Perşembe, Haziran 11, 2015

Marionnaud Makyaj Paleti

Aylar önce Watsons Katalogu'nda gördüğüm bir palet ilgimi çekmişti. Alıp deneyince performansı beni gerçekten çok şaşırtmıştı. O heyecanla hemen blogda da paylaşmıştım (Buradan okuyabilirsiniz.)
Bu ay yine Watsons Katalogu'nu incelerken aynı markanın, yine aynı tarzda bir palet çıkardığını görünce doğal olarak heyecanlandım. Kutusu, ambalajı ve tarzıyla önceki palete çok benzediği için beklentim de yüksekti. Lafı daha fazla uzatmadan beklentimi karşılamış mı bakalım :)


Palet oldukça sıradan, hatta biraz basit bir kutuya ve ambalaja sahip.


Palet, ilk bakışta 8'li bir far paleti gibi görünse de aslında 16 adet göz farı ve 2 adet allıktan oluşuyor. Farların her biri 0.6 gr. İçerikler gruplar halinde belirtilmiş olsa da paraben ve talc, hepsinde ortak olan ürünler.


Paletin en ilginç özelliklerinden biri tasarımı. Kapağını açtığımızda çıkan katın altında 2 kat daha bulunuyor. 


Paletin ilk katı 8 adet fardan oluşuyor. Bu kattaki farlar oldukça açık ve doğal diyebileceğimiz tonlarda.


Bu kattaki farlardan sadece biri (alt/1.) mat yapıda. Diğerlerinin hepsi oldukça ince yapılı farlar. İçerdiklerini ışıltı, inceliklerinin de etkisiyle neredeyse ıslak bir duruş yaratıyor. Yapıları gayet güzel, "yumuşacık" olmasalar da yumuşaklar. Tozutma problemi çok az. Makyajımı yaparken göz altlarıma dökülme yapmadı. Renk verme konusunda başarılı değiller. İlk palet bu konuda şaşırtıcı derecede başarılı olduğu için bu kat bende ciddi bir hayalkırıklığına neden oldu.

Aşağıdaki fotoğraflarda farları gruplandırarak daha yakından fotoğraflarını koydum. Hemen altlarında swatchları yer alıyor. Tüm swatchlarda far bazı kullandım.
 


2. kattaki farlar, bronz ve kahve tonlarında. Renkler bu kadar farklı olsa da yapıları ilk sıradaki farlara çok benziyor. Sadece son far, mat bitirişli ama simler içeren bir far. Renk verme konusunda bu kat da pek başarılı değil. Gerçekten başarılı diyebileceğim tek far alt sırada,3.sırada bulunan far.


İlk katta olduğu gibi, bu katın swatchlarında da far bazı kullandım. 




Gördüğünüz gibi, 2.kattaki farların renkleri far bazı ile elle tutulur bir hal alsa da ilk kat için aynı durum söz konusu değil. İlk kattaki farlar ıslak duruşlarını ve zayıf renklerini baz ile bile koruyorlar. 
Kalıcılık konusunda tüm farlar için ortak konuşabilirim. Çizgilere dolma yapacak bir yapıda değiller; ancak 3-4 saat sonra özellikle ilk kattaki renkler yok olmaya başlıyor. Öte yandan far bazı ile yaptığım makyajda memnun kaldım.

Son kat ise biri toz pembe, diğeri ise mercan-turuncu diyebileceğim 2 allıktan oluşuyor. Allıkların her biri 3.2 gr.
 
Allıklar, renk verme konusunda farlardan daha başarılı. Yumuşak yapıya sahipler ve hafif, göze batmayacak miktarda ışıltı içeriyorlar.


Yapıları ilk kattaki farlara çok benziyor. Onlar gibi ıslak bir görüntü verdiklerini düşünüyorum.

Aşağıdaki fotoğrafta tek bir parmak alarak dağıttım.


Marionnaud Makyaj Paleti, aldığıma pişman olmadığım ama beklentilerimi de karşılayamayan bir palet oldu. Tabi bunda şüphesiz ki ilk paletten dolayı beklentilerimin oldukça yüksek olmasının da etkisi olabilir.

Yine de uygun fiyatlı, güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum.2.kattaki farlar ile gerçekten güzel makyajlar çıkıyor. Ancak tekrarlamak istiyorum: farları mutlaka baz ile kullanın. İlk kattaki farların birkaç tanesinin aydınlatıcı olarak kullanmaya elverişli olduğunu düşünüyorum. Islak duruşlarından dolayı güzel sonuçlar elde edilebilir. 

Paletin fiyatı 19,90 TL. Watsons mağazalarında bulabilirsiniz.

Bu paleti nasıl buldunuz? Denediniz mi veya denemeyi düşünüyor musunuz?

Sevgiler ^^

 Almayı düşünenler için not: Pek dikkat çekmeyen paletler olduğu ve sorular geldiği için bunu ayrıca belirtme gereği duyuyorum. 
Marionnaud'un bu paleti ve yazımın başında linkini verdiğim önceki paleti, farklı kozmetik markalarının yer aldığı karma makyaj stantlarında satılıyor. Karton kutularının içindeler. Bildiğim kadarıyla her şubede mevcut.


8 yorum:

  1. Ben bu palete bayıldım. Tam seyahat için yanına almalık, renkler de her türlü makyaja uygun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten taşımak için oldukça güzel. Hem allık, hem far, hem de aydınlatıcı minik bir palette bir arada :)

      Sil
  2. ben dün gördüm bunu ama pigmentasyondan emin olmadığım ve swatch görmediğim için alamadım ama açıkçası aklımda da kaldı şimdi baktım da pigmentasyon çok başarılı değil ama asıl sevdiğim orta bölümdeki renkler iyiymiş alsam mı almasam mı tereddütte kaldım hoff :-(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allık ve aydınlatıcı kullanmayı da seviyorsan bence sevebilirsin ^^

      Sil
  3. 16 far ve 2 allık için bence de gerçekten hesaplı :)

    YanıtlaSil
  4. Yılın keşfedilmeyen ürünlerini keşfeden ''kaşif ruhlu blogger'' diye bir ödül olsa kesin alırdın bence ^^ Çoğumuzun dikkat bile etmediği bu paletle tanıştırdığın için kendi adıma teşekkür ederim :)) Katlı tasarımını ve bir allıksever olarak paletin bence bonusu olan allıklarını daha çok sevdim :D Makyaja yeni başlayanlar için güzel bir alternatifmiş özellikle fiyatına göre :-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, teşekkür ederim ^^ Onore oldum ^^ Allık kullanmayan biri olmama rağmen allıklar benim de çok hoşuma gitti. Hafif ışıltılı ve ıslak duruşlarından dolayı kullanmayı deneyebilirim :) :*

      Sil
  5. Güzel.. Bende kullanıyorum.. Pigmentasyonuda kaliteli

    YanıtlaSil