Pazartesi, Nisan 20, 2015

Holika Holika Sweet Cotton Gözenek Kapatıcı Pudra


Gözenekler, tam çözümü olmamasından dolayı ciltlerimizin en büyük problemlerinden biri. Gözenekleri tamamen yok edemesek de küçültmek veya en azından görünümünü azaltmak mümkün. Görünümünü azaltmak için en popüler yol gözenek görünümünü azaltan bazlar olsa da farklı yollar da mevcut. Holika Holika sayesinde varlığından haberdar olduğum gözenek kapatıcı pudra da bunlardan biri.


Sweet Cotton Serisi, yağlı ve gözenekli cilde sahip olanlar için oldukça çekici. Seride gözenek kapatıcı baz, gözenek kapatıcı bb krem, sebum kontrol edici sprey gibi başka ürünler de var. Ben, ilk olarak baz ve pudrayı denemeyi seçtim.
 

Pudranın minik ve oldukça şirin bir ambalajı var. İçinde uygulamak için bir de minik "pudra ponponu" ("puff" tabirini bu şekilde çevirmekten başka çare yok (: ) var.


Ürün 6.5 gr. Yani ne yazık ki biraz küçük. Ben kullanmıyorum, yiyorum diyebilirim ve tahminimce böyle yoğun bir kullanımda 4 ayda bitecektir.

Ürün ince ve transparan yapıda. Preslenmemiş olduğu için kapağını açıp kapatırken çok dikkatli olmakta gerek. Ben bazen kapağı takıp çıkarırken zorlanıyorum ve bu sırada pudranın biraz uçuşması kaçınılmaz oluyor. Zaten gramajı çok fazla değilken bu şekilde harcamamak adına kibar hareket etmekte fayda var.

 
Ürünü uygulamak için ponponu yeterli oluyor, gayet güzel bir uygulama sağlıyor. 


Ben pudrayı belirli noktalara değdirdikten sonra ponpon yardımıyla dairesel hareketlerle yediriyorum. Fondöten üzerine kullandığımda fondötenin sabitlenmesi için biraz bekliyorum.
Pudra, uyguladıktan sonra kolayca sabitleniyor. Mat bir görünüm sağlıyor ama cildi kurutmuyor. Beyaz görünümlü transparan pudralarda yüzde kek görünüme neden olma ve toz toz beyazlıkların oluşması gibi kötü tecrübelerim olmuştu. Bu üründe ise bu sorun kesinlikle yaşanmıyor. Cildin rengi biraz açılıyor ama toz halinde beyazlıklar asla kalmıyor. 

Yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü gibi, gözenek görünümünü azaltma konusunda oldukça başarılı. Gözenek görünümünü gözle görülür şekilde azaltıp ciltte kadifemsi bir his bırakıyor. Öyle ki uyguladıktan saatler sonra bile yüzüme dokunduğumda o kadifemsi dokuyu hissedebiliyorum.

Ürünün fiyatı 42 TL. Kullanım sıklığına göre yılda 2-3 kere alınacağı düşünülürse aslında abartı bir fiyat değil. Tabi ben bu derece başarılı bulduğum ürünlerin fiyatı 100 TL olsa dahi almaya değer olduğunu düşünüyorum.

Sağlam bir indirim olduğu anda yedekleyeceğim, bittikçe kesinlikle tekrar tekrar alacağım bir ürün. Gözenek problemi olanlara yada çok gözenek problemi olmamakla beraber "yüzüm kadifemsi bir dokuya kavuşsun ve matlaşsın" diyenlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

En beğendiğiniz pudra ne? Hiç gözenek kapatıcı pudra denediniz mi?

 NOT: Sevgili Özge ile bu ürünü aynı gün yorumladığımızı fark ettik :) Onun yorumlarını da okumak isterseniz tık tık.

Sevgiler ^^






Instagram : makyajmaceralari_

makyajmaceralari@hotmail.com

13 yorum:

  1. etkisi harikaymış gerçekten! içeriğinde talk var mı kuzum ben de sipariş edeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde içerikleri eklemeye çalışıyorum ama Holika Holika ürünlerinin bir kısmında Türkçe içerik yazmıyor. Bu üründe de sadece ambalajındaki yazılar olduğu için içeriğe bakamamıştım. Sen sorunca Korecesine bakarak karşılaştırdığım ve internette arattığım kadarıyla yok kuzum :)

      Sil
  2. Ben hiç denemedim tatlım ama roseroseshop'da bu tarz pudralar olduğunu görmüştüm. Fiyatları da oldukça uygundu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ancak Kore markaları düşünüyor yani bu güzellikleri :) Fiyatları sitelerde uygun olsa da kargo ücretleri eklenince çok cazip olmuyorlar artık :/

      Sil
  3. çok başarılıymış.. toz pudraları kullanım açısından pratik bulmasam da ürün iyiyse alınabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dağılma, dökülme olayı beni de deli ediyor ama dediğin gibi ürün iyi olunca katlanılıyor (:

      Sil
  4. Merhaba, bir arkadaşımın blogunda sizi gördüm, blogunuzu çok sevdim gfc ile takibe aldım. ^-^ Banada beklerimm =) www.sanatinsaklisirlari.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. http://guzellikofisim.blogspot.com.tr/ Ziyaret eder misiniz:)

    YanıtlaSil
  6. Kac kez okudum ya ufff kendimi cok pis gaza getiriyorum 😄😄😄

    YanıtlaSil
  7. meraba. bu ürünü nerede bulabiliriz. her yerde bulunan bi ürün değil sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, şu an için ülkemizde sadece Ankara Armada'daki Holika Holika mağazasında satılıyor. Yakın zamanda internette de satışa başlayacaklarını ve İstanbul'a da şube açacaklarını söylemişlerdi. Ancak o zamana kadar belirli ürün isteyenlere ellerinden geldiğince yardımcı olacaklarını da belirtmişlerdi. Bu nedenle talebinizi isterseniz 0312 219 1975 numaralı telefonu kullanarak Armada Holika Holika'ya iletebilirsiniz :)

      Sil