Pazartesi, Mayıs 25, 2015

Sephora Craig & Karl Colorful Far - Central Pink & Double Decker


Biz kadınların tasarım, ambalaj zaafını en iyi bilen markalardan biri Sephora. Sephora'nın bu bahar-yaz koleksiyonunda Craig & Karl imzalı, tasarımlarıyla ve şirinlikleriyle göz dolduran ürünler yer alıyor. Bu ürünler 5'li far paleti, bu yazımda size bahsedeceğim ikili farlar, 6'lı törpü seti ve ruj. Ayrıca bu koleksiyondan 3 far yada Sephora markalı allık alanlara Craig & Karl imzalı bir boş palet de hediye edildiğini öğrendim. Ben de bu kampanyadan yararlandım ve bu yazımda kısaca onu da göstereceğim.


Craig & Karl farlar, diğer Sephora markalı farlar gibi siyah, yuvarlak ambalajlara sahipler. Ambalajların tek farkı desenleri. Ayrıca kapaklarının çok zor açıldığını söylemeden geçemeyeceğim.


Craig & Karl imzalı bu ikili farlarda 6 renk seçeneği bulunuyor. Benim tercihlerim Central Pink ve Double Decker oldu.


Central Pink, biri somon rengi diyebileceğimiz, diğeri ise pembe renkli iki fardan oluşuyor.


Her iki far da mat bitirişli ancak pembe far, minik ışıltılar içeriyor.




Double Decker'daki farlardan biri beyaz, diğeri ise açık karamel diyebileceğim bir tonda. Bu farlar bana o kadar çok dondurmayı anımsatıyorlar ki, rengin betimlemesini de bu şekilde yapma ihtiyacı hissetim.


Her iki far da mat bitirişli, hiç ışıltı içermeyen farlar.


Her iki far da bence iştah açıcı, çok tatlı görünüyorlar. Görünüş itibariyle böyle güzel olan farlardan daha güzel performanslar beklerdim. Yukarıdaki fotoğraflarda gördüğünüz tüm uygulamalarda farları 3'er kat uyguladım. Renklerini ancak verebildiler. Pigmentasyon konusunda gerçekten çok zayıflar. Central Pink'teki pembe fardan nispeten daha fazla verim aldım ancak diğerlerini mutlaka bazla veya kat kat uygulamak gerekiyor.
Yapıları çok sert değil. Kabul edilebilir bir yumuşaklıktalar. 
Kalıcılık konusunda ortalama bir performansa sahipler. 3-4 saatte zaten açık olan renkler, iyice belli belirsiz hale gelmeye başlıyor.


Yazımın başında bahsettiğim palet bu şekilde :

 
Dışı mukavvadan yada benzer bir maddeden yapılmış. İçinde 3 adet far bölmesi ve farları çıkarmaya yardımcı olan anahtar şeklinde bir aparat var. Farların ambalajlarında yer alan nokta şeklindeki boşluğa bu aparatı sokarak farları kolayca çıkarmak mümkün oluyor. Fakat buna uygun yapıldıkları için maalesef farlar ambalajlarındayken uygulamaya çalıştıkça dönüyorlar.


Sonuç olarak, farları pek sevemesem de palet çok hoşuma gitti. Yine de bu palet için 3 tane bu farlardan alınır mı derseniz, cevabım pek olumlu olmaz sanırım. Nedeni ise farların fiyatının 36 TL olması. Fiyat/performans açısından maalesef sınıfta kaldılar. Hatta Double Decker, fiyatı çok çok daha hesaplı olsaydı, yine de sınıfta kalacak bir pigmentasyona sahip. 

Sephora'nın Craig & Karl ürünlerini denediniz mi? Denemeyi düşündüğünüz ürünler var mı?

Sevgiler ^^


6 yorum:

  1. Colour Deckar bronzer-aydınlatıcı olarak kullanılabilecek cinsten bence :) pigmentasyonları iyi olsa şans verebilirdim 😔 http://makyajdevrimi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pigmentasyon iyi olsa tüm seri toplanabilecek kadar güzel görünüme ve renklere sahipler ama maalesef iyi değil :/

      Sil
  2. far paleti çok şirinmiş ama farların performansı kötüyse hakikaten değmez.. sephoranın normal seri farları olur mu bu paletin içine acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal seri farlardan hiç almadığım için bilmiyorum canım. Sanki onlar birazcık daha küçükmüş gibi geliyor. Ama Sephora'nın normal seri allıkları oluyormuş.

      Sil
  3. Gerçekten çok tatlı görünüyorlar ama canım tıpkı dondurma:) dediğin gibi keşke performans daha iyi olsaymış

    YanıtlaSil