Cuma, Mayıs 22, 2015

Rimmel London Oh My Gloss! - 190 Pin Up


Rimmel London'ın ojelerini saymazsak, son çıkan ürünü Oh My Gloss! adını verdiklerini dudak parlatıcıları.


Ürünün en dikkat çekici yanı  6 saate kadar parlaklık sağlamayı vaat etmesi. Ayrıca yapış yapış olmadığı ve dudakta ağırlık yapmadığı iddiasında. Güzel bir yanı da argan yağı ve E vitamini içeriyor olması.


Ürün miktarı 6.5 ml. Açıldıktan sonra 24 ay içinde bitirilmesi gerekiyor.


Yanılmıyorsam ülkemizde ürünün 4-5 renk seçeneği var. Benim seçimim koyu pembe renkli görünen 190 - Pin Up oldu.


Ürünün fırçası çoğu likit dudak ürünündeki gibi keskin eğimli bir uca sahip değil, gövdeden uca doğru incelen bir tasarıma sahip.  Bu fırçanın uygulama açısından eğimli uçlulara göre daha zorlayıcı olduğunu düşünüyorum.



Parlatıcılar, dudakta en sevmediğim ürünlerdir. Genelde abartılı olan ışıltıları, yapış yapış olmaları ve hemencecik uçup gitmeleri bunun başlıca sebeplerinden. Bu ürün de parlatıcı olarak geçtiği için ( adı üstünde ) beni hiç çekmiyordu. Blogger olmanın gereği olarak sürekli erteleye erteleye aldım ama aldığıma gerçekten memnun oldum. Adı "Oh My Gloss!" olsa da sürdüğümde, hatta sürerken "Ama bunun yapısı tint'ler gibi!" dedim. 

Dilimize net olarak çeviremediğim "tint"ler  Benefit, Essence gibi markalarda da gördüğümüz ama özellikle de Kore kozmetik markalarında bulunan ürünler. Dudağı hafifçe kaplayıp ıslak ve hafif renkli, doğal bir görüntü veriyor. Oh My Gloss!'un hem verdiği görüntü hem yapısı hem de fırçasının dokusu bana "gloss"lardan çok, bu ürünleri andırdı.


Yukarıda gördüğünüz fotoğrafta tek kat sürülmüş hali. Ancak bunu dudağa dağıttığımızda, tek katta çok daha doğal bir görüntü oluşuyor. Dudaklar hafif ıslak ve hafif pembemsi görünüyorlar. 2. kat uygulandığında renk biraz daha belirginleşiyor. ( Dudağımdaki görsellerde 2 kat uyguladım.)


Dudaktaki duruşu benim çok sevdiğim türden. Parlak ama simlerle doluymuş gibi parıl parıl parlayarak hoş olmayan bir görüntü vermiyor. Kesinlikle doğal.


Hiç çıkmamış, solmamış haldeyken rahatsız edici yapış yapış bir yapısı yok. Güzel yanı ise bir şeyler yiyip içmedikçe bu görüntünün kaybolmaması, uçup gitmemesi.


Ben, 6 saat boyunca bu görüntünün kalmasını umuyor olsam da ürünün vaat ettiği şey sürüldüğü gibi kalması değil, parlaklığın kalması.

Yeme-içmeden sonra bu ıslak duruş azalıyor, dudakta yine hafif bir pembelik kalıyor. Bu noktada artık yapısı gerçekten parlatıcılara benzemeye başlıyor. Daha yapış yapış ve daha parlak bir hal alıyor. Yine de bu durumla beraber ürünün etkisi bende 4 saat sürdü. 4 saatten sonra artık dudağım neredeyse çıplak hale geldi. 


"6 saatlik parlaklık" vaadinin biraz fazla iddialı olduğunu düşünsem de ürünün gerçekten de çoğu parlatıcıdan başarılı bir performansı olduğunu söylemeliyim. Ben, belki de çok çeşidini denemediğimden, etkisi 1 saati bile bulamayan parlatıcılara alışkınım. Bu nedenle hiçbir beklentim olmadan bu ürünü aldım. Beklediğimden fazlasını verdi.


Parlatıcı ve/veya tint sevenlerdenseniz severek kullanacağız bir ürün olduğunu düşünüyorum. Mucizeler yaratmasa da birçok parlatıcıdan çok daha başarılı.


Rimmel London Oh My Gloss!'u sadece Watsons mağazalarında 13,99 TL'ye bulabilirsiniz. Bence uygun bir fiyat.

Parlatıcıları seviyor musunuz? Bu ürünü deneme fırsatı buldunuz mu?

Sevgiler ^^


4 yorum:

  1. Ben de hiç hoşlanmıyorum o yapış yapış histen, tabiri caizse yaldır yaldır parlamasından, dudak kenarlarına taşmış görüntüden... Sadece bir tane almıştım ve daha da almam demiştim. Ama Oh my gloss'a bir şans verebilirim bu kadar iyiyse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de sanırım para verip aldığım hiç parlatıcım yok. Sadece Vanilya Kutu, Lila Kutu gibi kutulardan çıkanlar var. Kısacası hiç hoşlanmıyorum parlatıcılardandan ama bunun yapısı gerçekten de tint'lere benziyor. Bu yüzden böyle, rujdan daha doğal ama canlı bir görüntü istiyorsanız diğer parlatıcılardansa buna şans vermek daha iyi bence :)

      Sil
  2. Gloss kullanmayı çok seviyorum. Favori glossum ise kesinlikle The Balm'a ait. Yapısı çok hoş ve içeriğindeki menthol ile harika bir ferahlık sağlıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Balm'ın mentollü yapısı ve hafifçe dolgun göstermesini ben de seviyorum ama keşke daha az yapışkan olsaydı ve kalıcılık konusunda biraz daha başarılı olsaydı :/

      Sil