Pazartesi, Temmuz 27, 2015

[YENİ] Elidor Doğanın Enerjisi Serisi



Yüzümüzdeki, vücudumuzdaki kusurları makyajla az çok kapatma şansımız olsa da maalesef aynı durum saçlarımız için söz konusu değil. Dolayısıyla saçlarımıza iyi bakmak, onların sağlıklı olmalarını sağlamak çok önemli.

  Hal böyle olunca saçlarımın güzelliği benim için büyük bir takıntı haline geldi. O kadar ki geçtiğimiz gün, aylar sonra saçımda kırık oluştuğunu görünce elime makası alıp saçlarımın yarısından kurtuldum! Kırıklardan kurtulunca da bir daha böyle bir sıkıntı yaşamamak adına hangi saç bakım ürünlerini kullanacağımı kara kara düşünmeye başladım. Tam da bu sırada Elidor'un yeni çıkan serisini görünce hem bu seriyi bir an önce denemek, hem de sizlerle paylaşmak istedim.  

Aslında bu seriye renkli reklam filminden dolayı birçoğumuz aşinayız.


Bahsettiğim serinin adı "Doğanın Enerjisi". Benim saçlarım gibi kurumaya ve cansızlığa elverişli, kolay yıpranan saçlara sahip olanlar için oldukça ilgi çekici ve heyecanlandırıcı bir ad.

Seride farklı amaçlara özgülenmiş 2 ürün grubu bulunuyor : "Canlı ve Dirençli Saçlar" ve "Güçlü Saç Uçları".  Her iki grupta da ortak olan ve öne çıkan özellik paraben içermemeleri.


Turuncu ambalajlara sahip "Canlı ve Güçlü Saçlar" grubunda şampuan, saç kremi, ekspres  bakım spreyi /sıvı saç kremi ve 7/24 şekillendirici bakım kremi bulunuyor.  

 
Serinin bu grubundaki ürünler, ginseng kökü içeriyor. Ginseng kökünün faydası, topraktaki vitamin ve mineralleri emmiş olmasından kaynaklanıyor. Gerçekten de doğanın enerjisini emip saçlarımıza aktaran bir içeriğe sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. 


Canlı ve Dirençli Saçlar grubundaki ürünler, zayıf ve kuru saçları güçlendirmeyi ve canlandırmayı, saçın 5 kat daha fazla canlı ve dirençli kalmasını vaat ediyor.  


"Zayıf ve kuru saçlar" diye tanımlanan saçlar tam olarak benim saçlarım olduğu için rahatlıkla canlılık kazandırdıklarını söyleyebilirim. Her üç ürün de oldukça güzel bir kokuya sahip.
Şampuanı saçlarıma bir miktar uygulayıp köpürtüyor ve duruluyorum. Şampuanın tek başına verdiği yumuşaklık bile yetiyor. Bu, kesinlikle en sevdiğim özelliklerinden biri oldu. 
Besleyici bakım kremini saç boylarıma ve uçlarıma uygulayıp 2-3 dakika bekletip duruluyorum. Durulama sırasında bile saça verdiği yumuşaklık dikkat çekiyor. İçeriğinde bulunan hindistan cevizi ağacı yağının da bunda katkısı olduğunu düşünüyorum.
7/24 nemlendirici şekillendirici kremi nemli saçlara uygulamak gerektiği söyleniyor. Ben hem nemli hem de kuru saçıma uyguladım. Bazı kremleri kuru saça uyguladığımda oluşan yapış yapış görüntü oluşmadığı için o şekilde de kullanmaya karar verdim. 
Nemli saçlarıma uyguladığımda ise şöyle bir yol izliyorum: önce ıslak saçımın nemini bir havlu yardımıyla alıyorum. Ardından az miktarda kremi saç boylarıma uyguluyorum ve kremi uyguladığım bölgeyi avuçlarımla sıkarak şekil veriyorum. Bu uygulama, çok uzun olmayan ve düze yakın saçlarıma güzel bir doğal dağınıklık ve hacim vermeye yarıyor. Saçlarım biraz uzadığında ise nemli saçlarıma kremi uygulayıp örmeyi planlıyorum. Saçlarınız uzunsa mutlaka bu şekilde de denemenizi öneririm.


Serinin "Güçlü Saç Uçları" adını taşıyan yeşil ambalajlı grubu ise şampuan, saç kremi ve ekspres bakım spreyinden oluşuyor. Bu grupta, diğer gruptaki "ginseng kökü" içeriğinin yerini angelika kökü alıyor. Angelika kökü de aynı ginseng kökü gibi topraktaki vitamin ve mineralleri emme fonksiyonuna sahip. 
 
 

Bu grup saçın kırılmalara karşı daha dayanıklı olmasını sağlıyor.
  

Önce bu grubun ürünlerini denediğim için ilk göz ağrılarım diyebilirim! Etkilerine bayıldım. Şampuanın saçlarımı yumuşacık yaptığını henüz saçlarımı yıkarken fark ettim. Şampuanın tek başına verdiği yumuşaklık bile yeterken saç kreminin performansıyla saçlarım yumuşaklıkta zirveye ulaştı.
Saçlarım yumuşacık oldu, parlaklık kazandı ve duştan çıktığımda saçlarımı herhangi bir ürün yardımı olmaksızın rahatlıkla, hiç takılma olmadan tarayabildim. Bu etkileri, serinin diğer grubunda da gördüm.

Verdiği yumuşaklık kadar çok sevdiğim şey ise çok hafif olması. Nasıl tarif edebilirim bilmiyorum; sanki saçlarım uçuşuyordu. Saçlarım öyle yumuşak ve hafif oldu ki ellerimi saçlarımdan alamadım.


Ekspres bakım spreyi, kuru veya nemli saça uygulanabilen bir ürün. Saç boylarına uygulayıp normalde nasıl şekillendiriyorsak öyle şekillendirmemiz öneriliyor. Ben, hem duştan sonra nemli saçıma uyguluyorum hem de evden çıkmadan önce uyguluyorum. Evden çıkmadan önce uyguladığımda saç boylarıma hafifçe sıkıp saçlarımı tarıyorum. Böylece saçlarım yatışıyor.  
Böyle bir vaadi olmamasına rağmen benim saçlarımda bir nevi elektriklenmeyi önleyici sprey gibi sonuç verdi ki bu oldukça mutluluk verici. Ayrıca çok ferah ve hoş bir kokuya sahip.
 

Gördüğünüz fotoğraf saçlarımın, Güçlü Saç Uçları'nın şampuan ve saç bakım kremi ile yıkandıktan sonra ekspres bakım spreyi uygulanmış hali.
Eğer gür, kuru, kabarık ve elektrikli saçlara sahipseniz saçlarınızı bu fotoğraftaki hale getirmenin ne kadar zor ve bir o kadar da mutluluk verici olduğunu biliyorsunuzdur :)
İşte bu yüzden, Elidor'un bu yeni serisini gerçekten çok sevdim.
Elidor ürünlerini birçok kozmetik mağazasında ve marketlerde bulabilirsiniz. Mağazadan mağazaya değişmekle beraber sanırım en yaygın satış fiyatı 9 TL. Bence uygun bir fiyat. Hatta performansları düşünülünce "oldukça hesaplı" diyebilirim.

Elidor Doğanın Enerjisi ürünlerini denediniz mi? Siz de benim kadar sevdiniz mi? 

Sevgiler ^^


2 yorum: