Cumartesi, Ocak 17, 2015

Essence good girl BAD GIRL Ruj - 01 It Wasn't Me

Herkese merhaba
Sanırım bu ay Essence'e boğdum sizi ^^

Yeni gelen "good girl BAD GIRL" koleksiyonunda 2 çeşit ruj bulunuyor.
Biri oldukça şirin, canlı bir pembe. Diğeri ise benim mor-siyah olarak adlandırabileceğim bu ruj. Tahminimce koleksiyonun "BAD GIRL" kısmına ait :)  


Bahsettiğim bu rujun adı 01 - It Wasn't Me.


Ambalajda görünen renk de, rujun kendi rengi de dudaktaki halinden daha koyu. 
Daha doğrusu karanlık veya az ışıklı ortamlarda ya da uzaktan bakınca rujda ve ambalajda gördüğünüz renge daha yakın. Ancak aydınlık ortamda ve de yakından bakınca morluk çok daha baskın. 
Bu nedenle ben mor-siyah olarak adlandırıyorum.  ("Mürdüm" diye adlandıranlar da var. Essence'in sitesinde ise "koyu mor" olarak bahsetmişler.)

İçeriği şu şekilde:

"RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, ETHYLHEXYL PALMITATE, POLYBUTENE, OCTYLDODECANOL, CANDELLILA (EUPHORBIA CERIFERA) WAX, POLYETHYLENE, MICA, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, PARFUM (FRAGRANCE), BENZYL ALCOHOL, CI 15850 (RED 7 LAKE), CI 42090 (BLUE 1 LAKE), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)."

   

Sürerken dudakta akıcılığı iyi. Yani mat dokulu bir ruj olmadığından kolay sürülüyor.
Ancak bu kolay sürülüş sadece dudaktaki akıcılık açısından. Koyu bir ruj olduğu için düzgün doldurabilmek ise gerçekten uğraştıcı.

    

 Mor tonlu bir dudak kalemim olmadığı için çok hafifçe mor göz kalemiyle kenarlarından geçmeye çalışıp öyle uyguladım. Almayı düşünenlerin mor bir dudak kalemi de almalarını tavsiye ederim.
                                     
    

Oldukça koyu bir ruj olmasının bir diğer sonucu da kat kat uygulama gerektirmesi. Ben kat kat uygulamış olsam da çok yakından çekince açılmaya meyilli bölgelerde ton farkı belli oldu. (Özellikle ilk 2 fotoğrafta belli oluyor.)

 

 Kalıcılık konusunda ortalama bir ürün. Öyle hemen uçup gitmiyor. Yemek yerken makul miktarda bulaşma yapıyor. Canlılığını kaybetmemesi adına 2-2,5 saatte bir yenilemek gerekiyor.

Günlük kullanım için alıştığımız rujlardan değil. Biraz cesaret istiyor.
Oldukça vamp bir ruj olduğu için gece dışarı çıkarken kullanmaya uygun. 

Yakından duruşunu yukarıdaki fotoğraflarda bolca yansıtmaya çalıştım. Uzaktan duruşu ise aşağıdaki gibi:

Elbette olmazsa olmaz bir ruj değil. Ancak çok koyu bir ruja ihtiyacı olabileceğini düşünenler yada benim gibi vamp rujlardan hoşlananlar varsa tercih edebilirler. 
Ben aldığıma pişman olmadım ve zaman zaman kullanacağımı düşünüyorum.

Essence ürünlerini Gratis ve Rossmann mağazalarında, bazı Migros'larda ve bazı yerel kozmetik mağazalarında bulabilirsiniz. 
Fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 7,50 TL. 

Siz bu ruju nasıl buldunuz? Almayı ve alırsanız kullanabileceğinizi düşünüyor musunuz?

Sevgiler ^^

4 yorum:

  1. Kesinlikle kullanamayacağım bir ürün olsa da sana çok yakışmış, güle güle kullan canım.

    YanıtlaSil
  2. Essence'in özellikle koleksiyon ürünleri (her ne kadar son zamanlarda tekrarlamaya başlasa da kendini) ilgimi çekiyor o yüzden bu markanın ürünlerine yer vermen ayrı bir hoşuma gidiyor :)) Rujun rengi tek kelimeyle harika ,dudaktaki duruşunu merak ediyordum fotoğraflar sayesinde bir kez daha anladım ki bana uygun değil ama sende çok ama çok beğendim canım güle güle sür :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşuna gitmesine sevindim :) Dediğin gibi son koleksiyonları biraz hayalkırıklığı yaratsa da Essence'i seviyorum. Şirin bir marka :)
      Çok teşekkür ederim tatlım ^^

      Sil