Cuma, Haziran 20, 2014

Renk Renk,Hesaplı ve Kalıcı : Aliexpress'ten Aldığım Rujlar ! (MENOW)

Hepinize merhabalaaar :)

Bakmayın böyle enerjik giriş yaptığıma.Bugün saatlerce bu yazı için fotoğraf çekmeye uğraştım ve bitmiş durumdayım.Değip değmediğini hep beraber göreceğiz şimdi :)

Kozmetikte bildiğim marka olmasına,ürünlerin çakma olmamasına daima dikkat ederim.Ancak bir gün Aliexpress'te gezerken çok hoş görünen rujlara rastladım.Binlerce sipariş verilmişti ve bir o kadar da olumlu yorum vardı.Haliyle çok merak ettim ve dayanamayıp aldım.İşte şimdi o rujlara bakacağız!

Bu defa yazının gidişatını terse çevirerek öncelikle nereden ve ne kadara aldığımı belirtmek istiyorum.

Aldığım dükkana ulaşmak için tık tık. Benim aldığım gün indirim de vardı ve o günün kuruyla yanılmıyorsam 28 TL gibi bir fiyata gelmişlerdi.Bir pakette tam 12rengini seçiyorsunuz.Yani şu anda yazan 14.78 USD 12 adedinin fiyatı.





Bu rujların en büyük numarası kalıcılıkları.Sürdükten 1-2 dakika sonra tamamen kuruyorlar ve elinizle üzerinden geçip dursanız dahi bulaşmıyorlar!
Kesinlikle gördüğüm en iyi kalıcılıktaki rujlar bunlar.

Diğer artıları ise gayet iyi renk veriyor olmaları.36 renk seçeneğine sahip ve ben denediğim 12 rujda da renk verişine hayran kaldım.Fotoğraflarda da bunu elimden geldiğinde yansıtmaya çalıştı.
Ayrıca hepsi mat dokulu rujlar.



Ancak eksileri de elbette var.İlki yapış yapış olması.Dudaklarınızı  kapatırsanız aynı normal glosslardaki gibi yapışkanlığı hissediyorsunuz,üstelik çok daha fazla bunların yapışkanlığı.
Diğer bir eksisi de bu yapışkanlığın getirdiği topaklanma.Ruju sürerken eğer kuruduktan sonra dudaklarınızı birbirine değdirerek yedirmeye çalışırsanız toparklanma yapabiliyor.Bu yüzden bu hareketten kaçınmak gerekiyor.

Gelelim renklere :) 12 adet olduğu için biraz uzun olacak;ama umarım sıkılmadan bakarsınız:)



04:Sevmediğim 2 renkten biri.Sürmek çok çok zor.Oje sürerken nasıl fırça izi problemi yaşıyorsak aynısını bunda da yaşıyoruz.Fotoğraflarda daha iyi çıkmasına rağmen gerçekten iyi durmuyor.Alırsanız kesinlikle seçmenizi tavsiye etmiyorum.



10:En hafif renklerden biri.Çok güzel bir ışıltı veriyor.Sürmek 04'deki gibi zor değil,gayet rahat.



20:Doğal bir pembe.Kolay sürülüyor.Kusurları pek belli etmiyor.



04:Gayet hoş ve daha canlı bir pembe.En rahat sürülenlerden.



27:Favorilerimden.Fotoğraftakinden de daha canlı bir turuncu.Kesinlikle kusurları kapatmada fotoğrafta çıktığından daha iyi.Ba-yıl-dım!


36:Normalde fuşya ile aram yoktur;ama bunun duruşuna hayran kaldım! Fotoğraftakinden de iyi duruyor.Çıkarmayı istemedim.Benim gibi fuşya sevmeyenlere bile tavsiye ederim :)


31:Fotoğrafta daha masum çıkmış;ama bakmayın böyle durduğuna.Lanet ettim kendisine.Sürmek çok çok zor.Aynı 04'teki gibi çizgi problemi yaşadım.Kaç kat sürdüm bilmiyorum.Bütün çabalarıma rağmen acayip kötü durdu.Kesinlikle uzak durun derim!








25:Sürdüm ve rengini görünce gözlerimi kocaman açtım !:) Aslında fotoğraftakinden biraz daha koyu duruyor.Bunu da çıkarmak istemedim.Çok çok beğendim hem rengini,hem kolay sürülüyor olmasını.






22:Koyu renkleri çekerken biraz zorlandım.Fotoğraf makinası ile çekmeme rağmen rengi tam olarak yansıtamadım.Aslında biraz daha koyu ve gece makyajında tercih edilebilecek vamp bir renk.


 28:Bildiğimiz kırmızı ruj.Tabi ki farkı kalıcılığı :)





32:Rengini sanırım kiremit rengi olarak tanımlayabilirim.Koyu;ama doğal bir ruj arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.Benim çok hoşuma gitti.




33:Aldığım en koyu renk.Bunda da herhangi bir sorun yaşamadım.

Sonuç olarak,04 ve 31 dışındakilerin hepsini sürmek oldukça kolay.27,36,25 ve 32 özellikle hayran kaldıklarım oldu.Alacaksanız bu 4 rengi eklerseniz pişman olmazsınız :)


Yazıyı sabırla okuduğunuz için teşekkürler :) Sizin en çok beğendiğiniz renk hangisi oldu?Bunları deneyen yada denemeyi düşüneniniz var mı?

Sevgiler :*

17 yorum:

  1. Güzel bilgilendirici bir yazı olmuş:) Gerçekten dudak çizgilerini çok belli ediyorlarmış altına balm sürmek şart :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle.Peeling kurtarmıyor bunları;çünkü sorun dudakta değil,rujda.Baz ile denemek lazım :)

      Sil
  2. Ay hepsi birbirinden güzel durmus dudaklarinda tatlim! Ben ilkin rengini cok begendim, keske birde kolay sürülüyor olsaydi :) güle güle kullan hepsini!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım :) İnan ki tam bir işkenceydi o :(

      Sil
  3. Güzel günlerde kullan canım :) 36ya bayıldım :) Her biri çok yakışmış sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım :) 36 gerçekten çok çok tatlı :)

      Sil
  4. Okurken 'Ohaaağ mükemmel' diye hömkürmüş olabilirim :D
    Bayıldım ya maşalllah sana da çok yakışmış <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne şirin bir yorum bu böyle :D Çok çok teşekkür ederim <3 :*

      Sil
  5. Üstten 3. dudaktaki renge bayıldım..harika bir pembeymiş..üşenmemiş sürmüş çekmiş yazmışsın bravo diyorum gerçekten :)
    mutlu haftalar.
    bu arada blogumd aokuduğum kitabı hediye ediyorum.. istersen uğra.. zaten yorum bırakan çok az :( öğleden sonra bitiricem ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal bir duruşu olduğu için benim de hoşuma gitti o renk :) Teşekkür ederim :) Bakacağım blogunuza :)

      Sil
  6. harika rujlar bunlar :D özellikle de turuncu renk çok hoş durmuşş sende güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  7. hepsi birbirinden güzelmiş kuzum :) ilk 04 dediğin gidi biraz kötü durmuş ama 31 de kurtarıyor bence :) sadece benim aklıma içerikleri takıldı, temiz değillerdir değil mi? :) yoksa kandıralım mı kendimizi :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler fıstık :) İçerik konusunda herhangi bir bilgi olsa koyacaktım;ancak ne yazık ki yok.Çok çok temiz oldukları düşüncesi cidden kendimizi kandırmak olur ama herhangi bir ruja oranla çok daha kötü bir içeriğe sahip olduklarını sanmıyorum açıkçası :D

      Sil
  8. fuşyalar , turuncular, kırmızı hepsi nefis ya renklerin.
    Ve uygulayışında gayet güzel, emeğine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  9. Gümrükte problem çıktımı

    YanıtlaSil