Çarşamba, Mart 25, 2015

[YENİ] Essence I ♥ Nude Serisi Rujları - 02,03,04,05

Herkese merhaba,
Bir süredir mağazalar Essence stantlarını boşaltma çabasındaydı. Sebebi de Mart sonunda gelecek yeni ürünlerdi. 
Açıkçası Sevgililer Günü'ne özel çıkardıkları koleksiyonu getireceklerini söyleyip reklamını yapmalarına rağmen getirmedikleri için Essence'e pek güvenim kalmamıştı. Merakla beklediğim bu serinin rujlarının da belirtilen tarih olan 31 Mart'ta geleceğinden şüpheliydim. Bu nedenle bu tarihten bile önce görünce çok şaşırdım ! 

 I ♥ Nude Serisi, 5 adet nude tonlarda ruj içeriyor.

Benim gördüğüm mağazada yalnızca 01 numaralı ruj yoktu. Bugün onu da görmeme rağmen çok açık olduğu için almadım.


Bugün sizlere 02-Porcelain Doll, 03-Come Naturally, 04-It's Nude Time ve 05-Cool Nude renklerinden bahsedeceğim.

 

Rujların ambalajı genel olarak Essence'in siyah renkli longlasting ruj ambalajlarına benziyor. Tek fark bu rujların ambalajlarının rengi rujların rengiyle aynı olması. Bence çok şık olmuş.


Serinin bende olmayan tek rengi olan 01-Wearing Only A Smile rengi de oldukça açık bir toz pembe. Yalnızca 03 ve 05 renkleri koyu görünerek kimilerine göre nude bir seriye uygun olmasa da bence Essence bu noktada çok mantıklı bir iş yapmış. Benim gibi koyu dudaklı kişiler için en koyu olan rujlar ancak nude etkisi verebiliyor


02 - Porcelain Doll


03 - Come Naturally


04 - It's Nude Time

05 - Cool Nude


Sırasıyla 02,03,04,05.

Ne yazık ki kapatıcılık konusunda başarılı değiller. Dudağınıza uygun rengi uyguladığınızda bile tam bir verim alabilmek için 3-4 kat uygulamak gerekiyor. Uygun olmayan renkte ise tam kapatması için daha da çok uygulamak gerekiyor ve gerçekten çok kötü bir görüntü ortaya çıkıyor.

02 - Porcelain Doll : Açık bir yavruağzı olarak tanımlayabileceğim bir renk. Renk verme konusunda diğerlerine göre daha başarılı diyebilirim. En azından tek katta da görünebiliyor :)

Benim gibi kullandığınız her rujun normalden daha açık durduğu dudaklara sahipseniz uzak durmanızı önereceğim bir renk. Tenim açık olmasına rağmen dudaklarım koyu olduğu ve her ruju olduğundan çok daha açık gösterdiği için bende çok yapay ve emanet gibi durdu.( O kadar kötü oldu ve dudaklarımı örtemedi ki dudağımdaki fotoğrafını paylaşamıyorum.)

03 - Come Naturally : Benim dudaklarımda lila-pembe ve nude diyebileceğimiz bir renk verdi. Eğer rujları normalden açık gösteren dudaklarınız varsa deneyebileceğiniz 2 renkten biri bu.



04 - It's Nude Time : Serinin en açık rengi diyebileceğimiz renk. 01 de oldukça açık ama toz pembe olduğu için bu rujdan biraz daha hareketli olduğunu düşünüyorum. Dudağı rujların rengini olduğu gibi yansıtanların şans verebileceği; ancak benim gibi dudaklara sahip olanların kesinlikle uzak durması gereken bir renk. Pigmentasyonu iyi ancak çok açık olduğu için koyu dudakları kapatmakta zorlanıyor. Tam olarak sürülebildiğinde ise artık ortaya badana yapılmış gibi dudak çıkıyor.

05 - Cool Nude : En azından benim gibi dudaklara sahip olanlara önerebileceğim diğer renk de bu renk. Badana yapılmış gibi yapay bir görüntü istemiyorsanız bu ruju deneyebilirsiniz. Koyu dudaklılar için uygun bir nude, açık dudaklılar için nudedan daha koyu ama yine de doğal bir duracak bir ruj. 03'ün aksine lilalık yok. Daha pembemsi bir görüntü veriyor.



Gördüğünüz gibi dudak kusurlarını belli ediyorlar. Ancak mat bir dokuya sahip olmadıkları için bu kadar yakından bakmadıkça rahatsız edici bir görüntü olmuyor.

Kalıcılık konusunda klasik Essence longlasting rujlardan farkı yok. En azından benim kullandığım 06 - Barely There ile hemen hemen aynı diyebilirim : dudaktan hemencecik uçmuyorlar ama saatlerce de kalamıyorlar. 1-1,5 saatte bir yenilemek gerekiyor.

Bu serinin güzel yanı, dudak tonunuz ne olursa olsun gerçekten de uygun bir nude ruj bulabilmeniz. Nude ruj bulmak benim için çok zor olmasına rağmen gördüğünüz gibi bana uygun olan nude ruj bile var. Eğer dudaklarınızı iyi tanıyorsanız isabetli seçimi yapabilirsiniz.
Mac Kinda Sexy gibi rujları kullanabilenlerin bu serideki açık rujları da kullanabileceklerini düşünüyorum. Ancak dudaklarınız bu konuda daha zorsa, en meşhur nude rujların bile çok açık, yapay ve emanet gibi durduğu dudaklara sahipseniz 03 ve 05 numaralı rujlara şans verebilirsiniz. 

Essence ürünleri Gratis ve Rossmann mağazalarında yer alıyor. Rujların fiyatı 8,50 TL.

Bu seriyi nasıl buldunuz? Dudak renginizle uyumlu olan nude ruj hangisi?

Sevgiler ^^



Instagram : makyajmaceralari_
makyajmaceralari@hotmail.com

16 yorum:

  1. Seriyi tamamlamışsın hemen hemen güle güle kullan hepsini de :)) Ben görür görmez Cool nude olanı aldım ben de epey belirgin durdu diğerlerini tester olmadığından inceleyememiştim ama sayende hepsiyle ilgili fikrim oldu. Come naturally ve Porcelain doll da aklım kalmış olabilir :D Farlar en son gelecek galiba çok beklemeyiz umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Sen de güle güle kullan ^^ Come Naturally de kesinlikle alınası :) Bu serinin teklileri henüz gelmemiş ama diğer tekli farlar gelmişti ve seridekilerle hemen hemen aynı renkler var gibi görünüyor :)

      Sil
  2. Beğenmenize sevindim ^^ Bakacağım :)

    YanıtlaSil
  3. 03 olanı aldım bende koyu renkli dudaklara sahibim diğerleri çokaçık kaldı :) Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız olmadığıma sevindim :) Teşekkür ederim, siz de güle güle kullanın ^^

      Sil
  4. Ben Nude ürünleri seviyorum, Pastel'i sevdiğimi bugün blogumda yazarken bu yazıyı görünce bakayım, dedim... En kısa zamanda deneyeceğim... :) Bu arada beklerim http://haydikizlarbakimzamani.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle nude ürünlerin yeri ayrı :)
      Bakıyorum hemen ^^

      Sil
  5. sanırım 02 numarayı deneyeceğim.. Güle güle kullan :)
    http://mavibakmavigor.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dudaklarınız açık renkliyse çok güzel bir sonuç verebilir :) Teşekkürler :)

      Sil
  6. Pek çoğu benim kullanamayacağım kadar açık renklerdi.Belki Cool Nude alabilirim bir ara.Güle güle kullan hepsini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ^^ Cool Nude'u her şeyi çok açık gösteren dudaklarıma rağmen ben bile kullanabiliyorum. Şans verin derim (:

      Sil
  7. Cool Nude güzel duruyor, paylaştığın için teşekkürler denemem lazım şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala severek kullanıyorum. Hatta yedeklemeyi düşünüyorum onu :) Deneyince pişman olmazsınız ^^

      Sil
  8. Merhaba

    01 Frosted ile 05 Cool Nude' u ben de kendi websitem de anlatmistim. Essence'in bu ruj serisinin tek basina kullanilabileceklerini sanmiyorum cunku cok zayif ve inceler. Ama ikinci kat ruj olarak harika bir tamamlayivcilar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nude rujları kullanmaktaki amaç dudakta keskin olmayan, hafif bir görüntü olduğu için bence en azından 03,04 ve 05 numaraları tek başlarına kullanmak için ideal. Ama 01 ve 02 için dediğinizde haklısınız :)

      Sil