Pazartesi, Ocak 26, 2015

Alterra Ruj - 06 Terra

Herkese merhaba.
Bir süredir açık renkli, hafif pembe yada nude tonlarında ruj arayışındaydım.

Aynı anda hem yoğun göz makyajı hem de göze batan rujlar sürmekten kesinlikle hoşlanmadığım için her gün "Ruj mu yoksa güzel bir göz makyajı mı?" seçimi yapmaktan  cidden yorulmuştum.

M.A.C ile pek aramız olmasa da gidip hem ünlü nude rujlarını hem de gözüme hoş görünen tüm açık renkli rujlarını denedim. Sonuç: hemen her rujda dudağıma ruj değil de beyaz, değişik bir cisim sürmüşüm gibi bir görüntü. Sadece M.A.C Twig rujda istediğim görüntüyü yakalayabildim. Ancak ruj hiçbir mağazada yoktu. 
İnternette bulup aldım; fakat 3-4 gün boyunca kargoya verilmeyince onların da stoklarında olmadığını anladım. Bu ruju bulduğum günün akşamı hemen siparişimi iptal ettim.


Alterra, Rossmann mağazalarında satılan ve organik sertifikalı bir marka. İnternetten edindiğim bilgiye göre bu rujlar herhangi bir kimyasal içermiyor.
Daha önce hiç denemediğim bir markaydı. Delicesine ruj ararken ürünleri dikkatimi çekti ve rujlarının renklerine bayıldım. İlk etapta 2 tane aldım, kalanlarını da listeme ekledim.

Bugün bahsedeceğim rujun adı  06 - Terra.


Adından da anlaşıldığı gibi toprak tonlarında bir ruj.


Elimdeki rengi aşağıdaki şekilde olsa da benim dudağımda oldukça açık durdu. Uzun zamandır açık renk ruj kullanamama sebebim dudakta farklı durmaları olduğu için bu durum beni şaşırtmadı.
Almayı düşünenlerin kesinlikle mağazada denemelerini öneriyorum. Çünkü rujlar gerçekten dudağa göre büyük farklılıklar gösteriyorlar.

 

Açık renkli olmasından dolayı yakından bakınca dudak kusurlarını belli etmeye meyilli.


Mat yapıda olmadığı ve açık renkli olduğu için oldukça rahat sürülüyor, kolay renk veriyor.Dudağı kurutmuyor. 


Kalıcılık konusunda başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim. Fırsat buldukça yenilemekte fayda var.


Bu ruju M.A.C Twig ve M.A.C Hug Me'ye muadil olarak gösterenlere rastladım. Bende de Twig, bu ruja gerçekten benzer durmuştu.


Eğer açık renkli, doğal ruj arayışındaysanız ve gördüğünüz tüm o açık, çok övülen rujlar ( Kinda Sexy, Faux vb.) sizin ceset gibi görünmenize neden oluyorsa bu ürünü denemenizi öneririm.
Kalıcılık konusunda sıradan bir rujdan farkı olmasa da ben, sonunda bu tonu bulabildiğim için yenilemeyi göze alıyorum.

Ürünü Rossmann mağazalarında bulabilirsiniz. Fiyatı 8,99 TL.

Alterra rujları siz nasıl buluyorsunuz? Daha önce denediniz mi yoksa siz de benim gibi geç keşfedenlerden misiniz?

7 yorum:

  1. Alterra markasının serumunu severek kullanıyorum birde geçtiğimiz günlerde bb kremini aldım. Yazını okuduktan sonra rujlarına hiç göz atmadığımı hatırladım. Bir daha ki gidişimde bakacağım. Rujun rengi ciddden göründüğünden açık ve farklı bir renk duruyor. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Rujlarının renkleri ve dokusu benim çok hoşuma gitti. 2-3 renk daha aklımda kaldı. Ben de bundan sonra Alterra'ya göz atmadan çıkmaya karar verdim. Seruma da bakacağım ilk fırsatta :)

      Sil
  2. Merhaba. Revlon u Türkiye ye getirmek için düzenlediğim kampanyayı imzalayıp desteklerseniz çok sevinirim :) https://www.change.org/p/gratis-revlon-markas%C4%B1n%C4%B1-t%C3%BCrkiye-ye-getirin

    YanıtlaSil
  3. Alterra 'nın göz altı kapatıcısını, kaş kalemini ,makyaj temizleme mendillerini de kullandım ama en çok ama narlı şampuan ve 14 numaralı Tulip isimli rujunu sevdim :) Doğal tonlardaki rujlar benim vazgeçilmezimdir sana da çok yakışmış güle güle kullan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampuan denemeyi çok seven biri olarak merak ettiğim şampuanını :) Doğal tonlardaki rujlar benim de bu aralar favorilerim arasında.
      Çok teşekkürler ^^

      Sil
  4. çok güzel bir rengi varmış bakmak lazım

    YanıtlaSil