Perşembe, Ocak 22, 2015

Essence 6'lı Far Paleti - All About Sunrise

Evet, sanırım Ocak ayını Essence ayı ilan ettim ^^ 
Şaka bir yana, çok fazla Essence ürününe sahip olmama rağmen blogda uzun zamandır pek yer vermediğimi fark ettiğim için bu aralar elim hep Essence ürünlerine gidiyor.


All About Sunrise paleti öneriler üzerine aldığım bir palet. Aylardır blog için fotoğrafını çekmek istediğimden elimi sürmemiştim. Ama gelin görün ki elimi attığımda bir farın kırıldığını gördüm. İlk temasımız böyle üzücü olsa da devamı güzel oldu.


İçeriği pek temiz değil. Yani ne yazık ki alıştığımız farlardan pek bir farkı yok.


Palet, benim gibi ışıltı ve sedefli far aşıklarının bayılacağı renklerden oluşuyor.

 Pigmentasyonu şaşırtıcı derecede iyi. Hatta bence çok çok iyi. 
Parmaklarıma biraz far alıp koluma sürdüm ve sonuç aşağıda  :)
Sadece tek bir katta bu kadar nefis renk verdiler.


Gördüğünüz gibi pigmentasyonlarına diyecek hiçbir şey yok.

Farlar inanılmaz derecede yumuşak. Bu yumuşaklık öyle ileri boyutta ki parmakla bastırdığınızda kırılıveriyorlar. Swatchlarken hafif bombeli olan kısımları kırıldı. Eğer parmakla uygulama alışkanlığınız varsa başlangıçta üst kısımlarını kırabilirsiniz. 
Üstteki katmanlar gidince rahatsız edici boyuttaki bu kırılma problemi de yok oldu. 


Yoğun yumuşaklıktan dolayı tozutma problemi de mevcut. The Balm'ın paletlerindeki kadar fazla olmasa da yine de makyaj yaparken göz altlarına ve yanaklara dökülme yapabiliyor. Bu nedenle önce göz makyajını yapıp sonra ten makyajını yapmakta fayda var.

Palet ışıl ışıl renklere sahip olsa da günlük makyajda kullanmak çok da zor değil.

Göz pınarlarında kullanırken dağıttıktan sonra oldukça belirsiz hale geldiği için canımı sıkan çok farım oldu. Bu paletteki ilk renk bu konuda oldukça başarılı.



 (Maskara özürlü kirpiklerimin kusuruna bakmayınız.)

Daha önce bu serideki "All About Nude" paletinden bahsetmiştim. Serideki en popüler palet de o paletti. O paleti de beğensem de bence All About Sunrise paleti çok daha güzel bir palet.
Benim için renklerin güzelliği ve pigmentasyonu, aşırı yumuşaklığının getirdiği kırılma ve tozutma problemlerinin önüne geçti.

Essence ürünlerini başta Gratis ve Rossmann mağazalarında, ayrıca bazı Migros'larda ve yerel kozmetik mağazalarında bulabilirsiniz. Ürünün fiyatı 13 TL.

Bu palet hakkında neler düşünüyorsunuz? "All About ..." serisi far paletleri arasından favoriniz hangisi? 

Sevgiler ^^



4 yorum:

  1. All about nudes olanı vardı ben de bu kadar yumuşak ve pigmentli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle değil. Farları sert değil; ancak asla bunun kadar yumuşak değil. Keza pigmentasyon konusunda da çok daha geride.

      Sil
  2. Essence farlarına hiç şans veremedim hep bir korku var içimde nedense :D ama denemek istiyorum artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü olan farları iyi olanlardan daha fazla sanırım :D Palet düşünüyorsan buna şans vermeni öneririm :) Tekli far düşünüyorsan biraz riskli. 2-3 TL gibi fiyatlara düşenleri alıyorum ben genelde :)

      Sil