Pazar, Ocak 04, 2015

Essence Long Lasting Göz Kalemi - 01 Black Fever

En temel makyaj malzemelerinden biri olmasına rağmen güzel bir siyah göz kalemi bulmak çoğumuz için oldukça çaba gerektiren bir iş olmuştur. Hem kolayca ve yoğun renk verecek, hem yumuşak olacak, hem akmayacak...
Son dönemde bu konuda herkeste bir Maybelline Colossal Kajal aşkı mevcut. Ne yazık ki ben bu gruba dahil değilim.
Ama Colossal Kajal'a teşekkürü borç bilirim. Onu 2 kere almama rağmen pes ettirmese, belki de Essence'in göz kalemiyle çok daha geç tanışacaktım.


Essence Long Lasting kalemlerin ülkemizde 9 rengi mevcut. Ne yazık ki ben henüz diğer renkleriyle tanışmadım.
Bendeki rengi 01-Black Fever.


Kalem, çevrilerek rahatça açılabiliyor. Bazı kalemlerde çevirip uzatırken yaşanan kırılma, eğilme gibi problemleri bu kalemde yaşamadım.

Göz kalemi deyince benim için akla önce siyah göz kalemi gelir.
Daha hafif görüntüler gerektiğinde kahverengi, yada değişiklik istediğimde yeşil kalemleri tercih etsem de siyah benim için temeldir, olmazsa olmazdır.

 Siyah bir göz kaleminde ise öncelikle kolay sürülme,kolay ve yoğun renk verme özelliklerinin olmasını bekliyorum. Kalıcılık en önemlisi gibi gelse de kolayca süremediğimiz yada rengini veremeyen kalem kalıcı olsa ne olur..


Ben kalemi göz içine çekmeyi tercih ediyorum. Birçok kalemde de göz içine kolay renk verme konusunda problem yaşadım.
Bu kalemden ise bu konuda gerçekten memnun kaldım.
Yumuşacık ucu kolayca kayıyor ve göz içine kolayca tam bir siyah renk veriyor.

Çok kolay sabitlendiği için hataları düzeltmek pek kolay olmuyor. Normalde çizgiyi taşırdığım takdirde parmağımla azıcık alarak durumu düzeltmeme rağmen bu kalemde bunu yapmak biraz daha zor oluyor.
Tabi sürme aşaması bittikten sonra bu yönü olumlu bir hale geliyor. Çünkü kalem gerçekten kalıcı ve akmama konusunda da oldukça başarılı.
Gözden göze değişmekle beraber, sürüş tarzına da bağlı olduğu için %100 akmıyor demek istemiyorum. Ancak benim gözümde bile tüm gün kalabiliyor ve sadece bazen gözün dış bitiş çizgisinin orada çok az dağılma olması dışında herhangi bir akma yapmıyor.

Bu kalemle tanışana kadar sürekli çevremdekilere kalemimin akıp akmadığını sormaktan yoruluyordum. Sürekli göz altlarımda dağılmış kalem olurdu. Bu kalemle bu sorunları yaşamıyorum.

Kısacası benim gerçekten çok memnun kaldığım bir göz kalemi. Özellikle gözlerinizin içine kolayca renk veren yada altlara akma yapmayan bir kalem arıyorsanız bir de bununla şansınızı deneyebilrsiniz. Fiyatı oldukça uygun: 5,50 TL. Rossmann, Gratis, bazı Migros ve bazı yerel kozmetik mağazalarında Essence ürünlerini bulabilirsiniz.

Son olarak, belirtmeden geçemeyeceğim. İnternette, göz içine çektiğinde yanma vb. sorunlarla karşılaşanlar olduğunu gördüm. Tamamen göz yapısıyla ilgili olduğu için yeni deneyecek olanların da dikkatli sürmesini tavsiye ederim.

Umarım sizin gözleriniz de benimkiler gibi memnun kalır :)

Essence göz kalemlerini siz nasıl buluyorsunuz? Hangi renkleri favoriniz?

Sevgiler :*

10 yorum:

  1. waoww!! harika gözüküyor renk. bende maybelline zımbırtısını sevemedim. evde var ama yatıyor çekmecede. 2-3 kez kullandım beklediğim şeyi bulamadım yani kötü değil ama sıradan geldi açıkçası.2-3 kat uygulayın diyorlar ama o zamanda ister istemez çizgi kalınlaşıyor. göz yapıma da kalın çizgi hiç hoş olmuyor makyaj kusuru gibi duruyor. hal bu olunca sevenleri ile baş başa bırakma kararı aldım. belki anneme veririrm o da dener. ama bunu çok merak ettim renk de gayet iyi gözüküyor. umarım bende beğenirim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maybelline'i benim de birkaç kat sürmem gerekiyordu ve kesinlikle kalınlaşarak kötü görüntü oluşturuyordu bende de. Kalem dediğin kesinlikle önce rengini kolayca vermeli :) Umarım beğenirsin bunu ^^

      Sil
  2. Essence'tan bugüne dek özellikle gidip de göz kalemi almadım. Kalem farlarım vardı ancak onların da yapısı rengine göre kolayca değişebiliyor. Örneğin bronzu şahaneyken yeşili inanılmaz vasat çıkabiliyor. Ama dudak kalemlerinden memnunum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dudak kalemlerinin çok seveni var; ancak ben henüz onlarla tanışamadım..En kısa zamanda onları da denemek istiyorum.
      Bu göz kalemini tesadüfen almıştım ve o günden beri güzel renk gördükçe alma düşüncesine sahibim :)

      Sil
  3. gerçekten bu kalem şimdiye kadar kullandığım en iyi siyah göz kalemi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gibi düşünen birini daha bulduğuma sevindim^^

      Sil
  4. Göz içine kalem çekenlere imrenirdim bir zamanlar.Çünkü ben sürünce göz yapımdan da olsa gerek akıp giderdi kalem ve sonucunda komik bir görüntü olurdu aynaya baktığımda :) Essence'in bu seri kalemleri benim gibi nemli gözlerde bile işe yaradı :) Favorim her zaman kahverengi ama son zamanlarda berry merry ve bling biling isimli kalemleri de çok severek kullanmaya başladım.Düzeltmek ya da silmek istediğim yerlerde makyaj düzeltme çubukları işe yarıyor.Keşke daha çok rengi gelse de alsak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gözlerim de çok nemli. O yüzden hem rengini veren hem de akmayan kalem bulmakta ben de çok zorlanmıştım :) Sanırım kahverengi ve Berry Merry, serinin en sevilen renkleri. Ben ise hala siyahtan vazgeçemeyenlerdenim..:)
      9 rengi varmış aslında.Hepsi bir arada bulunsa doyurucu olabilir; ancak hiç bulunmuyorlar :/

      Sil
  5. Merhabalar:) Yazin cok faydali olmus. Uzun zamandir maybelline kullaniyorum ve henuz akmayan kalem bulamadigim icin maybellineden devam etmistim en kisa zamanda bu urunu deneyecegim. Ust kirpik diplerinin ic kismina suruyor musun bu kalemi ? Ben genelde kalemleri o sekilde kullaniyorum akma bulasma yapiyor mu? Simdiden tesekkurler ben de bloguma beklerim www.mavikelebektenesintiler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Çok beğeniyorum ancak nerede bulabilir yada netten hangi mağazadan sipariş verebilirim. Bir türlü bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Kumsaati20@gmail.com cvp verirseniz mutlu olurum

    YanıtlaSil