Cumartesi, Aralık 27, 2014

The Balm MONT BALM Palet - İlk İzlenimler !

The Balm'ın yeni ürünleri ülkemize indirim dönemlerinde geldikçe bende de "ilk izlenim" yazıları yazmak alışkanlık oldu :) Ürünü henüz dün aldığım için uzun uzun makyaj denemeleri yapma fırsatım olmadı. Ancak hala indirim devam ederken ve ürünü bulma imkanı varken almayı düşünenlere yardımcı olmayı umarak ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.


Ülkemizdeki The Balm ürünleri arasında belki de en hoş ambalaja sahip ürün Mont Balm bence.
 
Ambalajın arkasında farların renkleri ve içerikleri gösterilmiş.

 


Paletteki renkler tam kış makyajına uygun renkler.


Zermatt : Paletin en zayıf halkası. Birazdan göreceğiniz swatchta sadece onu 2 kat sürmek zorunda kaldım. Rengini vermesine veriyor; ancak güçsüz. Aynı zamanda paletteki en sert far.

Aspen : Palete albeni katan renk. Voyage, Nude Tude, Balmsai paletlerini ve de bazı tekli farlarını kullandım. Tüm bunlardaki farlar içinde cidden yumuşak diyebileceğim bir fara rastlamamıştım. Bu paletteki Aspen rengi ise gerçekten yumuşak. Kabaca sürdüğümde rahatsız edici boyutta bir tozutmayla da karşılaşmadım. Kısacası bu renkten oldukça memnun kaldım.

Whistler : Pigmentasyonu gerçekten güçlü olan farlardan biri de bu. Zermatt rengi dışında pigmentasyonları oldukça beğendim zaten. Fırçayla göze sürmeyi denediğimde tozutma yaptı. Ancak Nude Tude'daki bazı farların yaptığı gibi rahatsız edici şekilde göz altına dökülme şeklinde değildi. Sadece palete birazcık dağılma yaptı. 
Aspen kadar yumuşak değil. Zermatt sertliğinde de değil. 
Rengini de düşününce genel olarka memnun kadığım bir far oldu.

Cartina : Aspen'le  beraber diğer nefis far. Beni şaşırtan bir yumuşaklığa sahip. Tek katta rengini veriyor ve dikkatimi çeken bir tozutma durumu olmadı.


Sadece Zermatt rengini (en baştaki) 2 kat sürmek zorunda kaldım. Diğerleri bu renklerini sadece tek bir katta verdiler. 
Gözüme bazsız uyguladım ve yine aynı rahatlıkta renklerini verdiler.

Sonuç olarak, Zermatt dışındaki farları oldukça başarılı buldum. Zermatt'ın eksisi ise gördüğünüz gibi pigmentasyonu.
Diğerlerinin pigmentasyonları oldukça iyi. Yumuşak olmaları itibariyle Aspen ve Cartina ayrıca hoşuma gittiler.
Whistler ise hafif tozutma yapmasına ve pek yumuşak olmamasına rağmen renginin başarısıyla benden artıyı kaptı.

Kalıcılıklar konusunda fikir edinecek vaktim olmadı elbette :) Fakat farların kalitesinden dolayı bu konuda hayalkırıklığı olacaklarını pek sanmıyorum.

Paleti genel itibariyle gayet başarılı buldum. Sık sık kullanacağımı düşünüyorum. Renk seçimlerinin isabetliliği ve The Balm'ın bile standardının üstündeki pigmentasyonlar sayesinde kesinlikle almaya değer bir palet bence.

Mevcut indirimdeki fiyatı 19,90 TL. Zaman zaman yapılan %50 indirimlerde birkaç TL daha ucuza bile alabilirsiniz. Normal fiyatı sanırım 34 TL.

Siz bu paleti nasıl buldunuz? Almayı düşünüyor musunuz?

2 yorum:

  1. ben de dün gördüm alacaktım ama dedim bu ay çok masraf yaptın :) sonra bırakıp kaçtım fikrimi değiştirmeden :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütçeye her daim dikkat etmek lazım tabi; ama bir sonraki indirim döneminde kaçma derim ben :) Cidden The Balm'ın en güzellerinden ^^

      Sil