Çarşamba, Temmuz 22, 2015

[YENİ] Golden Rose Mat Kalem Ruj - 09 & 11


Herkese kocaman merhabalar! Bloga yazmayalı tam 9 gün olmuş! Tembellik mi, fırsat bulamamak mı emin değilim ama blogumu bu kadar boşladığım için kendime çok kızgınım.

Sessizliğimi bozayacağım yazı en yeni ürünlerden olan ve yazmak için sabırsızlandığım bir ürün : Golden Rose Matte Lipstick Crayon. Ben "mat kalem ruj" demeyi tercih ediyorum.

 

Golden Rose'un mat ruj serisi, ülkemizdeki en popüler mat rujlardan. Golden Rose da bu işi becerdiğini anlamış olacak ki mat rujlardan ilerlemeye karar vermiş. Bence iyi de yapmış.


Tam olarak kaç renk seçeneği olduğunu saymasam da sanırım rahat 15 seçenek vardı. Hiçbiri aykırı renkler olmamakla beraber herkesin ilgisini çekecek bir renk bulabileceğini düşünüyorum.

Benim ilgimi çeken ilk renkler 11 ve 09 oldu.


11 numara, açık, gül kurusuna yakın bir pembe. 09 ise bazen kiremit, bazen turuncu alt tonlu olduğunu düşündüğüm bir kırmızı.


Alıştığımız kalem rujlardan daha da ince bir formda oldukları için dudaklara şekil vermek, taşırmadan sürmek çok kolay.  Rujun yapısı çok yoğun bir matlıkta olmadığı için sürerken dudakta kayıyor. Bu noktada ben yapısını Bobbi Brown Art Stick'e benzettim.


Kolayca renk verip kapatıcılık sağlıyorlar. Mat bitirişli olmalarına rağmen bu matlık gerçekten de çok yoğun değil.


Yoğun bir matlığa sahip olmamalarının avantajı dudağı kurutmamaları. Birkaç kere kuruduğunu zannedip dudaklarımı yedirmeye çalıştığımda yapısını koruduğunu, hala kaygan ve nemli olduğunu gördüm.
 

 

Aynı özelliğin dezavantajı ise kalıcılık noktasında. Böyle dediğim için kalıcılıkları kötü sanmayın. Aksine, renkleri solma gösterse de 2-3 saat dudakta kalabiliyorlar. Bu süre, normal bir ruj için iyi olsa da yoğun mat bitirişli rujlara göre az. Bu kalem rujlar, onlar kadar olmasa da 1-2 tazeleme ile gün boyu idare edebiliyorlar.

 

Kolay sürülen, dudağı kurutmayan ve bu yapıdaki bir ruja göre başarılı kalıcılıkta olan bu kalem rujları ben gerçekten sevdim. Özellikle 11 numaranın harika bir renge sahip olduğunu düşünüyorum. Benim dudaklarımda olduğundan biraz açık dursa da, daha açık dudaklarda muhteşem duracaktır. 

 Rujların fiyatı 20 TL. Şu anda henüz sadece Golden Rose'un alışveriş merkezlerinde bulunan stantlarında mevcut. Ne internet sitesinde ne de Watsons, Gratis gibi mağazalarda yerini almış değil. 
Özellikle indirim dönemlerinde mutlaka denemenizi tavsiye ederim.  

Golden Rose'un bu rujlarını denediniz mi? Favoriniz hangi numarası?

Sevgiler ^^


 makyajmaceralari@hotmail.com




12 yorum:

  1. bende bir rengini almak istedim ama 20 lira vermek istemedim. cimriliğim tuttu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben fiyatını görmeden almış bulundum. Fiyatını görsem muhtemelen 2 tanelik paraya kıyamazdım :) Keşke biraz daha hesaplı olsalarmış.

      Sil
  2. renkleri kışlık bulduğum için henüz almadım ..ama alacağım tabi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazlık renkler de var tek tük ama beni de genelde kışlık olanlar cezbetti :) Seçimlerini merakla bekliyorum.

      Sil
  3. Aaa bunları ilk sende gördüm canım :) çok merak ettim indirime girdiğinde ilk işim bunu almak olacak sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz çok çok yeni :) Mutlaka denemelisin. İndirime girerse tadından yenmez :)

      Sil
  4. Daha denk gelmedim.Gelince birkaç renk elimden kurtulamayacak :)

    YanıtlaSil
  5. İkisi de çok güzel durmuş dudaklarında fakat 11 numara açık ara önde ^^ Golden Rose güzel ürünler çıkarıyor olmasına rağmen keşke daha fazla mağazası bulunsa da görerek alabilme şansımız olsa diyor insan hele ki Flormar'ın mağaza ataklarını gördükten sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın gerçekten. Bu rujları bile internetten gördükten belli bir süre geçtikten sonra alabildim; çünkü doğru düzgün satış noktası bulamadım. Mağazayı geçtim, çoğu alışveriş merkezinde standı bile bulunmuyor maalesef. Ayrıca çok teşekkür ederim ^^

      Sil
  6. Peki bunlar alttan mı kalem traşlamı açılıyo bende aldım ama bitince atılıyomu yoksa cevirmelimi anlamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çevirmeli değiller. Kalemtıraşla açılıyorlar :)

      Sil