Pazartesi, Mayıs 11, 2015

[YENİ] Flormar Puffy Eye Shadow - 03 It's My Headband!


Herkese merhaba! Geçtiğimiz hafta, Flormar'ın yeni koleksiyonu olan Bohemian Dream'ten bahsetmiş ve koleksiyondaki rujlardan biri hakkında yorumlarımı paylaşmıştım. Bugün ise koleksiyonun en dikkat çekici ürünlerinden olan yumuşacık farlarından biri konuğumuz.


Koleksiyondaki farlar "puffy" olarak adlandırılmış. Yani "şişkin, kabarık" hatta bence "pofuduk" diye çevirmek daha da yerinde olacak.


İçeriğinde en çok dikkatimi çeken ürün maalesef silikon oldu. 



Ürün 12 gr. Bir tekli far için oldukça fazla diyebileceğimiz bir miktar. Ancak farın yapısından dolayı toz farlara göre daha hızlı azalacağını düşündüğüm için bu miktar fazlalığını olumlu buldum.


Farlarda 4 renk seçeneği bulunuyor. Krem-şampanya rengi, turuncu-bakır, mavi-lila ve yeşil. Mağazada tüm renkleri deneme şansı buldum. Mavi ve yeşil olanları pek başarılı görünmedi. Şampanya ve bakır arasında kalarak seçimimi bakırdan yana yaptım. Rengin adı/kodu 03 It's My Headband!

Farın yapısı, alışık olduğumuz farlardan biraz farklı. Biraz kremsi, biraz köpüğümsü. Gerçekten çok yumuşak. Bu yumuşaklığın silikondan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü yapısının neye benzediğini düşününce silikon implantlara benzediğini fark ettim.


Bu değişik yapısının hem artıları, hem de eksileri var. Eksisi, çizgilere dolma ihtimali. Benim gözlerimin yapısından olsa gerek, şimdiye kadar çizgilere dolma problemi yaşamadım. Ancak bu sorunu yaşamaya en çok yaklaştığım ürün bu oldu. Bu konuda sıkıntılı gözlere sahipseniz bu far sorun yaratabilir.



Öte yandan yapısı sayesinde çok kolay uygulanıyor. Krem farlarımı parmakla uygulamayı tercih ediyorum. Bu farda da parmaktan şaşmayacağımı düşünmüştüm ama fırça ile uygularken gösterdiği performans beni şaşırttı. Fırça ile tek bir darbede bile parmak ile verdiğinden daha yoğun bir renk veriyor.


Yapısının sağladığı diğer bir artı ise eyeliner olarak da kolayca uygulanabiliyor olması. Fırçayla yoğun renk verdiği ve kaygan olduğu için jel eyelinera güzel bir alternatif oluyor.


Parmak ile uygulayınca tek katta çok yoğun bir renk vermiyor ve farın uygulandığı bölgede yer yer boşluklar bile oluşabiliyor. Renk vermesi için birden fazla kat uygulayınca ise topaklanmalar olabiliyor. Yukarıda gördüğünüz 2 kat geçilmiş hali. Fotoğrafta pek iyi yansıtamasam da mat bitirişli değil. Buna rağmen ışıltılar içermediği için günlük makyajda tercih edilebilecek bir far.

Fırça ile uygulanınca farın performansı daha yüksek oluyor. Tek katta da yoğun bir renk veriyor ve boşluklar oluşmuyor. Bu nedenle fırçayla uygulamanızı öneririm.


Bu far ile ilgili korktuğum bir şey de hemen sabitlenip dağıtmaya imkan vermeme ihtimaliydi. Ancak korktuğum olmadı. Hemencecik sabitlenmiyor. Çok rahat bir şekilde dağıtılabiliyor. 

Kalıcılık konusunda ortalama altı bir performans gösteriyor. 1-2 saat bile olmadan rengin solup kaybolmaya başladığını gözlemledim. Bu nedenle baz ile uygulamakta fayda var.

Genel olarak, özellikle fırça ve far bazı kullanarak uyguladığımda memnun kaldığım bir ürün oldu. Fiyatı bence ortalama üstü : 24,90 TL.

Olmazsa olmaz bir ürün değil. Beğenilen renkler varsa belki indirimdeyken şans verilebilir.

Bu koleksiyonu nasıl buldunuz? Farları denediniz mi? Sizin yorumlarınız neler?

Sevgiler ^^

NOT : Göz kapaklarım oldukça gergin olduğundan ve sanırım yapısından dolayı bendeki performansı iyi olan performanslardanmış. Göz kapaklarında çizgiye meyil olanlarda gerçekten çizgilenme yapmış ve kalıcılık konusunda çok çok daha başarısız olmuş. Bunu öncelikle sevgili Başak'tan duydum. Sizlerle bunu da paylaşmadan edemedim.


 makyajmaceralari@hotmail.com

16 yorum:

  1. bende bu farlara koşarak gittim. ancak fiyatı ve pigmantasyonu görünce uzaklaştım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pigmentasyon beni de hayalkırıklığına uğrattı. Dokunur dokunmaz renk patlaması yaşatacak gibi görünürken özellikle yeşil ve mavinin performansı çok üzücüydü.

      Sil
  2. Flormar in cogu koleksiyonu gibi bir kac ay sonra oldukca uygun fiyata satilacagini dusunuyorum. Renk guzelmis. İndirimde denenebilir. Gule gule kullanin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Color Madness'taki farlar 20 TL iken indirimlerde uzunca bir süre 5 TL'ye kadar inmişti. Bunların da sonu aynı olur muhtemelen :) Teşekkür ederim ^^

      Sil
    2. Gecen flormara gittigimde 5 tl olmuslardi. Hemen kaptim bir kac tane :D

      Sil
  3. Kutusu çok güzel ama fiyatı yüksek pigmentasyonu düşükse almam teşekkürler beni masraftan kurtardın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koleksiyondaki kutular gerçekten çok tatlı :) Ne demek ^^

      Sil
  4. Merhaba blogunu takipteyim
    Benimde bakım üzerine yazdığım bir blogum var blogumu takip edersen sevinirim.
    http://ceydacengiz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Tatlım rengi inanılmaz güzel duruyor ama 12 gr biitmez ki mümkün değil :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzum şimdiden ortası hafif çökük oldu bile :) Yapısından dolayı cidden kolay azalıyor. Değişik bir far olmuş :)

      Sil
  6. en beğendiğim ve en merak ettiğim renk bu oldu zaten şu anda değil ama indirimde şans verebilirim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bordocu, bakırcıyız biz :) Mutlaka 5-10 TL'ye düşer. O zaman almak bence de daha mantıklı.

      Sil
  7. Ben de dayanamayıp morunu aldım ama şu an çok pişmanım... Bazla bile çizgileniyor, kAlıcılık sıfır :((( çöpe gitti param resmen... Sinir oldum. Ziyan etmişler güzelim rengi de, ambalajı da :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunda kalıcılık yine daha iyi ama çizgilere dolma durumunun bunda da olabileceğini düşünmüştüm. Demek ki cidden öyleymiş :/ Gerçekten o kadar güzel görünüyorlar ki insan beklentiye girerek alıyor ama sonrası hayalkırıklığı..

      Sil
  8. Kalıcılık sıfır

    YanıtlaSil