Perşembe, Ocak 01, 2015

Beautybay.com Alışverişim ve İlk Urban Decay Paletim

Yeni yılın ilk yazısyla herkese merhabaa :)

Black Friday döneminde yurtdışı alışverişine sarmışken artık Urban Decay markasıyla tanışmam gerektiğine karar verdim ve biraz gecikmeli de olsa beautybay sitesinden 5 Aralık'ta siparişimi verdim.
8 Aralık'ta siparişimin yola çıktığına dair mail geldi.
Herhangi bir takip kodu vermedikleri için paketin akıbeti hakkında hiçbir fikrim olmadan heyecanla bekledim.
Bu dönemlerde yurtdışı paketlerde hem Noel hem de Black Friday yoğunluğu olduğu için pek kısa sürede gelmesini beklemiyordum. Nitekim öyle de oldu. Paket 30 Aralık'ta, yani yola çıktıktan sonraki 22.gün elime ulaştı.


İlk bakışta paketin üstünde sadece "GIFT" yazdığını görmüştüm. Sonradan fark ettim ki açık açık kozmetik olduğunu yazmışlar.(Hatta yetmemiş,"beauty products" diye eklemişler :P ) Ancak gördüğünüz gibi buna rağmen herhangi bir sorun olmadan paket elime ulaştı :)

Tek parça ürün almıştım ve minik, telefon kutusunu andıran bir kolide yolladılar. Baloncuklu naylona sarılan ürün hiçbir zarar görmemiş.






Paletin fiyatı 33.90 USD'ydi. İnternetten bulduğum bir indirim kodunu da uygulayınca 30.60 USD'ye indi. Urban Decay ürünlerini ülkemizde satanların nasıl fiyatlara sattığını düşününce bence oldukça uygun bir fiyat.

Beautybay'de 16 USD üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz. Zaten sitede 16 USD altında bir alışveriş yapmak pek de mümkün olmadığı için direkt kargo ücretsiz demek pek de yanlış olmaz :)

Urban Decay'in yanında Jane Iradale, Stila, Bareminerals, Cargo, Too Faced, Pixi, Illamasqua, Anastasia Beverly Hills gibi markaların varlığı ve kargonun avantajlı olmasından dolayı beğendiğim bir site.
Sipariş verdiğim tarihten itibaren 25 günde elime geçse de bunun yoğun döneme özgü olduğunu sanıyorum. Başka bir zamanda denediğim takdirde ekstra bilgi vereceğim.

Siz ülkemizde bulunmayan böyle markaları nereden alıyorsunuz? Yurtdışından online yada bizzat mı alıyorsunuz yoksa ülkemizdeki satıcıları tercih ediyor musunuz?

14 yorum:

  1. Bir farkolik olarak bayıldım. Renklerini de görmek isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala deneme fırsatım olmadı; ancak en kısa zamanda deneyip yazmayı umuyorum :)

      Sil
  2. Güle güle kullan! :) ben de genel olarak instagram üzerinden satiş yapanları tercih ediyorum mecburen. Korkuyorum yurtdışı alışverişinden :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Instagram satıcıları oldukça pratik ve risksiz bence de. Ancak tek sorun fiyatlar maalesef :/

      Sil
    2. Gümrükte sıkıntı olmuyor mu? Bende kullanmak istiyorum bu tarz siteleri fakat sorun yaşarım diye korkuyorum açıkçası:(

      Sil
    3. Çok şükür ben şimdiye kadar hiç gümrük sorunu yaşamadım ama yaşayanlara denk geldim. Biraz şans meselesi sanırım. İlk denemenizi küçük bir alışveriş ile yapın. Başarıyla sonuçlanırsa devamı gelecektir :)

      Sil
  3. Paletin sağsalim gelmiş, güle güle kullan canımm :)

    YanıtlaSil
  4. Güle güle kullan canım, gerçekten ben de instagramdaki satıcıların bu kadar pahalıya satmalarından bıktım diyebilirim.Ben de bu siteden fırça almıştım 25 gün civarı gelmişti. 2.alışverişim ise gelmedi, ne ücreti iade ettiler ne de siparişimi geri yolladılar. Asla tercih etmeyeceğim bir site :/ Feeluniquede de kaybolmuştu ama hemen geri iade etmişlerdi paramı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım :) Ben Urban Decay'in bu paletlerine bile 160-170 civarı fiyatlarda denk gelmiştim. Bazen gerçekten abartıyorlar.
      2.siparişine çok üzüldüm :/ Ben bu nedenle Paypal tercih ediyorum; çünkü siparişin ulaşmaması yada eksik, sahte ürünle ulaşması gibi durumlarda para iadesi taahhüt ediyorlar. Tabi yine de yurtdışından alışveriş daima risk. Keşke artık şu markalar ülkemize gelse de böyle risklerle, kaybolan paketlerle ve yanan paralarla uğraşmasak :/

      Sil
  5. Beautybay benim en sevdiğim sitelerden biri. Urban Decay Naked ve Too Faced Chocolate Bar gibi severek kullandığım far paletlerimin yanı sıra cilt ve saç bakım ürünleri de aldım. Shadow Box 'da çok güzelmiş, güle güle kullan canım. Ben yurt dışı online alışverişi tercih edenlerdenim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ^^ Ben bakım ürünlerini hiç almadım daha. Beautybay ve benzeri sitelerde öncelikle renkli kozmetik başımı döndürüyor :) Ama yakın zamanda bakım setlerini denemeyi düşünüyorum :)

      Sil
  6. bende sipariş verdim beauty bay dan ama 1 ay oldu elime ulaşmadı ürünüm kargo kaydınıda hiçbir yerde bulamıyorum. sizinki hangi kargo firmasıyla gelmişti yardımcı olurmusunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 ay çok uzun bir süre değil. Eğer bir sıkıntı olmadıysa bu aralar gelmesi muhtemel. PTT Kargo ile geldi diye hatırlıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam takip numarası yoktu. Belki bulunduğunuz yerdeki PTT'de adınızla aratıp bulabilirler.

      Sil