Cuma, Haziran 19, 2015

MAC In Extra Dimension Far - Legendary Lure & Fathoms Deep


In Extra Dimension farlar, MAC'in en yeni farları. Artık kalıcı seriye eklendiler.
Toplam 17 renk seçeneği bulunuyor.


Farların kutu ve ambalajları klasik MAC. Farklı olan şey farların deseni.


Farların deseni, Essence 3D farlara benziyor : bir tarafı dalga şeklinde kabartmalı. Kabartma olmayan kısımda ise markanın adı yer alıyor.

Benim bugün sizlere bahsedeceğim renkler Legendary Lure ve Fathoms Deep.

 
Bendeki her iki rengin de içeriği aynı. Serideki diğer farların da içeriğinin aynı olduğunu sanıyorum. 
"CETEARYL ETHYLHEXANOATE,CALCIUM SODIUM BOROSILICATE,C12-20 ACID,PEG-8 ESTER,HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE,CROSSPOLYMER,GLYCERIN,SILICA,SQUALANE,ETHYLHEXYLGLYCERIN,CHONDRUS CRISPUS,(CARRAGEENAN),DICALCIUM PHOSPHATE,CAPRYLYL,GLYCOL,1,2-HEXANEDIOL,TIN OXIDE,SYNTHETIC,FLUORPHLOGOPITE,POLYSORBATE 80,CALCIUM,ALIMINIUM BOROSILICATE,MICA,TITANIUM,DIOXIDE(CI 77891),IRON OXIDES(CI 77491),IRON"
 

Farın tanıtımında "kremsi,hatta sıvımsı" deniliyor. Bu sıfatları ciddi anlamda abartılı buldum. Bu sıfatları geçtim, "çok yumuşak" dahi diyemeyeceğim. Ancak yapısı kötü mü? Asla değil. Pudramsı dokusuna rağmen ele sert gelmiyor. İpeğimsi, pürüzsüz bir dokusu var.

In Extra Dimension farların renklerini tam olarak tanımlamak çok zor. Legendary Lure, MAC tarafından "koyu gök mavisi(deep cerulean)" olarak tanımlanmış. Aslına bakarsanız "füme-yeşil" diyebileceğim bir renk.


Fathoms Deep, "koyu mavi(deep blue)" olarak tanımlanmış. Mavi-mor diyebileceğim bir renk.

Bahsettiğim renkler farların ana renkleri olsa da alt tonlar konusunda inanılmaz rengin farlar. Alt tonları ve farların bitirişini anlatmak çok zor. Metalik, kristal yapıda, ışıltılı, yansımalı...MAC böyle söylüyor ve gerçekten de öyleler. Işığa, bakılan açıya göre  far şekilden şekile giriyor. Ben, asıl renklerini yansıtarak çekmeye çalıştım(ilk fotoğrafları) ama bu süreçte bazen metalik, bazen ışıl ışıl oldular. Bazen yeşilliği ve morluğu bırakıp gri/siyaha kaydılar. Bol bol görselle renklerini aktarmaya çalışacağım.


Legendary Lure
(Solda normal, sağda ıslak uygulama)


Legendary Lure
(Solda normal, sağda ıslak uygulama)


Legendary Lure
(Solda normal, sağda ıslak uygulama)


Fathoms Deep 
(Sağda normal, solda ıslak uygulama)


Fathoms Deep


Solda Fathoms Deep, sağda Legendary Lure


Solda Fathoms Deep, sağda Legendary Lure

Gördüğünüz gibi farlar bazen metalik, bazen ışıltılı ve bol alt tonlular. Kuru uygulamada ve tek katta bile renk verebiliyorlar ancak yoğun değil. Asıl güzelliklerini ıslak uygulama ile yansıtıyorlar.
Ben, fırçamın ucunu biraz ıslatıp nemini aldıktan sonra minik darbelerle farı uygulamayı tercih ediyorum.

Farlar, 6 saat kalıcılık vaatlerini yerine getiriyorlar. Hatta ıslak veya bazlı uygulamada bu performans daha da artıyor. Çizgilere dolmaya meyilli değiller. 

In Extra Dimension farlar, aldığıma pişman olmadığım ürünler. Normal MAC farlarıyla pek anlaşamayan biri olarak bu farların performanslarını ve özellikle de yanardönerli renklerini oldukça güzel buldum. 

Farların fiyatı 69 TL. MAC'in fiyat düzeyine bakarsak normal olmakla beraber yine de elbette hesaplı olduklarını düşünmüyorum. Ancak mat olmayan far çeşitlerinden hoşlanıyorsanız ve normal bir MAC far almayı düşündüğünüz oluyorsa bence boşverin ve gidip In Extra Dimension'lara bakın :)

Ürünü MAC mağazalarında ve MAC Online'da bulabilirsiniz. Almak veya incelemek isterseniz tık tık.

In Extra Dimension farları nasıl buldunuz? Sizce hangi renk daha güzel? Almayı düşünüyor musunuz?

Sevgiler ^^

10 yorum:

  1. Bayıldım nasıl bir pigmentasyon bu!! Cidden Mac far alınacaksa in extra dimension'lar ilk tercih sebebi olmalı..

    YanıtlaSil
  2. en alttakıne bayıldım ıslak uygulamalar harika !! gule gule kullanmalar.

    YanıtlaSil
  3. ıslak görümlerine bayıldım

    YanıtlaSil
  4. Bir farın gelebileceği en son nokta bence yapılarına,ışıltılarına ve renk dönüşümlerine tek kelimeyle ba-yıl-dım ^^ İlk gördüğümden beri Legandary Lure diyorum başka da bir şey demiyorum :D Sen de en güzel ikiliyi almışsın (biraz siteden inceledim de :)) tekrar güle güle kullan tatlım :-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdikleri renk açısından katılıyorum! Bazen ışıltılı, bazen metalik, sürekli bambaşka görünmeleri harika. Legendary Lure benim de favorim kesinlikle :) Diğeri bonus oldu :) Teşekkür ederim canım ^^

      Sil
  5. Dün fırça temizleyici almak için MACe gittiğimde paletime koymak için far bakıyordum. Emre -aynen senin gibi- onları boşver, yeni seriye baktın mı, dedi 😁 ve ben de mağazadan bir adet fırça temizleyici ve bir adet de Amorous Alloy ile çıktım 🙈 yapısını çok beğendim bu farların; bir kaç rengi daha gözüme kestirdim :) güle güle kullan sen de!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah, bence çok isabetli demiş ve çok iyi yapmışsın! :) Amorous Alloy güzel seçim olmuş ki benim de aklımda. Mağazaya gidip tüm renkleri denemem gerek :) Kocaman öpüyorum ^^

      Sil