Salı, Mayıs 19, 2015

Koton Beauty Dörtlü Göz Farı - 800 Pale Taupe


Son dönemin en heyecan verici yeniliklerinden biri, Koton'un kozmetik işine tam manasıyla girmesi oldu. Önceden bazı vücut ürünleri çıkartsa da oje dışında renkli kozmetik ürünü bulunmuyordu. Artık kocaman bir kozmetik reyonu ve neredeyse her makyaj malzemesi bulunuyor. Üstelik gerçekten uygun fiyatlılar. 

Bugün bahsetmek istediğim Koton ürünü, dörtlü göz farlarından 800 - Pale Taupe.


Bu paletlerin tasarımı gerçekten çok şık. Kahverengi, yeşil, mavi, siyah, nude ve yanlış hatırlamıyorsam mor tonları olmak üzere 6 çeşidi mevcut. Yalnızca sizlere bahsettiğim renginin tamamı mat farlardan oluşuyor.


Gördüğüm kadarıyla sülfatlar ve paraben içermiyor, talc içeriyor. Farların her biri 3 gr. Açıldıktan sonra 36 ay ömürleri var.


Paletin üst kapağı tamamen ayna ile kaplı ve çift taraflı bir far aplikatörü bulunuyor.


Paletteki renkler açık yavruağzı, lila/mor alttonlu bir açık kahverengi, hti alttonlu kahverengi ve siyaha dönük koyu kahverengi.

Farların hiçbirinin yapısı çok sert değil. Özellikle üst sıradaki renklerin yumuşaklıkları oldukça ideal.


Renk verme konusunda başarılılar. Tek bir dokunuşla renklerini verebiliyorlar. Bu konuda da üst sıradaki farları daha çok beğendim.


Aşırı olmasa da tozutma problemi var.

En kötü yanı ise kalıcılık konusunda başarılı olmaması. Bazsız uygulayınca birkaç saat bile dayanamayarak soluyor, belli belirsiz hale geliyor. Bu nedenle mutlaka ama mutlaka far bazı ile uygulamak gerekiyor.

Farın peşin fiyatı 19,99 TL. Genel olarak başarılı buldum. Tozutma problemi can sıkacak boyutta değil. Sadece kalıcılık konusu olumsuz.

Bazı temel renkleri tek bir paletle taşıyabilmek isteyenlerin, sadelik isteyenlerin memnun olarak kullanabilecekleri bir palet. Ben, özellikle 1-2 günlük yolculuklarımda yanıma alabileceğimi düşünüyorum.

Koton'un kozmetik ürünlerini denediniz mi? Nasıl buldunuz?

Sevgiler ^^



 makyajmaceralari@hotmail.com

14 yorum:

  1. Merak ediyordum, bir yası bekliyordum ki gidip bakayım. Kalıcılık biraz olumsuz etkilese de üst ikili günlük olarak kullanılabilirler. + fiyatları da çok uygun :) deneyeceğim sanırım .-.
    http://makyajdevrimi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de günlük kullanıma oldukça uygun olduğunu düşünüyorum :)

      Sil
  2. Fiyatı uygun, renkleri de güzel görünüyor ama ben artık bir sürü ucuz ürüne para vermektense, daha az ama kaliteli ürünler almak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de bu aralar öyle bir huy, hatta takıntı olmaya başladı ama böyle ürünleri de denemeden yapamıyorum :)

      Sil
  3. Koton'un makyaj ürünlerini merak ediyordum ilk nelere baksam diye düşünürken hiiiç farım olmadığı gerçeğinden yola çıkarak karşıma senin bu paletle ilgili yazının çıkması tesadüf mü acaba üstelik renkleri tam benlik hem de mat :D (Far bazı olmadan makyaj yapamaz olduk zaten varsın kalıcılığı az olsun di mi :) Esas kaş maskaraları ilgimi çekti bulursam deneyeceğim onu da :) Güle güle kullan sen de ^ ^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, kesinlikle bazsız yapamıyoruz artık :) O yüzden ruj dışındaki ürünlerde ben de kalıcılığı çok önemsemez oldum. Kaş maskaraları beğeniliyor gibi görünüyor. Kaş ürünleriyle pek aram olmadığı için ilk etapta almadım ama ilerleyen günlerde ben de deneyeceğim. Teşekkür ederim ^^

      Sil
  4. dudak kalem rujunu hiç beğenmedim ama kaş maskarası başarılı.. pudra ve bb krem de denemek istiyorum ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalem ruj hakkındaki yorumunu görünce çok üzülmüştüm. Hala deneyemedim aldığımı ama inşallah renkten renge yapı da fark ediyordur diyorum umutsuzca :/ Ben de ten grubunu çok merak ediyorum. Renkli kozmetiğe bakmaktan onları inceleyemedim bile :)

      Sil
  5. Mat olduğu için bu palet benimde hoşuma gitti fakat testerını denediğimde yapısı ve pügmentasyonunu hiç beğenmedim.Hm farları gibi renk vermeyen kalıcılığı olmayan farlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. H&M'in klasik paletlerindeki farları, kesinlikle bu farlardan çok daha başarısız. Mat olmayan paletlerin pigmentasyonunu daha çok beğenmiştim ben de mağazada. Bunun testerı gerçekten pek iyi gelmemişti -belki de ilk deneyen olduğum için- ama sırf renklerden dolayı aldım ve pişman değilim. Mağazada denediğimden daha iyi bir performansı olduğunu düşünüyorum :)

      Sil
  6. Blogunu yeni kesfettim ve tum aradigim urunler mi olur gercekten bayildim! Harika incelemissin gecen gun ben de kotona sirf makyaj malzemelerine goz atmak icin girdim oldukca da buyuk bi magaza olmasina ragmen malesef bulamadim:( ayrica seni blogumda gormek beni cok mutlu eder:) derincakir.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl güzel bir yorum bu ^^ Çok mutlu oldum, gerçekten teşekkür ederim :) Henüz çok yeni olduğu için her mağazada yok demek ki ama kısa sürede bulacağına eminim :)

      Sil
  7. Kotonun 004 numaralı light eyelinerını kullanıyorum. Krem rengi/Yavru ağzı tonunda bir renk. Oldukça güzel rengi var kaş altları için ideal ama göz içine uygulamada başarısız. Sert yapısından dolayı uygulanmıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten de göz kalemlerinin yapısı sert. Sadece mavi bir göz kalemi vardı, onun yapısı yumuşaktı diye hatırlıyorum :)

      Sil