Cumartesi, Şubat 07, 2015

Swissco Düğüm Açıcı Tarak : Tangle Teezer Muadili Mi? - Tangle Teezer ile Karşılaştırmalı Yorumlar

Tangle Teezer'ı özellikle saçlarıyla problemler yaşayanlar mutlaka duymuştur. Saç düğümlerini açmayı vaat eden ve "mucize tarak" diye de anılan tarakların markası. 
Bu markayla tanışmam, saçlarımın belime kadar geldiği ve hiç bakım yapamadığım bir dönemde düğüm haline gelmeleri vesilesiyle olmuştu. 
Kocaman düğümler haricinde bağımsız çok az saç telim kalmıştı. Saçlarım gerçekten acınacak haldeydi. Tangle Teezer'ı duyunca tek umudum o olmuştu. Mucizeler bekliyordum. 
Sonunda bir internet sitesinden aldım.
Düğümlerimi gevşetmesine gevşetmişti; fakat mucizeler yaratmadı. Hatta "Bu kadar övdükleri ürün bu muymuş?" dedim uzunca bir zaman. 
Aşk yaşamamız ise saçlarımı omuz hizasından 1-2 cm uzun kestirince gerçekleşti. Böylece anladım ki bu taraklardan tam verimi alabilmek için saçlarımızın da "adam edilebilir" halde olması gerekiyor.


Geçtiğimiz hafta Gratis'te kılları Tangle Teezer'a benzeyen bir tarak görünce çok merak edip denemek istedim.


Tangle Teezer'ın farklı tasarımlarda tarakları var. Genelde hafif kıvrımlı ve ele oturması amaçlanan taraklar. Bildiğim kadarıyla Swissco ile birebir aynı tasarımda olanı yok.

Swissco, iki taraftan da kıvrımlı olan yapısıyla ele daha rahat oturuyor.


Swissco'nun diğer bir artısı da daha küçük olması. Çantada taşımak için birini tercih edecek olursam tercihim Swissco olur.


Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim, bence çok şık ve kibar.


 Her iki tarağın kılları da bir kısa, bir uzun sıra şeklinde dizilmiş. Neredeyse aynı diyebilirim.


Tararken Swissco'nun kıllarının biraz daha sert olduğu hissediliyor.  Tangle Teezer'ı yeni almış olduğum dönemde dahi aynı sertlikte değildi.

 

İki ürünün reklam ve talimatları bile aynı. Özellikle çocuklar için kullanışlı olduğundan bahsediliyor; çünkü amaç can yakmadan saçları açmak. Her iki ürünün de ıslak ve kuru kullanım için uygun olduğu belirtiliyor.


Saçlarım artık düğüm düğüm olmasa da hiçbir zaman kolay taranan saçlardan olmadılar. Evde olduğum zamanlarda saçlarımı dolayarak tepede topluyorum. Kuru saçlarım olduğu için açtığımda karışık halde oluyorlar ve açmak kolay olmuyor. 
Saçlarım bu şekildeyken saçlarımın bir yarısını Tangle Teezer'la, diğer yarısını da Swissco ile taradım. Düğüm açma konusunda aralarında bir fark göremedim. Her ikisi de saç boylarını rahatça, saç uçlarını da biraz daha dikkatli uygulamayla açabildiler. 
Bu sırada az önce de söylediğim gibi Swissco'nun kıllarının biraz daha sert olduğunu hissettim.
Elektriklendirme konusunda ise Swissco bir adım daha önde olduğunu gösterdi. Tangle Teezer ile taradığımda ciddi manada kabarmış ve elektriklenmiş saçlarım oluyor. Swissco ile tarafığım taraf ise yine elektriklenmekle beraber, bu elektriklenmenin boyutu Tangle Teezer'daki kadar fazla değildi. Saçlarım birkaç santim havaya kalkmış gibi görünmedi :)

Ben, Tangle Teezer'ı genellikle saçlarımı yıkayıp saç bakım yağını uyguladıktan sonra ve dışarı çıkarken bakım yağını uygulamadan önce kullanıyorum. Bakım yağından önce kullanma sebebim saçları elektriklendirmesi. Bu nedenle önce saçlarımı tarakla açıp, sonra oluşan elektriklenmeyi bakım yağıyla yok etmeye çalışıyorum. 
Swissco da çok benzer bir ürün olduğu için aynı şekilde kullanmayı düşünüyorum.

Sonuç olarak;
  • Tangle Teezer normal boyda, kabul edilebilir seviyede karışmış saçlar için gerçekten güzel bir tarak. 
  • Saçlarınız çok uzunsa veya normalin üstünde, düğüm düğüm olacak seviyede karışmışsa çok fazla şey ummayın.
  • Swissco'nun performans açısından Tangle Teezer'dan bariz bir farkı yok. Hatta kullanışlı tasarımı, fiyatı ve daha az elektriklendirmesi gibi artıları var.
Tangle Teezer'ı Lidyana, Kozmela ve daha birçok internet sitesinde, ayrıca artık Sephora mağazalarında bulabilirsiniz. Sephora fiyatını bilmiyorum; ancak internetteki fiyatı 42-50 TL arasında değişiyor.

Swissco'yu Gratis mağazalarında bulabilirsiniz. Fiyatı 14,50 TL. ( Hatta ben Gratis Kart puanlarım sayesinde hiçbir ücret ödemeden aldım. Böyle iyi puan birikmesi ve kasiyerin hatırlatarak kullanmamı sağlaması hoşuma gitti.)

Seçim sizin ^^ 

Sevgiler :)



10 yorum:

  1. Bu karşılaştırma çok iyi olmuş teşekkürler hemen swissco alacağım :) kararsız kalmıştım güzel paylaşımlarda yorumlaşmak dileğiyle sevgiler ♥

    YanıtlaSil
  2. Swissco tarak ben de kullanıyorum çok memnunum ama karsilastirman çok güzel olmuş tangle teezeri merak ediyordum yazı için teşekkürler ben de bloguma beklerim, cocoshella.blogspot.com :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek, okuduğun için teşekkürler :) Beğenmene sevindim ^^

      Sil
  3. Görüntü olarak swissco daha kaliteli geldi gözüme,almak lazım.

    YanıtlaSil
  4. swissco yu almayı düşünmüştüm ben de yazınızı okuduktan sonra kesinlikle almaya karar verdim.Teşekkürler ayrıntılı bir biçimde anlattığınız için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yararlı olduysa ne mutlu bana, ben teşekkür ederim ^^

      Sil
  5. Ben rossmann in beauty taragindan hepsinden cok daha memnun kaldim oda goruntu açısından tangle teezerla neredeyse ayni hatta kizlarim bile onunla tariyor hemde kendi baslarina onuda kesinlikle tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  6. kozmetikçim 
    çok iyi bir kozmetikçi siniz tebrikler

    YanıtlaSil