Salı, Haziran 16, 2015

Pastel Nude Ruj - 533


Instagram hesabımı takip edenler, geçtiğimiz günlerde Pastel Kozmetik'ten çok hoş bir paket aldığımı hatırlayacaktır. Bu pakette yer alan ürünleri zamanla tek tek inceleyerek yazmaya karar verdim. Pastel Nude Far Paleti'ni daha önce incelediğim ve sizlerle paylaştığım için ilk konuğumuz Nude Ruj Serisi'nden 533 numaraları ruj olacak.


Pastel, son dönemdeki nude trendini takip eden markalardan biri. Nude rujlardan oluşan serisinde 8 renk seçeneği bulunuyor. Benim sizlere bugün bahsedeceğim rengin kodu 533.


Rujun açıklamasında ince ve hafif yapılı olduğu, kolay sürüldüğü ve nemlendirici etkisi olduğu iddia ediliyor. Gerçekten de bu 3 iddia da doğru. Hatta dudaklarımda gördüğünüz fotoğrafta ince ve hafif yapılı oluşu ileq nemlendirici etkisinin fark edildiğini düşünüyorum. Dudaklarımı kurutmadı ve ağırlık yapmadı. Mat bitirişli olmadığı için dudaklara sürerken de zorlanmadım.


Ruj, mat bitirişli olmamakla beraber ışıltılar da içermiyor. Mat bitirişli olmamasının getirdiği avantaj kolay sürülmesi olsa da dezavantajı da kalıcılık konusunda ortaya çıkıyor. Mat yapıda olmayan çoğu ruj gibi yeme-içmeye dayanıklı değil. Bir şeyler yiyip içtikçe; hatta bunlar olmasa bile 1-1,5 saatte bir yenilenmesi gerekiyor.


Rengi, ambalajda belirtilen renk ile birebir aynı. Serinin en çok kahvelik içeren renklerinden biri gibi dursa da turuncu alt tonlu olduğunu söyleyebilirim.


Ne kadar ince yapılı ve hafif olduğu kolumdaki swatchtan da anlaşılıyor. Buna rağmen tek katta kapatıcılık sağlayabilmesi oldukça sevindirici.


Koyu renkli dudaklara sahip olduğum için nude rujlar benim için en zor olan rujlar. Çoğu ünlü nude ruj benim dudağımı kapatmayı başaramıyor. Bu nedenle böyle serilerde genellikle en koyu tonları tercih ediyorum.
Gördüğünüz gibi bu renk de benim koyu dudaklarımda olduğundan açık durdu. Güzel olan yanı ise dudağımı örtmeyi başarabilmiş olması. Bu kadar açık olup benim koyu dudaklarımı örtmeyi ağırlık yapmadan, ince bir dokuyla başarabildiği için rujun yapısını gerçekten başarılı buldum.


Gördüğünüz gibi ince bir yapıda kapatıcılık sağlamayı başardığı için çizgileri belli etme problemi de minimum seviyede.

Kısacası, kalıcılık hariç her konuda başarılı olduğunu düşündüğüm bir ruj. Kalıcılık konusunda ortalama bir rujdan farkı yok. Mat rujlarla arası olmadığı için bu kalıcılık performansına alışmış biri olarak bu durumu sorun etmiyorum. Ancak kalıcılık konusunu çok önemsiyorsanız mat bitirişli nude rujlara yönelmeniz daha yerinde olacaktır.

Elimde seriden 1 ruj daha var. İlerleyen günlerde onu de deneyip sizlerle paylaşmayı umuyorum. 
Nude ruj serilerinin en güzel yanının her dudak için uygun bir nude rengi bulunması olduğunu düşünüyorum. Hala ideal nude rujunuzu bulamadıysanız bakabileceğiniz serilerden birisi de bu seri.

Ürünün fiyatı 12.50 TL. Pastel ürünleri çoğu kozmetik mağazasında bulunuyor ( Gratis, Watsons vs.) Ayrıca  internet üzerinden Pastel'in kendi sitesinden ulaşmak mümkün. Almak yada incelemek isterseniz  tıktık.

Bu seriyi nasıl buluyorsunuz? Serideki favori renginiz  hangisi?

Sevgiler ^^


 makyajmaceralari@hotmail.com

7 yorum:

  1. daha koyu gibi duruyor fotoda ama dudakta çok açık durmuş ama çok güzel bir renk denemem lazım bunu ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim dudağımda her ruj daha açık duruyor ama bunda açık durma sebebi rujun çok ince yapılı olması. Cilt tonundan dolayı sana daha çok yakışacağını düşünüyorum :)

      Sil
  2. Çok hoş bir yapısı olduğu belli canım, numarası, adı, sanı alındı rengine bayıldım ilk şans vereceğim Pastel nude seri ruju bu olacak sayende, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek canım :) Asıl yazımı okuyup dikkate aldığın için ben teşekkür ederim ^^

      Sil
  3. Ay bu renk de çok güzelmiş. Bayıldım.

    YanıtlaSil
  4. Pastel nude ruj serisinden özellikle 535 benim favorim https://www.hafifeal.com/e/pastel-nude-ruj 

    YanıtlaSil