Pazar, Temmuz 27, 2014

Sephora Kalıcı Ruj

Merhabalaar,

Bugün sizlere ilk Sephora ruj tecrübemi aktarmak istiyorum.


Aslında kendini  "krem dudak renklendiricisi" ifade eden bir ürün.Ancak mağaza görevlilerinin söylediğine göre ben "kalıcı ruj" olarak anlandırmayı daha uygun buldum. Gerçekten de öyle olduğu sürer sürmez farkediliyor zaten.
Bendeki rengi "03".


Kolay sürülmesi adına dudağa oturacak şekilde tasarlanmış bir fırçası var. Ancak düz olmasından daha iyi olduğunu düşünsem de sürme konusunda büyük bir rahatlık sağladığını söyleyemem.

Rengine aşık olarak almıştım.


Dudağa sürüldüğünde mutlaka bir kısım daha kalın,bir kısım daha ince oluyor. Eldeki gibi rahat olmuyor.Birkaç kere kontrol ederek sürmek gerekiyor.



 Sürdükten yaklaşık 20-30 saniye sonra sabitleniyor.

Bu tarz kalıcı rujlardaki en kötü özellikler bu üründe de var maalesef.Yani:

1.Çizgileri belli ediyor.
2.Dudağı kurutuyor.
3.Ağır. Her an dudağınızda ruj olduğunun farkında oluyorsunuz.
4.Sürerken dudaklarımızı birleştirerek yedirme hareketi yaparız ya,işte o ve benzeri hareketlerde diğer dudağa temas eden bölgelerde topaklanma oluyor.


Elbette fotoğraflar kaliteli ve yakın çekim olduğu için normaldekinden daha çok kusurları belli ediyor gibi görünüyor. Fakat normalde bu durum problem yaratacak boyutta değil.Yani rujun dudakta hoş durduğunu düşünüyorum.Ancak saydığım diğer 3 madde gerçekten rahatsız edici.


Kalıcılık konusunda kesinlikle başarılı.
Elimi dudağıma götürdüğümde çok çok hafif bir renk bulaşıyor ama o kadar.Ruj temizleyici dışında bir şekille çıkarabilmek için gerçekten çok üstün bir çaba harcamak gerek.
Ancak,eğer yağlı yemekler yerseniz renk akıyor.Örneğin pizza yada açma gibi bir ürün yiyorsanız iğrenç bir şekilde yemeğin üstüne pembe renk geliyor.En sevmediğim özelliği bu oldu.

Kurutuyor olmasına ve yemek yerken yarattığı olumsuz duruma rağmen benim kullanabileceğimi düşündüğüm bir ruj. Çünkü uzaktan gerçekten güzel duruyor ve kalıcılık artısı var.

35 TL'ye Sephora mağazalarında bulabilirsiniz.

Eğer kalıcılığa önem veriyorsanız ve normal kalıcı rujların bile sürekli bulaşmasından şikayet ediyorsanız denemeniz gereken bir ruj olduğunu düşünüyorum.
Ancak bunlar dışındaki durumlarda açıkçası 35 TL'ye değecek kadar sağlam bir ruj olduğunu düşünmüyorum.

Bu ruju denediniz mi? Denediyseniz yorumlarınız neler?

Sevgiler :*




1 yorum: