmaları. Ben bir blog satışında tesadüfen gördüm ve kaçırmak istemedim (Yani farların bu kadar yıpranmış olmalarının sebebi 2.el olması ve biraz da benim kediciğimin bunları oyuncak yerine koyması :) )

 Makeup Geek farlar, bazı Instagram hesaplarında 20-30 TL gibi fiyatlara satılıyor. Umarım ileride markanın sitesi ülkemize tekrar gönderim yapmaya başlar.

Makeup Geek farlarını deneme şansı buldunuz mu? Bu yazıdaki renklerden favoriniz hangisi oldu?

Sevgiler ^^


 makyajmaceralari@hotmail.com

8 yorum:

  1. burlesque nefis bir renk ben de görüyorum ara ara satış ama asıldır bilemediğimden almamıştım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle harika bir renk. Bazı satıcıların fazla kâr eklediğini düşünüyorum ama 20 TL civarına satan satıcılardan almayı düşünüyorum ben.

      Sil
  2. ya ne kadar güzel farlar onlar renkler muhteşem güle güle kullanın :) acaba neren alabilirim bana yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Instagram'da satan yerler var. Yanlış hatırlamıyorsam @guzellikyagmuru getiriyordu.

      Sil