Salı, Şubat 03, 2015

Gratis'in Yeni Markası HASK : Ürün Çeşitleri, Fiyatları, İçerikleri ve İlk İzlenimlerim !

Dün, yorumlarımı bu hafta paylaşacağımı söylerken ciddiydim; ancak bu kadar çabuk paylaşmayı ben de beklemiyordum :)
Ürünler ilk kullanımda o kadar çok hoşuma gitti ki hemen yazmak istedim! Uzuun bir yazı sizleri bekliyor.
HASK, Gratis'e yeni gelen ve benim de bu sayede ilk defa duyduğum bir marka. 
 HASK, toplam 4 seriden oluşan bir marka : Keratin Protein, Monoi Oil, Macadamia Oil ve Argan Oil.
Bunlardan argan yağlı seri dışındaki 3 seri ülkemize gelmiş. 


 355 ml'lik şampuanların fiyatı gördüğünüz gibi 16.90 TL. Saç kremleri ise 19.90 TL.

 
Serilerde şampuan ve saç kremleri dışında bir de mini saç kremleri ile parlaklık veren yağlar bulunuyor. Hem kremlerin hem de yağların fiyatı 7.50 TL.

Her ürünün arkasında vaatleri yazıyor. Benim saçlarım oldukça kuru olduğu için Macadamia Oil ürünlerini tercih ettim. Bu serinin şampuanını, minik saç kremini ve parlaklık veren yağını aldım.


Mağazada şampuanının içeriğini okuyunca çok ilgimi çekti. Sülfat, paraben, flatat, gluten, alkol ve yapay renklendirici içermiyor.


İçeriği ise şu şekilde:


Şampuanı uygularken herhangi bir koku alamadım. Bunun için özellikle kokladım. "Kokusuz"a yakın ve tanımlayamadığım bir kokuya sahip. 
Sadece saçı kuruturken başınızı eğerken kendiliğinden hissediliyor. 
Şu an için gözlemlediğim ve "eksik" olarak tanımlamaya yakın olduğum tek eksisi bu.

Şampuan nemlendirmeyi, en susuz saçları bile yumuşatmayı ve parlaklık kazandırmayı vaat ediyor. 
Kuru, cansız ve boyalı saçlar için uygun olduğu da belirtilmiş.


Alırken sadece şampuanın içeriğine bakmıştım ve ister istemez markanın tüm ürünlerinin aynı nitelikleri taşıyacağını düşünmüşüm. Ancak ne yazık ki öyle değil. Şampuanda "free of" şeklinde belirtilen alkol, paraben gibi ürünleri bu krem içeriyor.


Benim kullandığım diğer saç kremlerinden biraz daha koyu kıvamda. Kullandığım saç maskelerine daha yakın geldi. Bunun da bariz bir kokusu yok.

Bu ürün de yıpranmış, kuru ve işlem görmüş saçları canlandırmayı ; yumuşak, beslenmiş ve parlak bir görünüm kazandırmayı vaat ediyor. Islak saça masaj yaparak uygulanarak 10 dakika bekletilmesi gerekiyor.
Pakette yazan kullanım sıklığı haftada 1-2 kere.
Tahminimce bir paket, ortalama uzunluktaki bir saç için 4-5 kullanıma yetecektir.


Nemlendirici parlaklık yağı da paraben içeriyor. Yani temiz içerik sadece şampuanlara özgü gibi görünüyor.


Bu arada her 3 üründe de keratin aminoasitleri mevcut.

Bu yağ, diğer saç yağları gibi ıslak ve kuru kullanıma uygun. Hafif vanilyalı bir kokusu var.

Normalde kullandığım yağ olan L'oreal Elseve Extraordinary Oil'den daha koyu bir kıvama sahip ve ona göre daha iyi bir parlaklık verdiğini ve taramayı daha da çok kolaylaştırdığını söyleyebilirim.
Tek eksisi saça yağlı bir görünüm vermeye daha meyilli olması. Extraordinary oil'den elimde kalanları saçımın ön taraflarına değdirsem de sorun olmuyordu. Ancak bu üründe bu tarz şeyler yapmamakta, yani saçın ön bölgesi ile diplere değdirmemekte fayda var.

Saçıma bugün sadece bu şampuanla yıkayıp daha sonra saç kremini uyguladım. En son da kurutmadan önce yağdan bir miktar alarak saçıma yedirdim. Sadece parmaklarımı saçlarımın arasında gezdirirken bile saçım açılabildi.

Bu uygulamaların sonunda, normale göre en bariz farkın hacim olduğu düşüncesindeyim. Yumuşatma işini diğer yağlar da başarıyordu; ancak bununla beraber hacim verdiğini hissettiren bir ürün kullanmamıştım. Ayrıca inanılmaz derecede olmasa da gözle görülür bir parlaklık kattı.

Benim için en önemli artısı da kepek problemine yol açmaması oldu. Normalde bu nedenden dolayı Head & Shoulders dışındaki şampuanlarla maceralarım tek kullanımda bitiyordu yada o şampuanları Head & Shoulders ile birlikte kullanmak zorunda kalıyordum ( Hatta bu nedenle daha önce hiçbir şampuan incelemesi yazısı yazamamıştım.) Bu üründe bu sorunu yaşamamak beni oldukça sevindirdi.

Saçlarımın halini yansıtmak oldukça zor oldu. Tam manasıyla başarabildiğimden emin değilim. Az çok fikir edinebilmeniz açısından farklı ortam ve açılardan fotoğraflar eklemek en iyisi.


Sonuç olarak; ilk izlenimlerim fazlasıyla olumlu. Bu şekilde devam ederse günlük saç bakım ürünlerim bunlar olacak gibi görünüyor.

Güzel olabileceğini düşünerek alsam da bu kadar hoşuma gitmesini ben bile beklemiyordum. Gratis, bu defa gerçekten güzel bir hamle yapmış gibi görünüyor.

Güncelleme: Daha sonraki kullanımlarda, şampuandaki rahatsız edici belli belirsiz koku yerini hoş bir kokuya bıraktı. Sanırım ilk kullanımda ürün kendine gelememiş.

HASK ürünlerini denemeyi düşünüyor musunuz? Deneyenlerin yorumlarını merakla bekliyorum :)

Sevgiler :*




Instagram : makyajmaceralari_
makyajmaceralari@hotmail.com

50 yorum:

  1. Gratise bugün uğradım ve bu ürünleri gördüm ama kendimi tuttum almadım. Aferin bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen markayı tanıtmak adına yakın zamanda indirim yaparlar. "İyi ki kendimi tutmuşum" diyebilirsin ^^

      Sil
    2. Çok yıpranmış kırılgan ve mat saçlarıma çok araştırmalar yaptım. Sonunda saçıma katkısız keratin buldum ve hemen yükledim. Üzerıne de doğal maske yaptım. Bu ikisi muhteşem harıka guzel oldu. Yıpranan saçlarımdan ve kırıklardan eser kalmadı. Katkısız keratin artık vazgeçilmez bakımım oldu. Her ay yapacağım.

      Sil
  2. Saçların çok güzel ♥ Bu markanın ürünlerini henüz görmedim gelmemiş herhalde ama gelir gelmez deneyeceğim özellikle keratin proteini merak ettim :) Bu arada takip için çok teşekkürler iade-i ziyarete geldim ve takibe aldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Keratin olunca benim de ilgimi çekti; ancak içerik listesinde orta sıralarda görünce kararsız kalıp bunu aldım. Onun hakkındaki yorumları da merak ediyorum doğrusu :)
      Ne demek :)

      Sil
    2. ben denersem yazarım yazısını okursun ama sen benden önce denersen mutlaka yazısını bekliyorum :)

      Sil
    3. Kesinlikle denediğim başka ürünü olursa yazacağım :)

      Sil
  3. İsmi duyunca gülmeye başladım ne yalan söyleyeyim :)
    Şampuanda temiz içerik güzel. Ama şampuan temiz içerik diye pazarlanıyorsa, yan ürünlerin de öyle zannedilip satın alınması ve arkasını eve gelip çevirince hayal kırıklığıyla karşılaşılması son derece olası. Bu bana aldatıcı bir taktik gibi geldi. Daha açık ve dürüst bilgilendirme olsaymış keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      Genellikle bazı kimyasalları içermemek markanın bazı ürünlerine özgü olmayıp genelinde geçerli olduğundan maalesef böyle bir yanılgıya düşülmesi bence de normal. Taktik midir bilmiyorum; ama benim için biraz hayalkırıklığı oldu.

      Sil
  4. monoi bakım kremini aldım deniyorum bakalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle kullan :) Yorumlarını merakla bekliyorum.

      Sil
  5. Ben eskiden Giovanni kullanıyordum ama gratis kullandığım seriyi kaldırdı. Bende ilk geldiği gün rastladım Hask'a, nemlendiricili olanını aldım. Saçıma sürdüğümde ve şişeyi kokladığımda çikolata kokusu hissediyorum, kremini almadım, giovanniden çok memnundum o yüzden son kalan seyahat boylarını teker teker gezip topladım. Şampuandan oldukça memnunum kuru saçlarımı oldukça nemlendirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acaba benim alamadığım ve tanımlayamadığım koku çikolata mı? Öyleyse gerçekten burnum kötü durumda :) Yalnız olmadığıma sevindim. Bolca kullanacağımız bir marka getirmişler gibi görünüyor.
      Güle güle kullanın :)

      Sil
  6. İlk deneme minik oil mini paket krem başarılı. Çok begendim denemelisiniz bence. Saçlarım uzun ve elektriklenen yapıya sahip. Sonuç ise oldukça hacimli ve nemli bir sac. Çok basarili. Yalnız bu krem saç diplerine uygulanıyor mu acaba. Teşekkür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hala çok memnun bir şekilde kullanıyorum kremini ve diğer ürünlerini. Bunlar bitince mutlaka diğer serilerini de deneyeceğim :) Saç kremini ben saç diplerine uygulamıyorum. Saç kremlerini diplere uyguladığımda yağlı ve kafama yapışan bir görüntü oluştuğu için sadece saçlarımın boylarına uygulamayı tercih ediyorum. Sizin de öyle yapmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  7. ben bu ürünü denedim ve bayıldım. samimi soyluyorum saça cok önem veren biriyim . sacım son zamanlarda kulladığım ilaçlar yüzünden epeyce kurumuş ve cansızlaşmıstı tabı bunda beslenmemde etkili oldu. bir sürü yağ kullandım çok para harcadım ama eski pürüzsüz saçlarıma bir türlü kavuşamadım. keratin bakımı da yaptırmıstım ama istediğim gibi olmadı saçlarım. en son kendi haline bıraktım saçlarımı herşeyden umudu kesmiştim ki gratiste bu ürünü buldum . ilk defa bu kadar uygun fiyatta bir ürün aldım. duş aldıktan sonra saçımı kuruttum ve saçım her zaman ki gibi tel tel kabardı . ürün aklıma geldi ve kullandım. sacımı hafıften ıslattı sonra kurumaya başlayınca sacımdaki ipeksi durumu anlatamam size. sonunda istedığım saca kavustum abartısız soyluyorum bunu. sonuc harıkaydı. haftada iki kere kullanıyorum sadece ve bırakmayı düşünmüyorum. şiddetle tavsıye ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakım ürünlerinin etkisi kişiden kişiye değişiyor ama Hask ürünleri hakkında henüz hiç olumsuz yorum duymadım. Oldukça sevindirici bir durum. Güle güle kullanın :)

      Sil
  8. Keratin protein i kullandım ve cidden harika saçlarım aşırı boyadan (defalarca actırdım röfle yaptırdım vs) çok fazla yıpranmıs bir halde ama ilk kullanımdan sonra bile saçlarımı yumusacık ve fön çekilmiş gibi dümdüz yaptı. düzleştirici etkisi yyazıyordu pek inanmamıştım ama cidden doğru. Ayrıca keratin proteinin sampuan ve saç kremininde içeriğinde sacı kurutucu alkol ve paraben gibi maddeler bulunmuyor. Tavsiye ediyorum

    YanıtlaSil
  9. Ben o yağdan bi kapak şampuanıma kattım(yağın kapağı yani çok degildi) ama sonra saç diplerine temas ettirmeyin yazısını okudum canım çok zarar verir mi ki:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zarar vermez fakat o uyarının sebebi şu : saç kremlerini bile saç diplerimize uygularsak henüz yıkamamıza rağmen saç dipleri hacimsiz ve saça yapışan bir hal alıyor. Saç yağlarını da saç diplerine uygulamak aynı şeye neden olur. Şampuanın miktarı fazla ve yağın miktarı az olduğu için belki o etkiyi yaratmaz ama tavsiyem dışarı çıkmayacağınız bir gün şampuanı normal olarak uygulayıp, saçı kurutup dediğim gibi bir etki olup olmadığına bakmak. Eğer diplerin hacmi gidiyorsa ve saçlar yapışıyorsa o şampuanı artık saç kremi olarak kullanın. Fakat oranlama sayesinde yağın etkisi az ise ve bu etki oluşmazsa güzelce şampuan olarak kullanmaya devam edin :)

      Sil
  10. ürünü tesadüfen görüp aldım. ambalajın arkasında yazanlar gerçekten doğru. henüz bir kez kullanmama ragmen sonuçtan gayet memnunum. protein keratinin almıştım. saçlarım renk açtırmadan dolayı çok yıpranmıştı.

    YanıtlaSil
  11. saçlarıma onem verırım hask proteın keratınlı serıyı kullanıyorum cok memnunum şişe yarılanınca gıdıp yedegını alıyorum bence super bır urun

    YanıtlaSil
  12. Keratin protein olanını elektriklenen saçlara kesinlikle tavsiye ediyorum. Mini pakette olan saç kremini denemiştim hatta blogumda incelemesini de yazdım. Paketi bana illallah dedirttiği için tekrar almayı düşünmüyordum. Ancak kardeşim kendisi için aynı serinin şampuanını alınca ben de deneyeyim dedim ve sonuç gerçekten çok iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıda bahsettiğim şampuan bitti ve ben de farklı bir serisini denesem mi diye düşünüyordum. Madem öyle bu defa Keratin Protein'i deneyeceğim :) Mini kremin paketi gerçekten de yorucu. Onu saklamak, o şekilde korumak, hatta uygulamak bile biraz dert. Ama bildiğim kadarıyla büyük boy olan saç kremleriyle mini saç kremleri aynı. O yüzden küçük kremlerden verim alınca normal paketli olan büyük boylara geçmek en mantıklısı gibi görünüyor :)

      Sil
  13. Merhaba, yazınızı çok beğendim bende en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum :) yalnız paraben var demişsiniz fakat paraben free demek paraben içermez demek diye biliyorum o yüzden Gönül rahatlığıyla kullanılabilir bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, beğenmenize çok sevindim :) Şampuan, paraben içermiyor. Ancak serinin tamamı bu şekilde değil maalesef. Yazıda da şampuanda olduğu için tüm seride yok gibi düşündüğümü; ancak kremin paraben içerdiğini belirtmişim. Yine de en azından şampuanı gönül rahatlığıyla kullanabiliriz :)

      Sil
  14. Keratin protein olani aldim bugün sadece şampuanını paraben akol olduğundan dolayı sac kremini almadım saçlarım çok çok kuru cansız ve yanık gibi uçları bu sampuan sayesinde tek kullanım da dahi farkını gördüm daha ipeksi hacimli duruyorlar bu ürünle devam edeceğim gibi görünüyor banyom şampuanla dolu digerlerine çöpün yolu göründü

    YanıtlaSil
  15. 2 sene önce ayni markanin placenta ürününü almistim. saclari inanilmaz hizli uzattı ve düzleştiriciden kaynaklanan yanıklarimı tedavi etti. Neyazikki turkiye de cok az yerde satiliyodu ve artik hic yok. Gratiste sampuanini görüp hemen aldim gercekten mükemmel. Umarim bi gun henna&placenta da gelir

    YanıtlaSil
  16. Şampuan sürekli kullanıma uygun mu sizce yaa. Ben de yaglanma yaptı. Bilmediğim bir etkisi mi var? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası ben tüm şampuanları 1-1,5 ay kullanıyorum. Ardından her şampuanın veriminin düştüğüne inanıyorum. Bu nedenle gerek Hask gerekse kullandığınız diğer şampuanları sürekli kullanmayın derim. Bende kullandığım süre boyunca (1-1,5 ay, 2 günde 1) yağlanma veya kepek gibi bir etkisi olmadı. Ben teşekkür ederim:)

      Sil
  17. Hanimlar bu markanin keratinli sac bakim yagi formaldehit iceriyor kanserojen bir madde bundan kimse bahsetmiyor lutfen inceleyin ben de farketmeden 2 kutu aldim, hepsini cope attim, yagmurdan kacarken doluya tutulmayalim, sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Buradaki yorumları okuyunca gidip aldım. hayatımın hatasını yaptım. berbat şampuan ve saç kremi. saçlarım taş gibi oldu.

    YanıtlaSil
  19. İki haftadır bu şampuanı kullanıyorum ama o kadar pişman oldum ki.. Lütfen güzel saclariniza bu şampuanla yıkayarak mahvetmeyin. Saçlarım sertleşti, tutam tutam saç dökülüyor. Üstelik saçlarimi yeni boyadım parlak olmadı gerekirken mat hala geldi.lütfen almayın!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep çok olumlu yorumlar gelirken iki seferdir olumsuz yorum gelmesi beni meraklandırdı. Acaba formüllerini mi değiştirdiler diye düşünmeden edemedim.

      Sil
  20. Gayet mükemmel bir ürün ben acıkcası cok begendim bundan önce ve hatta hala R&R line ürünlerini kullanıyordum ve bunuda denemek istedim bu ürünün maskesi ve sac serumunu öneririm ilk kullanımda aşırı bir fark gördüm ve saçlarımın boyu kalcama kadar olmasına ragmen etkisi hızlı gösterdi kabarmayı ve elektriklenmeye maskesi cok iyi geliyor yumuşak ve parlaklaştırdı cok başarılı bir ürün böyle devam ederse R&R line bırakırım.:)

    YanıtlaSil
  21. Gayet güzel bir ürün hatta mükemmel ilk kez bir saç ürününe yorum yapıyorum beğendim. Ben normalde R&R line ürünlerini kullanıyorum ve geçenlerde bu ürünü kullanmaya karar verdim ciddi anlamda ilk uygulamada sonuç veren sayılı ürünlerden ama size önerim sac maskesi ve serumunu kullanın kabarma elektriklenmeye çok iyi geldi ve benim saçlarım kalçama kadar olmasına rağmen parlak ve yumuşaklıkta fark yarattı kısa sürede böyle devam ederse R&R line kullanmayı bile bırakabilirim. :)

    YanıtlaSil
  22. Merhaba,
    Ürünün keratinlisini kullanıyorum resmen hayatımı kurtardı.
    Artık brezilya fönü yaptırmama gerek yok.
    Zaten korkuyordum zararları sebebi ile.
    İnanılmaz memnun kaldım ancak tavsiyem şampuan krem ve küçük tüpteki bakım yağının kullanılması.
    Ancak öyle fayda sağlıyor

    YanıtlaSil
  23. Arkadaşlar Fena halde yanmış ve çok yıpranmış saçlarım vardı, çok işime yaradı. ben bir keşiflik yaptım ve önce saçıma katkısız keratin buldum ve yükledim. Üzerıne serum yaptım. Bu ikisi muhteşem harıka guzel oldu. Yıpranan saçlarımdan ve kırıklardan eser kalmadı. Katkısız keratin ve bu serum ikilisi artık vazgeçilmezim.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba
    Blogunuzu 3-4 gün önce keşfettim. Gerçekten yararlı bilgiler sunduğunuzu düşünüp bahsettiğiniz HASK ürünlerini kullanmaya karar verdim.Saçlarımın uçları özellikle çok yıprandığından dolayı argan oil şampuanını aldım -üzerinde onarıcı yazıyor-ve dün kullandım.
    ilk izlenimlerim şöyle:
    saçımı kuruttuktan sonra çok kolay şekillendirebildim ve yumuşacık oldu.ayrıca çok ta hafif hissettirdi. Saçıma sprey sıkıp kullandım saçımı yıkamadan yattım sabah kalktığımda yağlı his yoktu.
    ilk kullanım için mükemmel bulduğumu söyleyebilirim.diğer ürünleri kullanmak için can atıyorum.
    Size de çok teşekkür ederim beni bu ürünle tanıştırdığınız için.normalde gratisten alışveriş yapan biri değilim-nedeni ürünleri değil sadece evime uzak bir konumda olmasından dolayı-ama bundan sonra sık sık uğrayacağım gibi görünüyor :)

    YanıtlaSil
  25. Adsiz 1.. Bayram oncesi beylikduzu gratisten aldim. Keratin duzlestirici yagindan surdum sac uclarina kokusundan midem bulandi ole feci esim bile rahatsiz oldu icindekileri arastircam

    YanıtlaSil
  26. saçlarım çok zayıf ve sürekli dökülüyordu, bütün nemini ve hacmini kaybetmişti.. hakkında hiçbir bilgi edinmeden rastgele aldım ve 5 aydır kullanıyorum, çok hızlı uzadı ve gürleşti ve canlandı saçlarım. Turkiyeye geldiğimde 1,5 ay başka şampuan kullandım saçlarım yine eski haline döndü. 1 haftadır tekrar hask kullanıyorum ve saçlarım canlanmaya toparlanmaya başladı bile..tabii ki saçların sudan ve hava değişiminden etkilenmesi kişiye göre farklılıklar gösterebilir, ya da bazı saçlarda hiç işe yaramayabilir; fakat kendi deneyimimden yola çıkarak şampuanı şiddetle önerebilirim, diğer ürünleri hiç denemedim..

    YanıtlaSil
  27. kızlar bu ürünlerden macadamia yağını denedim bu yağı çok merak ediyordum. Sonra doa kozmetikin macadamia yağını denedim. Daha çok beğenndim bilginize...

    YanıtlaSil
  28. Sedefli saclar kullanabilirmi acil cevap lutfen keratin proteyni

    YanıtlaSil
  29. Daha yeni aldığım argan oil shampoo yu bugün denediğimde saçım sertleşip birbirine girdi saçım ince ve az belki benimle ilgilidir ama gerçekten kötüydü

    YanıtlaSil
  30. Benim saçlarım boyamaktan çok yıprandı ve yandı keratini kullansam iyi gelirmi

    YanıtlaSil
  31. Ben Hask ın argan yağını yeni başladım pek bakımlı değilim bu sebeple eylül 2017 de aldığım Hask argan yağını haziran 2018 de kullanıyorum.Acaba son kullanma tarihini geçirdim mi?Kapağını bir kara açmış kullanmamıştı.Ben böyle ürünleri ilk aldığımızda bozulmuş mu tarihi geçtiği halde mi satıyorlar diye düşünürüm.

    YanıtlaSil
  32. Ben de hiç memnun kalmadım.Saçlarımı açtırdım epey bir yıpranma oldu.Bir süre yaklaşık 2 ay kadar sürekli bakım yaptım.Bu arada da hep haskın proteinlisini kullandım kremi ve yağıyla birlikte.Şişeler bitince de arganlı olanını aldım kremi ile birlikte.Son bir haftadır saçlarım avuç avuç dökülüyor.Şampuan ve kremden mi kaynaklı bilmiyorum ama bir süre kullanmayı bırakacağım.Dökülme durursa buradan ekleme yapıp sonucu bildiririm zaten

    YanıtlaSil
  33. Gerçekten muhteşem bise daha bugün aldim denedim bundan başka bir urun saça bu kadar hızlı etki edemez diye düşünüyorum 12 yıllık kuaförlük hayatımda ben böyle bir bakım ürünleri gormedim okadar cok urun denedim ve hic birinden memnun kalmadim bu harika tesekurler gratis

    YanıtlaSil
  34. Gils mavi olsn sampuan ve sac kremini sakin almayın saçlarınızdan olursunuz avuc avuc saclarimi doktu

    YanıtlaSil
  35. SLM bu mask protein sac şampuanın son kullan ma tarihi NERDE yazıyor ben göremedimde??

    YanıtlaSil