Cuma, Haziran 26, 2015

Essence Tekli Far - 18 All I Need & 19 The Grammy Goes Glammy


Mart sonunda yenilenen Essence ürünlerinin artık daha başarılı olduğunu fark ettiğim için elim sık sık onlara gidiyor. 

O dönemde gelen tekli farlardan 15-Hazel Me Not!'tan şuradaki yazımda bahsetmiştim. Bugün ise çok beğenerek aldığım iki renkten daha bahsetmek istiyorum.


Ambalaj olarak klasik Essence tekli farlar ile birebir aynılar. Farlar ise şekil olarak 3D farlar ile aynı.


Yazımda yer alan farlar 18-All I Need ve 19-The Grammy Goes Glammy.


Farların içeriği şu şekilde : "MICA, TALC, CETEARYL ETHYLHEXANOATE, C12-20 ACID PEG-8-ESTER, BORON NITRIDE, SQUALANE, GLYCERIN, MAGNESIUM STEARATE, POLYSORBATE 80, CAPRYLYL GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TIN OXIDE, CI 77491, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)."


18-All I Need'in rengini tam tanımlayamasam da içinde ışıltılar bulunan yumuşak, sedefli bir boz-kahverengi diyebilirim. Sedefli olmasının yanında bir de ufak ışıltılar içeriyor.


19-The Grammy Goes Glammy, bol ışıltı içeren bir kırık beyaz.


İki far, sürmeden önce çok yakın renklere sahipmiş gibi görünseler de sürünce asıl renkleri ve bu renklerin çok farklı oldukları anlaşılıyor. 

Yapıları gerçekten çok güzel. Oldukça yumuşaklar. Tozutma problemleri yok denecek kadar az, göz altlarına dökülme yapmıyorlar. 

Yukarıdaki fotoğrafta sadece bir kere parmağımı değdirip koluma sürdüm. Gördüğünüz gibi renk verme konusunda oldukça başarılılar.
Göze bazsız uyguladığımda dahi renklerini tek seferde oldukça güzel verdiler. Ancak kalıcılık konusunda vasatın üstüne çıkamadılar. Bu nedenle baz kullanarak uygulamak gerekiyor.
Gözde uzun süre kalamasalar da çizgilere dolmaya meyilli değiller.

18, tam bir sür-çık farıyken; 19,kaş altlarında kullanmaya da elverişli.

Her iki farı da hem yapıları hem de renk verme konusundaki performanslarından dolayı başarılı buldum. Farların fiyatı 6 TL. Bence bu fiyata alınabilecek en iyi alternatiflerden.
Essence ürünleri Gratis ve Rossmann mağazalarında satılıyor. Benim tavsiyem, fırsatınız varsa Rossmann'a gitmeniz; çünkü Gratis'te ürünlerin testerları ya bulunmuyor yada eksik oluyor. Oysa Rossmann'da tüm farların testerı bulunuyor. Tekli farlar arasında benim henüz almadığım birçok far da renk verme konusunda başarılı görünüyordu. Bu nedenle bakmadan geçmemenizi öneririm.

Essence'in tekli farları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu tekli far serisinden hangi renkleri denediniz?

Sevgiler ^^


 makyajmaceralari@hotmail.com

10 yorum:

  1. soldakini kullanıyorum sağdakinden de alıcam =)

    YanıtlaSil
  2. Renkleri ve pigmentasyonları çok güzel görünüyorlar.. Bu ton farları seviyorum, teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de çok güzeller. Ne demek, ben teşekkür ederim :)

      Sil
  3. .Çok güzelmiş canım ben de dün aydınlatıcısını aldım sağdaki gibi duruyor biraz daha hafifi tabii ki, tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de gözüm var o üründe. Farlardan gözümü alabilirsem deneyeceğim :)

      Sil
  4. Harika ve tam bana göre renklermiş.

    YanıtlaSil
  5. Fiyatlarına göre performansları fena değil bence de ama keşke dediğiniz gibi kalıcılıkları biraz daha başarılı olsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık baz kullanmaya iyice alıştığımız için pek sorun değil aslında ama kendiliğinden kalıcı olan farların tadı başka oluyor tabi :)

      Sil