Cumartesi, Şubat 21, 2015

Biten Ürünlerimizin Kaplarını Değerlendirelim

Dün makyaj malzemelerimi düzenlerken birkaç bitmiş ürün kabı buldum. Atmaya kıyamıyordum.
Derken bende bir ampul yandıé "Neden palet olarak değerlendiremeyeyim?" dedim.

 Birçok kişi farklı farklı ürünlerden kendi paletini yapıyor aslında. Ben ise daha önce bunlara pek kafa yormamıştım. Sadece bir takipçimden duyduğum bir yöntemi denemeyi düşünüyordum, hala da düşünüyorum. 
Ancak özellikle far paletlerinde farların yerlerine tam oturmasına takıntılı olduğum için hazır boş paletleri tercih ediyorum. Yine de bu fikrimi değerlendirmek ve sizlerle de paylaşmak istedim. Eminim aranızda böyle yapan birçok kişi vardır.

 

 Bende bu fikri uyandıran boş kaplar bunlar oldu. Biri The Balm Sexy Mama Pudra, diğeri ise Essence Match2Cover Kapatıcı.

Öncelikle her iki kabı da güzelce temizledim. Özellikle içlerinde ürün artığı kalmamasına dikkat ettim.


Sexy Mama'nın kabı için Wet n Wild tekli farlardan Brulee ve Nutty'yi tercih ettim. Bu şekilde bir kombin yapınca minik bir aplikatör koymalık boşluk da kalıyor.

Elbette farklı şekillerde farlar da uyar. İster yuvarlak, ister daha uzun, daha kare.. Biraz araştırınca tam olarak oturan farlar bile çıkacağını düşünüyorum.

Ben bu farları köşelerinden dikkatlice tırnak makasının törpüsünü sokarak çıkardım. Zorlanmadım. Ancak öncesinde Wet n Wild'ın paletlerinde bu işlemi denediğimde bazı farlara zarar verdim. O yüzden dikkatli olmakta yarar var.

Bazı farlar mıknatıs yada etkisi gitmeyen yapıştırıcılar sayesinde direkt sabitlenebilir. Ancak benim tercih ettiğim farlar gibi sabitlenmeyenlerdense herhangi bir yapıştırıcı yardımıyla kolaylıkla sabitleyebilirsiniz.


Kapatıcının kabına yuvarlak farlarımın tam oturacağını düşünmüştüm nedense. Tabi daha sonra tek tarafının kıvrımlı olduğu dank etti.
Bu kısma isterseniz Essence'in 4'lü far paletlerindeki farlardan koyabilirsiniz. Tam olacaktır diye düşünüyorum.

Düz yuvarlak kısım ise 1-2 mm'lik bir farkla standart yuvarlak farlara küçük geldi.
Dolayısıyla bunu ruj paleti olarak değerlendirmeye karar verdim ve far düşüncesinden çok daha iyi oldu.
Çünkü atmayı düşündüğüm 2 rujum vardı. Böylece onları kurtarmış oldum.

Atacağım ilk ruj, pek makyaj yapmayıp sadece ruj kullandığım zamanlarda imza rujum olarak kullandığım Flormar Long Wearing L15.
Gördüğünüz gibi artık sadece açılmayan kısmında ürün kalmıştı.


Atmayı düşündüğüm 2. ürün ise Rimmel London Colour Rush rujlardan biri. Ne yazık ki yazıları silindiği için adını ve numarasını bilemiyorum.
Sıcakta erimiş ve ucu ezilmişti. Dolayısıyla uzun zamandır kullanamıyordum. Bu palete yerleştirmeden önce öncelikle ucundan kurtuldum.

Her iki ruju da tırnak makasının kıvrılan kalın ucu yardımıyla bölmelere taşıyıp ezdim ve yaydım.


Bu sayede kullanamayacağınız haldeki rujları kurtarabilirsiniz. En azından elle ve fırçayla uygulamaya elverişli hale gelirler.


Eski kozmetik ürünlerinin kaplarını kullanmanın bir avantajı da kapların şık olması. Gördüğünüz gibi dışına herhangi bir işlem yapmadan şık paletlere kavuşmuş oluyoruz :)

Umarım yararlı ve ilham verici bir yazı olmuştur.

Mutlu haftasonları ^^

12 yorum:

  1. Harika olmuş. Bende aynı şekilde yapıyorum özellikle sevdiğim kapları atmaya kıyamıyorum. Ruj paleti ne bayıldım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de atmaya kıyamamıştım. İyi ki de kıyamamışım ^^

      Sil
  2. çok güzel olmuş gerçekten de süpersin ben hala bir şey bitiremediğim için yapamayacağım ama mutlaka aklımda olacak:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım ^^ Ben de çoook zor ürün bitiren biriyim açıkçası ama ayda yılda bir böyle şeyler olabiliyor :D

      Sil
  3. Çok güzel fikir. Özellikle ruj kutusu harika olmuş. Ben de lens kapları için düşünüyorum. Bundan biraz kaba durur belki ama benim bitmiş far ya da concealer kabım yok henüz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim :) Lens kullanmadığımdan çok iyi bilmesem de sanırım biraz derin oluyorlar. Ruj ve krem far, eyeliner gibi ürünler için güzel olabilir bence :)

      Sil