Pazar, Nisan 12, 2015

Sık Kullandığım Ürünler - Mart 2015


Mart ayı, makyaj konusunda oldukça istikrarlı olduğum bir aydı.


MUA Winter Forest Mat Far Paleti, bu ay elimden düşmedi desem yeridir. Aslında mat farlara pek ilgi duyan biri değildim. Son zamanlarda ise durum tersine döndü. Mat farlar ve mat farlarla yaptığım makyajlar çok hoşuma gitmeye başladı. Durum böyle olunca elimdeki tek mat far paleti olan bu paletle de aşk yaşamaya başladım. Bundan sonra blogumda mat farları sık sık görebilirsiniz !  

Rimmel London Lash Accelerator Endless 'ın en sevdiğim günlük rimelim olduğuna karar verdim. Oldukça sorunlu kirpiklerim var ve çoğu zaman rimel sürmüyorum. Bu ay bu konuda biraz daha cesaretlenip rimel kullanmaya çalıştım. Elimdeki rimellerden en güvendiklerimi tek başlarına ve birbirleriyle kullandım. En iyi sonucu ise bu rimeli tek başına kullandığımda alıyorum. Kıvırma konusunda gerçekten başarılı bulduğum bir rimel. Hacim verme konusunda ortalama olsa da günlük kullanım için ideal olduğunu düşünüyorum.


 Mart ayının çoğunda en sık kullandığım ruj aslında geçtiğimiz ay da sizlere bahsettiğim, Essence'in Barely There isimli rujuydu. Fakat ayın son döneminde bu durum değişti ve bu defa da yine Essence'in yeni koleksiyonundan 05 - Cool Nude adlı rujunu her gün kullanmaya başladım. Dudak rengimden dolayı bu ruj bende oldukça açık duruyor. Kalıcılık konusunda başarılı olmasa da renginden dolayı yedeklemeyi bile düşünüyorum.

Dudak balmlarına karşı biraz vefasızım. En son hangi balmı almışsam, o ay hep onu kullanıyorum. Mart ayında kullandığım balm Hurraw! - hindistan cevizli dudak balmıydı. Kokusunu ve ince yapısını sevdiğim için "kullanılamayacak" bir ürün değil benim için. Fakat bir daha almaya değecek, "alın" diye tavsiye edebileceğim bir ürün mü? Hayır maalesef.


Fondötenim ve pudram bittiğinden beri bir geçiş dönemindeydim. Tam olarak sevemediğim ürünlerle geçen bu dönemden sonra sonunda istediklerimi buldum.

Estée Lauder Double Wear Fondöten, bana fondöteni sevdiren ürün. Tanışmamız 3 sene önce gerçekleşmişti ve 1 yıla yakın bir süre kullanmıştım. 1,5 senedir kullandığım fondöten bitince yine
Estée Lauder'a dönmeye karar verdim. "İyi ki de geri dönmüşüm!" diyorum çünkü diğer kullandığım fondötenlerden çok farklı. İnce yapılı, asla yüzde maske gibi durmuyor. Buna rağmen fondötende ilk olarak kapatıcılık arayan beni bile tatmin edebilecek seviyedde kapatıcılığa sahip.  Kuru cilde sahip olup bu üründen memnun kalmayanları gördüm ama benim gibi yağlı cilde sahip olanların çok seveceğini düşünüyorum.

Holika Holika Sweet Cotton Gözenek Kapatıcı Baz, kullandığım benzer işlevli bazlara göre biraz farklı. Şeffaf değil, renkli ama diğer renkli bazların aksine oldukça sıvı. Özellikle öncesi-sonrası arasındaki farkı incelemesem de fondötenimi de sürünce gözeneklerimin durumundan memnun oluyorum. Yapısından dolayı tekrar almayı düşünebileceğim bir ürün.

Holika Holika Sweet Cotton Gözenek Kapatıcı Pudra, kullandığım ilk gözenek kapatıcı pudra. Açıkçası daha önce özellikle gözenek kapatma vaadinde bulunan bir pudraya rastlamamıştım. Bu yüzden görünce çok merak ettim. Kullanınca daha önce bu tarz bir ürünle tanışmadığıma, en çok da bu ürünün ülkemize bu kadar geç gelmiş olmasına üzüldüm ! Gözenek kapatma konusunda başarılı, bazı beyaz renkli görünen pudralar gibi cildimde toz toz beyazlıklar bırakmıyor ve cildimde kadifemsi bir his bırakıyor. Daha ne olsun? Bittikçe alıp duracağım.
Ten makyajım için böyle isabetli ürünler bulmuş olmamın tek kötü yanı bu kategoride her ay yeni ürünler yazmakta çok zorlanacak olmam :) 

Umarım keyifli bulduğunuz bir yazı olmuştur. Herkese mutlu pazarlar ^^





Instagram : makyajmaceralari_
makyajmaceralari@hotmail.com

2 yorum:

  1. Elimdeki fondötenler bittiğinde mutlaka deneyeceğim fondöten Estee Lauder...
    Mutlu pazarlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle denenmeli, bence pişman olmazsınız (:
      Sevgiler ^^

      Sil