Pazar, Ocak 11, 2015

Artdeco Palet Oluşturma

Artdeco benim çok geç tanıştığım ve çok da sevdiğim bir marka.

Ankara'daki tek Douglas olan Cepa Douglas'ta uzun süredir %50 indirimde olduğu için boş bir anımda farlarını tek tek deneyip birkaç tanesini seçerek bir palet oluşturdum.

Boş paletin dışı bu şekilde. Bence bir boş palete göre çok şık.


Paletin içi 4 far yada 1 allık + 1 far alacak şekilde tasarlanmış. Yani 1 allık,3 far boyutunda. Oldukça kullanışlı, çantaya atmalık bir boyutu var.
Ayrıca bir de küçük aynaya sahip.



Ben allık kullanmadığım için tekli farlarla doldurmayı tercih ettim.
Tekli farlar, üzerinde numaraları yazan küçük kapaklarla kapalı şekilde satılıyor.


Minik kapakları kaydırarak kolayca açılıyor ve palete takmaya hazır hale geliyor.

Sanırım palet, mıknatıslı bir yapıya sahip. Farları yaklaştırdığımda direkt kendine çekiyor ve sabitliyor.


Farları yerleştirdikten sonra bir de aplikatör koymak için boşluk kalıyor.

Gelelim farlara.
Artdeco farlar gerçekten yumuşacık yapıya sahip ve çoğunun pigmentasyonu oldukça iyi. ( Hatta o kadar yumuşaklar ki baskı yapınca çökebiliyorlar. Bknz: üstteki fotoğrafta 3.sıradaki far.)

Cepa'daki tüm farları denedikten sonra "Artık karar vermem gerek." diyerek bunları seçtim. Numaraları sırasıyla 15,30,47 ve 650.

Özellikte 650'nin rengi nefis.


Bu farlarda renk seçeneceği inanılmaz fazla.( Buradan bakabilirsiniz.) Yüzlerce seçenek var. Benim gittiğim Cepa AVM Douglas mağazasında farların çoğunun testerı vardı. Ancak görevli, testerı olmayan farların da olduğunu söyledi.
Siz de bol testerlı bir mağaza bulmaya çalışırsanız çok daha verimli bir alışveriş olacaktır.

Douglas'ta yaklaşık 2-3 ay önce %50 indirim kampanyası başlamıştı. Yakın zamanda baktığımda ise hala devam ediyordu ve eminim ki hala devam ediyor. Boyner'den çekileceğini duyduğum Artdeco, sanırım Douglas'lardan da çekiliyor.(Bu kadar uzun zamandır tüm ürünlerinde %50 indirim olmasının başka açıklamasını bulamıyorum. Ancak yine de bu, sadece tahmin.)

Farların normal fiyatları 20 ve 25 TL olmak üzere değişiyor. Douglas'ta %50 indirim olan mağazalarda (her şubesinde var mı bilmiyorum) 10 ve 12 TL gibi fiyatlara bulabilirsiniz.
Boş paletin fiyatı ise normalde 30.50 TL. Ben onu da %50 indirimli olarak 15.25 TL'ye aldım.

İndirimde, 4 fardan oluşan bir palet 55-63 TL arası bir fiyata oluşturulabiliyor.

Douglas'ın yanısıra Boyner ve YKM mağazalarında da Artdeco ürünleri mevcut. İnternet sitelerinden takip ettiğim kadarıyla sık sık %40-50 indirime giriyorlar.

Farların gerçekten kaliteli olması, yüzlerce seçeneğin olması ve zevkimize göre oluşturuyor olmamızdan dolayı ben bu işi çok sevdim. Yolum tekrar düştüğünde yeni bir palet daha oluşturmayı düşünüyorum.

Siz kendi paletinizi oluşturmayı seviyor musunuz? Bunun için hangi markaları tercih ediyorsunuz?

Sevgiler, mutlu pazarlar :*






10 yorum:

  1. bende eski bir kalın kaplı defterden içini çıkartıp kenarlarını silikonlayıp kendi boş paletimi oluşturmuştum. içine de farları silikonladım harika olmuştu. tabi hazırlarının olması çok daha pratik ve göze biraz daha hitap ediyor =) farlar ise çok hoşmuş =) yurtdışında çok yaygın satılan boş paletlerin türkiyeye de geldiğini bilmiyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa, güzel fikir aslında. Nasıl durduğunu da merak ettim :) Yurtdışında rastgele far dizmeye uygun olarak Z Palette'ler çok meşhur. Bizde öyle paletlere rastlamadım ama M.A.C'te yuvarlak refill farlara uygun paletler var. Bir de Sephora ve tabi Artdeco'da olduğunu biliyorum :)

      Sil
    2. paletimin resmini gönderebilirim istersen ama mail adresini göremedim =)

      Sil
    3. Sayende çok büyük bir eksikliği fark etmiş oldum :) Kullandığım hesabı değiştirdikten sonra eklemeyi unutmuşum. makyajmaceralari@hotmail.com hesabından bana ulabilirsin :)

      Sil
    4. fotoğraf makinem yanımda değil telefondan halledeceğim o yüzden yarın gün ışığında daha iyi gözükür diye düşünüyorum. çeker çekmez mailine göndereceğim =) sevgiler

      Sil
    5. Ben teşekkür ederim, iyi akşamlar :)

      Sil
  2. Renkler çok güzelmiş. Hiç palet oluşturmadım,sevmiyorum uğraşmayı :))

    YanıtlaSil
  3. Ben seyahatlerde kullanmak için bir all-around palet aradım ama kendime göre olanını bulamadım. Ben yapayım dedim boş paletler çok pahalıydı. İndirimi duyduğumdan beri Aklımda Artdeco var. Yalnız bu paletten büyüğü de var değil mi? Bir allık 2-3 far bir arada olsun istiyorum da. Ayrıca 30 numaralı farı çok beğendim. Başka bir blogda da görmüştüm. Listeme ekledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aliexpress'te Z Palette benzeri paletleri sadece 10 USD gibi fiyatlara görmüştüm. İstersen oraya da bak :) Daha büyüğü de var Artdeco'nun. Yanlış hatırlamıyorsam 8 ve 10 far kapasitesine sahip olanlar var. 8 far kapasiteli olan aynı zamanda 1 allık + 5 far = 2 allık + 2 far için de uygun.
      O farın ve diğerlerinin de çoğunun dokusu da çok hoş, tavsiye ederim :)

      Sil