Cuma, Ocak 16, 2015

Essence Studio Nails Nemlendirici Kütikül Kremi

Essence'in en çok ilgimi çeken ürünleri tırnak ile ilgili olan ürünleri. Hem nail art hem de bakım ürünleri arasında her defasında daha önce görmediğim bir ürün görmek mümkün oluyor. Kütikül kremi de çok geç gördüğüm ürünlerinden. Normalde Burt's Bees'in kreminde gözüm vardı. Ancak bunu görünce uygun fiyatlı bir alternatif olabileceği düşüncesiyle denemek istedim.



Açıldıktan sonra 6 ay içerisinde tüketilmesi gerekiyor.
Düzenli kullanıldığı takdirde zaten 6 ay gibi bir süre geçmeden bitecek bir ürün. Bir kutudaki miktarı 15 ml.


E vitamini, pantenol, gliserin, zeytin yağı, hindistan cevizi ve üzüm tohumu içeriyor.

Tabi bu kısmı oldukça hoş görünse de Essence'in sitesindeki içerik listesine bakınca durum biraz değişiyor.

"AQUA (WATER), CETEARYL ALCOHOL, GLYCERIN, GLYCERYL STEARATE SE, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, STEARIC ACID, PALMITIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL, PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, BAMBUSA ARUNDINACEA LEAF EXTRACT, TOCOPHEROL, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CETEARETH-20, DIMETHICONE, CARBOMER, SILICA, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, BUTYLPARABEN, PARFUM (FRAGRANCE), CI 16035 (RED 40), CI 19140 (YELLOW 5)."

Böyle güzel yağları, gliserin gibi tırnak bakımının olmazsa olmazlarını içerirken keşke paraben içermeseydi de tadından yenmeseydi.
Ayrıca bu uzun içerik listesinin ürünün ambalajında yazmaması kötü olmuş.


Kremin kokusu çok güzel. Kullanırken de, sonrasında da koklamadan duramıyorum.

Ürün, kuru bölgeleri onarmayı ve tırnaklara bakım yapmayı vaat ediyor.
Benim beklentim de öncelikle kurumuş tırnak etlerimi nemlendirmesi ve stresten dolayı yolduğum bölgeleri onarmasıydı.

Tırnak etlerimin geneline dairesel hareketlerle yedirmeyi tercih ediyorum. Ancak özellikle sertleşmiş ve yolunmuş bölümlere ayrıca uyguluyorum. O sorunlu bölgelere bir miktar kremi sürüyor ve yedirmeden 1-2 dakika bekliyorum. Sonrasında yedirdiğimde sertleşmiş bölgeler gerçekten yumuşamış oluyor. Onarılması gereken bölgelerdeki düzensiz görüntü ise yatışıyor. Neredeyse tamamen iyileşmiş izlenimi veriyor. (Elbette tek kullanımda tamamen iyileşmiyor.)

Kısacası, benim beklentilerimi karşıladı.

Bu tarz nemlendirici etkili tırnak bakım ürünleri, düzenli kullanıldığında gerçekten de sorunsuz tırnak eti görünümüne kavuşmak mümkün.
Daha önce düzenli kullandığım bu tarz ürünler sayesinde tırnak çevrelerime aşık olmuştum. Ne yazık ki bir süredir düzenli bakımı ihmal ettim. Bu ürünün de katkılarıyla tekrar bakımlı tırnaklara kavuşma yolunda ilerliyorum.
Kullandığım kısa süre içerisinde dahi tırnak etlerimdeki yıpranmalarda gözle görülür bir düzelme oldu. Sertleşmeler ise tek kullanımda düzeliyor.

Özetle, bakımlı tırnaklara kavuşmanın yolu düzenli uygulamalardan geçiyor. Yalnızca bu ürünle değil, tırnak bakım yağlarıyla vb. ürünlerle de bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Ben bu üründen memnun kaldım. Bitene kadar düzenli olarak kullanmayı ihmal etmeyeceğim.

Essence ürünlerini Gratis, Rossmann mağazalarında, bazı Migros'larda ve bazı yerel mağazalarda bulabilirsiniz. Ürünün fiyatı 7,25 TL.

Siz bu ürünü denediniz mi? Tırnak bakımında memnun kaldığınız ürünler neler?

 Sevgiler :*

4 yorum:

  1. bu kreme hiç rastlamadım, görürsem mutlaka alacağım..
    kalyonun ttırnak ve tırnak eti peelingini kullanıyorum ama sanki tırnaklarımı biraz inceltiyor gibi geldi emin değilim ama eskisinden daha çok kırılmalar oluyor =/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırılmaların artması mevsimden olabilir. Yine de o ürünü denemediğim için net bir şey diyemeyeceğim; ama Kalyon'un tırnak eti sertleştiricisi ve bakım yağını tavsiye ederim. Tırnaklarımı adam eden ilk ürünler onlar olmuştu. Normalde lastik gibi, dokununca kırılan tırnaklarım vardı. O ikiliyi düzenli kullanınca tırnaklarımı ciddi manada uzatabilmiştim :) Tavsiye ederim.

      Sil
  2. Bulursam alınacaklar listeme kesinlikle eklendi! Benim de bu sıra stresten gitti tırnak etlerim dolayısıyla benim için harika bir yazı olmuş. Bu arada ben de beklerim :) http://makyajdevrimi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim ^^ Benimkiler de stresten gitti :/ Özellikle sınav öncesi baş parmağımın tırnak etlerini tırnaklarımla yolmaktan rezil hale gelmişlerdi. O yüzden bu aralar tırnak bakımına yüklenmeye başladım :)

      Sil