Cuma, Haziran 12, 2015

Essence I ♥ Nude Tekli Farlar - 02 Cake Pop, 03 Crème Brûlée & 04 Sweet Like Chocolate


Son dönemdeki "nude" akımına kendini en çok kaptıran markalardan biri de Essence. Essence'in nude tonlarda çıkardığı I ♥ Nude Koleksiyonu'nun rujları ve ojeleri geçtiğimiz aylarda ülkemizde gelmişti. Farları ise biraz gecikse de sonunda geldi!


Koleksiyondaki tekli farlarda hepsi doğal tonlar olan 6 renk seçeneği bulunuyor. Mağazada her rengin testerı olduğu için ben renk verişlerini ve yapılarını en çok beğendiğim 3 rengi seçtim. Bu renkler : 02-Cake Pop, 03-Crème brûlée ve 04-Sweet Like Chocolate.


Essence'in renkli kozmetik ürünlerinde genellikle içerik yer almasa da içeriklere internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu farların içeriği şu şekilde:

"SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, SILICA, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, CETEARYL ETHYLHEXANOATE, C12-20 ACID PEG-8 ESTER, GLYCERIN, SQUALANE, CAPRYLYL GLYCOL, DICALCIUM PHOSPHATE DIHYDRATE, ETHYLHEXYLGYLCERIN, XANTHAN GUM, 1,2-HEXANEDIOL, HEXYLENE GLYCOL, POLYSORBATE 80, TIN OXIDE, POTASSIUM SORBATE, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)."


02-Cake Pop, serideki en farklı ton. Diğer farların hepsi bej ve toprak tonlarında iken Cake Pop, hafif bir toz pembelik içeriyor.


03-Crème Brûlée, altın sarısı alt tonlu bir şampanya rengi.


04-Sweet Like Chocolate ise adının aksine pek de çikolataya benzemiyor.Yine altın sarısı alt tonlu bir açık kahverengi diye tanımlayabilirim.


Serideki tüm farlar fırınlanmış(baked) yapıda. Denediğim çoğu fırınlanmış fardan daha yumuşak bir yapıya sahipler. Her biri 1.8 gr.


Serideki 6 far da renk verme konusunda Essence standartlarının üstünde. Benim seçtiğim bu 3 renk ise (testerlardan anladığım kadarıyla) bu konuda aralarında en başarılı olan 3 renk.

Farların, renklerini vermeleri için tek bir kat yetiyor. Aşağıdaki swatchlarda sadece tek bir parmak dokundurarak onu sürdüm. İpeksi bir bitirişleri var. Fırınlanmış farların alıştığımız hafif ışıltısına sahipler.


Göze hem parmakla hem de fırçayla oldukça kolay uygulanıyorlar. Bazsız kullanımda dağıtınca renkler etkilerini ciddi anlamda kaybediyorlar. Ayrıca bazsız kullanımda kalıcılık konusunda da ortalama üstüne çıkan bir performansları yok. Baz ile kullandığımda ise bu sorunlar da ortadan kalktı.

Fırınlanmış farlarda tozutma probleminin daha az yaşandığını düşünüyorum. Bu farlarda da bu sorunla henüz karşılaşmadım.

Başarılı Essence paletler olsa da hem yapı hem de renk verme konusunda bu kadar başarılı Essence tekli farlara rastlamamıştım.
Kolay uygulanmaları, tozutma yapmamaları ve doğal tonlar olmalarından dolayı makyaja yeni başlayanların rahatlıkla tercih edebileceği farlar olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Crème Brûlée, kaş altlarını aydınlatmakta kullanmaya da elverişli. Sweet Like Chocolate ise sür-çık far olarak kullanılabilir. Özellikle yaz aylarında, bronzlaşmışken çok güzel olacaktır.

I ♥ Nude tekli farların fiyatı 9.25 TL. Maalesef henüz Gratis mağazalarında göremesem de Rossmann mağazalarında satıştalar.

Bu farları nasıl buldunuz? Denediğiniz/denemeyi düşündüğünüz renkler hangileri?

Sevgiler ^^



 makyajmaceralari@hotmail.com

10 yorum:

  1. Creme brule olanda feci derecede gozum var . Evimin yakinina rossmann ve gratis acildi . Dun gittigimde gratis'de essence standi yoktu ama.yarin imkanim olursa rossmann'a da bakacagim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gratislerde Essence standı olsa da fark etmiyor maalesef. En son 2 gün önce baktığımda hala yoktu :) Ama Rossmann'ın her şubesine geldi sanırım. Büyük ihtimalle bulursun orada ^^

      Sil
  2. Bulamayınca iyice kıymetlendi bu farlar gözümde :D Rossmann'a bir daha bakayım bari :) Creme brulee tahminimden farklıymış onu da deneyebilirim ama esas gözüm taupe renkteki farda ne de olsa o tonlara zaafım var benim ^^ Hadi bakalım bu farlarla gelsin doğal makyajlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı durumdaydım :D Zaten merakla beklediğim bir üründü ama 2 ay boyunca göremeyip bulunca neredeyse sevinç çığlıkları atacaktım :D Eğer 4.bir rengini alacak olsam taupe olurdu. Rengi gerçekten çok güzel ama pigmentasyon olarak bu 3'ü kadar başarılı bulmadığım için almadım şimdilik.
      Harika makyajlar yapacağımıaz eminim ^^

      Sil
  3. Islak kullanmayı da denedin mi acaba ? Denediysen nasıl sonuç aldın ? (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapıları ıslak kullanmaya müsait görünüyordu ama hiç denememiştim. Bu yorumu okuyunca Cake Pop'u ıslak olarak göz kapağıma uygulamayı denedim ancak zor anlar yaşadım. Bir türlü tam kapatıcılık sağlayamadı, rahatsız edici bir görüntü oluştu. O yüzden kuru kullanmak en iyisi gibi görünüyor :)

      Sil
  4. Harika görünüyorlar nude tonlara bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Farların yapısı çok güzel görünüyor. Ben de bir farkolik olarak bakmalıyım.

    YanıtlaSil