Çarşamba, Mayıs 13, 2015

Pastel Nude Far Paleti


Herkese merhaba! :)

Çok sevdiğimiz nude ojelerinden sonra nude rujlar çıkaran Pastel, son olarak geçtiğimiz ay nude far paletini internet sitesinde satışa sundu.


3 gr'lık 8 fardan oluşan paletin ambalajı sade bir şıklığa sahip. Üst kapağının tamamı bir ayna ile kaplı.


Palette bir tarafı aplikatör, bir tarafı klasik, göz kapağına far sürmeye elverişli bir fırçadan oluşan çift taraflı bir aparat bulunuyor. Fırça olan tarafı çoğu palettekinin aksine sert değil, kullanışlı buldum.


4 adet mat ve 4 adet sedefli fardan oluşan palette mat ve sedefli farların içerikleri ayrı ayrı yazılmış.
Talc, mica ve parfüm içerirken paraben yazmıyor olması da dikkatimi çekti.


Paletteki renklerin tamamı doğal ve bence hem günlük makyaj hem de gece makyajına elverişli renklerden oluşuyor.
Üst sıradaki farların tamamı mat. Alt sıradaki ilk 3 far ise sedefli. Son far, mat bitirişli olmasına rağmen ufak simler, ışıltılar bulunduran bir far.


Farları iki grup halinde göstermek istiyorum.


Soldaki 4 far bu şekilde. Sırasıyla kırık beyaz-bej, açık kahverengi, gri-kahve/taupe, turuncu-bakır olarak tanımlanabilecek renkler.

Bej olan kaş altını aydınlatmak, kahverengi olan ise katlanma bölgesinde geçişleri yumuşatmak için ideal farlar. 


Soldaki 4'lü ise daha koyu diyebileceğim tonlar.


Bunları da sırasıyla yavruağzı, mor-kahve, bronz - taupe, simli koyu kahverengi tanımlayabilirim.


3.sırada gördüğünüz renk, önceki swatch'larda "taupe"ye benzettiğim renge gerçekten benziyor ama içinde biraz altın-kahvelik de bulundurduğu için bronz-taupe demeyi daha uygun buldum.

Son far dışındaki tüm farlar yumuşak dokuya sahip. Ama abartılı bir yumuşaklık olmadığı için çökme, parçalanma gibi sorunlar yaşatmıyorlar. Özellikle mat farların alıştığımız gibi oldukça sert olmaması gerçekten hoşuma giden bir özelliği oldu.

Sedefli farların pigmentasyonu, mat farlara göre daha yüksek fakat mat farların başarısız olduğunu da söyleyemem. Elime uyguladığımda tek katta çok yoğun olmasa da renklerini verebildiler. 

Birçok rengi far bazı olmadan da başarılı olsa da genel olarak pigmentasyon açısından çok iyi seviyede olmayan bir palet olduğu için ben baz ile kullanmayı tercih ediyorum. 2 gündür elimden düşmeyen bir palet oldu ve baz kullanarak uyguladığım makyajlardan çok memnun kaldığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Pigmentasyonu en zayıf olan koyu kahverengi far bile gölgelendirme konusunda gayet tatmin edici bir performans sergiliyor.


Değinmek istediğim bir güzel yanı da tozutma, daha doğrusu "tozutmama" konusunda oldukça başarılı olması. The Balm ve Wet N Wild gibi sevdiğimiz markaların farlarında bile canımızı yakan bu konuda bu palet gerçekten memnuniyet verici. En sert far olan koyu kahverengide 1 kere çok az yaşadığım tozutarak göz altlarına dökülme problemini diğer farlarda ise hiç yaşamadım.

Pastel Nude Far Paleti, beklediğimden fazla beğendiğim bir palet oldu. Pigmentasyon konusunda çok çok iyi olmasa da makyaj yaparken renklerini kolayca vermesi, mat farlarının bile dokusunun yumuşak olması, göz altlarına dökülme yapmaması gibi özellikleriyle sevdiğim paletler arasına girdi. 

Tabi tüm bu olumlu özelliklerin yanında sevmemdeki en büyük etken çok kullanışlı renklere sahip olması.
Mat farları kullanarak günlük makyajlar yapılabildiği gibi, sedefli farlarla etkileyici gece makyajları yapmak da mümkün. Bence bu renkleri seviyorsanız alabileceğiniz, hatta bir de indirimde bulursanız kaçırmamanız gereken bir palet.

Aşağıda, bu paletle yaptığım makyaj örneklerinden birini görüyorsunuz. Paletle, bu makyaj sadeliğinde birçok makyaj yapmak mümkün.


Paletin fiyatı 26.50 TL. Ürün öncelikle online satışa sunuldu ve bildiğim kadarıyla henüz mağazalarda yerini almadı. Almak veya incelemek isterseniz tık tık.

Bu paleti nasıl buldunuz? Siz de makyajda doğal tonları seviyor musunuz?

Sevgiler ^^


 makyajmaceralari@hotmail.com

9 yorum:

  1. ilk kez gördüm bu paleti. çok güzelmiş fiyatı da çok uygun. güle güle kullan canım:)

    YanıtlaSil
  2. sanırım uygun fiyatlı güzel bir palet olmuş. elinde zilyon tane far paleti olanlar için değil ama yeni başlayanlar için iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yeni başlayanlar için çok çok iyi. Bir de makyajla pek ilgilenmeyip gerekli olduğunda makyaj yapmalık tek bir palet isteyenler için çok ideal :)

      Sil
  3. Gerçekten renkleri oldukça güzel ve kullanışlı. Bir sürü ürün almaktansa daha kullanışlı ürünler almak daha mantıklı. Yeni başlayanlara uygun olduğu fikrine ben de katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok kullanışlı olduğunu düşünüyorum ben de. Tek bir paleti olacak birinin tercih edebileceği kadar kullanışlı bir palet.

      Sil
  4. Yaaa bayıldım resmen görür görmez aşık oldum ahaha 😂 vallahi renkler de eleştiriler de harika. Indirim listeme 1. Sıradan eklendi, yazı için çoook teşekkürler :) http://makyajdevrimi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek :) Asıl ben okuduğunuz ve beğendiğiniz için teşekkür ederim ^^

      Sil
  5. Sadece online satışta olma süresini fazla uzun tuttular bence. Çok yakın zamanda gelir mağazalara ^^

    YanıtlaSil