Pazartesi, Haziran 01, 2015

Koton Beauty Dudak & Yanak Renklendirici (Kalem Ruj) - 312 Tango Pink


Bana oldukça uzun gelen bir aradan sonra hepinize merhaba! Birkaç günlük arada bloga yazmayı gerçekten özlemişim. 
Bugün, günler önce yazmayı planladığım Koton'un kalem rujundan bahsedeceğim.
 
 

Ürün, kalem ruj formatında olsa da adı bile "Lip & Cheek ( Dudak & Yanak)" olarak geçiyor. Yani allık olarak kullanılabileceği de söyleniyor. Yanılmıyorsam ürünün 4 rengi var ve 4'ü de yanağa da kullanmaya uygun renkler. Yine de ben yazımda "ruj" olarak bahsedeceğim.


Benim aldığım renk kiremit rengini andıran bir ambalaja sahip olan Tango Pink.


Ürün 3.5 gr. Ne yazık ki ambalajında içeriğine yer verilmemiş.


Bu ruj, denerken en çok zorlandığım ürünlerden biri oldu. Nedeni ise deneyimlerimin birbirini tutmaması. İlk gün sürdüğümde çok zor renk veren, pürüzsüz dokulu ama 10 dakikada dudaklarımı kurutan bir ruj ile karşılaşmışken 2. gün her şey değişmişti. Bu nedenle bu yazıyı planladığımdan çok daha geç yazabiliyorum.

İlk sürüşte renk verme konusunda başarılı olmayan bir ruj, üst tabakasını attıktan sonra kendine geliyor. En azından bu konuda! Bu nedenle ilk sürdüğünüzde renk vermesi için kat kat geçmeniz, hatta bastırmanız gerektiğinde şaşırmayın. Sonraki kullanımlarda renk verme konusunda düzeliyor.

Kalem ruj olduğu için dudağı çerçevelemek kolay olsa da çok kaygan bir yapısı olmadığından diğer kalem rujlara oranla biraz daha zorlandım. Kaygan yapıda olmamasını normal buluyorum çünkü mat bitirişli bir ruj.

Üstündeki renk vermeyen, pürüzsüz dokuyu atınca rujun yapısı pütürlü bir hal alıyor. Bu durumdan oldukça rahatsız oldum. Dudağa sürdüğümde de o pütürlü doku net bir şekilde hissediliyor. 
Bu pütürlü dokunun gelmesi ve renk verişinin kuvvetlenmesiyle birlikte dudağımı ilk haline oranla daha az kurutmaya başlasa da duruşu iğrenç bir hal almaya başladı. Sanki dudağıma pastel boya sürmüşüm gibi hissetmeye başladım! Dudaklarımdaki çizgiler tamamen ortada, renk kalıp gibi duruyor ve topak topak. Biraz zaman geçip dudağı kurutmaya başlayınca artık dudaktaki çizgiler, yarıklar halini alıyor ve görüntü iyice kötüleşiyor.
 

Kalıcılık, sanırım "başarılı" diyebileceğim tek konu. Yeme-içme durumunda bile çok az solmayla birkaç saat dudakta kalmayı başarıyor. Ancak o süre içinde dudağı o kadar çok kurutuyor ki bence kalmasa daha iyiydi.

Allık olarak kullanmayı denediğimde ise kalıcılık konusunda hiç verim alamadım. Yarım saat, belki 1 saat kalıyor. Hepsi bu. Bu nedenle ruj olarak kullanmaya katlanabilseniz bile allık olarak kullanmayı denemeyin derim.


Dudağımdaki fotoğraf, dudağa henüz sürmüşken çekildi. Zaman geçtikçe kurutmasının etkisiyle çizgiler artıyor, yarıklar oluşuyor. Kalıp gibi ve pütürlü doku ise hem dudağımdaki hem kolumdaki fotoğraftan anlaşılıyor diye düşünüyorum.


Solda, tek katta verdiği rengi görüyorsunuz. Daha yoğun renk için kat kat sürülmüş hali ise sağda. Mat bitirişli değilmiş gibi durmasına neden olan şey ise pütürleri!

Ürünün fiyatı 10 TL. Ancak gördüğünüz gibi, bence o fiyata dahi değecek bir ürün değil. Kurutma problemi nemlendirici kullanarak bir nebze çözülebilecek olsa da dokusunu değiştirecek bir yöntem bilmiyorum maalesef.

Koton'un özellikle farlarını başarılı buldum. Kaş maskarasını beğenenler de var. Bence Koton'un kozmetik ürünleriyle tanışmak için şimdilik göz grubu ürünlerini seçin :) 

Bu ruju yada Koton'un diğer ürünlerini deneme fırsatı buldunuz mu? Düşünceleriniz neler?

Sevgiler ^^


 makyajmaceralari@hotmail.com

6 yorum:

  1. Aydınlatıcısı ve farları güzelken ruju becerememiş olmalarına şaşırdım... Umarım blogları takip ediyorlardır da formülü değiştirirler. Öperim!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şaşırdım gerçekten. Farlarda ve ten ürünlerinde başarılı olmak daha zor bence. Sadece ben memnun kalmasam sorun benim aldığım rujda diyeceğim ama öyle de değil gibi görünüyor. Umarım değiştirirler.
      Öptüm kocaman <3 ^^

      Sil
  2. sen söyleyince tekrar denemek için aradım bunu evde ama bulamadım herhalde kullanmam diye bir yere koydum neyse bulunca tekrar bir deneyeceğim ama o pütürlü durum ve benim duyduğum koku kullanmamam için yeterli zaten bakalım dikkate alacaklar mı bu şikayetleri. ama öte yandan kaş maskarasından memnunum ve aydınlatıcıyı da alıp deneyeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulmamak daha hayırlı sanırım :D Ben de diğer ürünlerini denemeyi düşünüyorum. H&M'den daha başarılı çıkacaklarını düşünüyorum. Sadece bu ürün olmamış maalesef.

      Sil
  3. Koton gibi markaların kozmetik sevdasını pek anlamıyorum maalesef. Güzel bir yazı, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında diğer ürünleri umut vaat ediyor ama bakalım :) Ben teşekkür ederim ^^

      Sil